Haberler

En Uygun İngilizce
  • 01.10.2019
  • En Uygun İngilizce

    " Elemantary seviyesinde video eğitimimizle hemen İngilizce öğrenmeye başlayın. "

    İngilizce öğrenmek! Peki ama nasıl?

    Yurtdışında hayalinizdeki bir işe başvurmak istiyorsunuz. Ama bir sorun var. Yabancı dil bilmeniz gerekiyor. Siz ise bilmiyorsunuz ve fazla zamanınız da yok.

    İmkansızmış gibi gelebilir ama dil uzmanlarına göre, birkaç hafta içinde bir dilde basit iletişim kurmayı, birkaç ayda ise o dili ayrıntılı bir şekilde öğrenmeyi başarabilirsiniz. O dilde edebiyat eserlerini okuyup anlayacak kadar öğrenmek daha uzun bir zaman gerektirir elbette. Fakat ister diplomatik serviste olsun ister bilgisayar programcılığında, kendi ihtiyaçlarınıza uygun kelime ve deyimleri ya da teknik dili hızlı yoldan öğrenmeniz mümkündür.Bir yabancı dili öğrenmeyi kafaya koymuşsanız aklınıza gelecek en önemli soru şu olabilir : “Nasıl öğreneceğim?” Planlayarak, unutmadan, akıcı bir şekilde yabancı dil öğrenmenin yollarını sıralamaya çalıştık..

    Yeni bir yabancı dil öğrenmeye çalıştığımızda çok fazla öğrenmemiz gereken şey olduğundan genelde zorlanırız. Çok fazla gramer, çok fazla kural ve çok fazla kelime öğrenmemiz gerekir. Öğrendiklerimizi unutmak en büyük düşmanımız olduğundan bunu yenmek için bir plana ihtiyacımız vardır.

    Araştırmalar defalarca görsel hafızamızın harika olduğunu ortaya koydu. 1960’larda Harvard’daki araştırmacılar üniversite öğrencileri üzerinde acımasız bir hafıza testi uyguladılar. Öğrencilere 612 renkli dergi reklamı gösterildi ve onlardan eski ve yeni tarihli görsellerin karışımından resimleri tanımlamaları istendi. Öğrenciler eski reklamların yüzde 98.5’ini doğru seçti. Memnun kalmayan araştırmacılar daha fazla görselle testlerini tekrarladılar ve öğrencilerden karanlık odalarda 5 gün art arda 100,000 resme bakmaları istendi. Bunun ardından öğrenciler yüzde 83’ünü doğru bir şekilde tanımlayabildi.

    Bunun anlamı görsel hafızamızın harika olduğu ve bunu kullanmamız gerektiğidir. Dil öğrenirken çevirmeleri ezberlemek yerine yeni kelimeleri resimlerle bağdaştırmak her zaman daha avantajlı olacaktır.

    Aklımızda yeni kelimeleri eski hatıralara bağlayarak resimlerden daha derine de inebiliriz. Yeni bir dil öğrenmek oyun gibidir. Eşleştirmeleri oluşturup bunları hatırlamakla kazanıp veya kaybettiğimiz bir oyun. 

    İngilizce eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

    Whatsapp Hattı