0

BİZİ TAKİP EDİN

En Büyük 15 Sosyal Medya Sitesi ve Uygulaması [2021]

E-ticaret işiniz için sosyal medya pazarlama planınıza başlamadan önce , sosyal medya kullanımının dağılımına ilişkin bir genel bakış edinmeniz gerekir. Günümüzde artan sosyal medya penetrasyonu ve kullanımı göz önüne alındığında, pazarlama çabalarınıza hedef kitlenizin çoğunu bulabileceğiniz platformlara odaklanarak başlamalısınız. Bunu yapmak için, hangi sosyal medya platformunun en geniş kullanıcı tabanına sahip olduğunu bulmanız gerekir.

Elbette, belirli bir sosyal medya platformu markanız için "doğru" gelebilir , ancak sıçrama yapmadan önce bir sürü başka değişkeni göz önünde bulundurmanızı öneririz. Bunlar arasında “göreli popülerlik” ve “büyüme” en önemli iki faktördür.

Aktif Kullanıcılar Tarafından En İyi 15 Sosyal Medya Sitesi ve Uygulamar

Bir sosyal ağın boyutunu belirlemek için kullandığımız metrik, “aktif kullanıcı sayısı” dır - şu anda platformda kayıtlı olan toplam benzersiz kullanıcı miktarı. Popülerlik, katılım ve büyümenin önemli bir göstergesi olarak teknoloji endüstrisinde kullanılan bir ölçümdür.

En İyi 15 Sosyal Ağa Yakından Bakış

1.Facebook - 2.74 Milyar Aktif Kullanıcı

Facebook, sosyal medya platformlarının tartışmasız ağır sıklet şampiyonu.

Her şeyi başlatmak için kredi alamamakla birlikte , bu onur SixDegrees'e (RIP) aittir , Facebook, dünyaya yalnızca internetin ne olabileceğini göstermekle kalmayıp, aynı zamanda insanların birbirleriyle etkileşim şeklini de temelden değiştiren sosyal medya devidir. .

Şirketin çalkantılı ilk günleri ve destansı tartışmalarla devam eden ilişkisi , 2004'teki lansmanından bu yana akıllara durgunluk veren bir büyüme elde etmesini engellemedi.

Facebook'un bir milyon aboneye ulaşması sadece on ay ve bir milyara ulaşması sadece sekiz yıl sürdü. Şubat 2021 itibariyle, Facebook 2,74 milyar aktif kullanıcıya sahip – her gün yaklaşık 500.000 yeni kullanıcıyla veya her saniye altı yeni kullanıcıyla büyüyen bir sayı .

Muazzam popülaritesine rağmen, Facebook dünyanın en çok ziyaret edilen web sitesi değil . Şaşırtıcı bir şekilde, 25,5 milyar aylık ziyaretleri YouTube'un 34,6 milyarı tarafından geride kaldı ve Google'ın 92,5 milyarı tarafından tamamen gölgede kaldı.

Diğer sosyal medya platformlarıyla karşılaştırıldığında Facebook, 12 ila 34 yaş arasındaki kullanıcılar arasında en popüler olanıdır, ancak bu demografideki ABD merkezli payları kesinlikle küçülmektedir.

Infinite Dial , 2015 yılında Facebook'u en sevdikleri sosyal ağ olarak tanımlayan bu yaş grubundaki ankete katılanların %58'inin 2020'de %32'ye düştüğünü bildiriyor . En büyük suçlu – Instagram. Fotoğraf ve video paylaşımlı sosyal ağ, aynı zaman diliminde bu demografideki payının %15'ten %27'ye çıktığını gördü.

İşte Facebook kullanımıyla ilgili diğer bazı ilginç gerçekler:

  • Hindistan en aktif Facebook kullanıcısına sahip ülke (290 milyon) , ABD ikinci (190 milyon) ve Endonezya üçüncü (140 milyon). Türkiye ise 40 milyon kullanıcısı ile 10.sırada yer alıyor.
  • ABD'de, tüm Facebook kullanıcılarının %73'ü günlük olarak giriş yapıyor. %93'ü Facebook'u haftalık olarak kullanıyor ve %98'i ayda en az bir kez giriş yapıyor.
  • Ortalama bir Amerikalı kullanıcı Facebook'ta günde 38 dakikaya kadar zaman harcıyor .

2.YouTube - 2.29 Milyar Aktif Kullanıcı

Listemizdeki en popüler ikinci sosyal medya platformu olan YouTube, süper etkileyici 2,29 milyar kayıtlı kullanıcıyla geliyor.

Ancak, kayıtlı bir kullanıcı olup olmadıklarına bakılmaksızın herkes YouTube içeriğinin keyfini çıkarabileceğinden, bu rakam platformun gerçek popülaritesinin en doğru temsili olmayabilir.

2005 yılında başlatılan video paylaşım platformunun başlangıçta bir flört servisi olması amaçlanmıştı ve kurucuların, kadınları ideal partnerleri hakkında konuşurken kendi videolarını yayınlamaya ikna etmek için Craigslist'te reklamlar yayınladıkları bildirildi.

Şirket , yalnızca dünyanın önde gelen video paylaşım platformu değil, aynı zamanda Google'ın 1,65 milyar dolarlık satın alma hedefi olma yolunda çok sayıda teknik ve yasal engeli aştı . Tüm bunlar, Kasım 2006'ya kadar – resmi lansmanından sadece 16 ay sonra.

YouTube, daha genç bir kitle arasındaki popülerliğine rağmen, yetişkin demografisine ulaşmak için bazı dikkate değer istatistiklere de sahiptir. ABD'deki tüm yetişkinlerin neredeyse dörtte üçü (%74) YouTube kullanıyor. Facebook %68 ile ikinci, Instagram %40 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Ulusal demografi söz konusu olduğunda , tüm YouTube trafiğinin %30'undan fazlası yalnızca üç ülkeden geliyor. %16,4 ile Amerika Birleşik Devletleri en büyük yüzdeye katkıda bulunuyor. Hindistan %9,2 ile ikinci, Japonya ise %4,8 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

3.WhatsApp- 2.0 Milyar Aktif Kullanıcı

2009 yılında iki eski Yahoo! çalışanları için, WhatsApp'ın asıl amacı bir anlık mesajlaşma (IM) uygulaması olmak değil , bir kullanıcının adres defterindeki her girişin adının yanında “durumları” göstermekti .

Kurucu Jan Koum'un bir arkadaşı olan Alex Fishman, Forbes'a “Bir noktada bu bir tür anlık mesajlaşma haline geldi” dedi .

WhatsApp, 2 milyarın üzerinde kullanıcı tabanına sahip üç sosyal ağ platformundan biridir ve bu, 2020'de ulaştıkları bir dönüm noktasıdır. 

Gizlilik politikalarında yanlış tavsiye edilen bir güncellemeyi çevreleyen yakın tarihli bir PR felaketine rağmen , WhatsApp hala dünyadaki en popüler mobil mesajlaşma uygulamasıdır ve Facebook Messenger, WeChat, QQ, Telegram ve Snapchat'i unvan başına geçmiştir.

4. Facebook Messenger – 1.3 Milyar Aktif Kullanıcı

Ana platformları içinde bir hizmetin bu prestijli listede dördüncü sıraya çıkması, Facebook'un gücü hakkında çok şey söylüyor.

Ayrıca, WhatsApp hakkında dünyanın en popüler sosyal ağına yerleştirilmiş olmasına rağmen Messenger'dan önemli ölçüde daha iyi performans gösterebildiklerini söylüyor.

Messenger'ın ilk modeli olduğu için “Facebook Sohbet” kendine özgü ticari ekosistemi ile bağımsız bir uygulaması olarak Chat potansiyelini kaydeden 2008 yılında Facebook ortamına başlatıldı basit IM özelliği, Facebook hizmetini yenilendi ve bunu tekrar markalaştırılacağını söyledi.

WhatsApp'tan farklı olarak, Messenger'ın sahipleri, uygulamanın temel işlevlerine para kazanma özelliklerini dahil etme konusunda hiçbir sorun yaşamadı. Sonuç olarak Messenger, işletmelere müşterileri ve potansiyel müşterileri ile benzersiz bir iletişim düzeyi sunar.

5. Instagram – 1.221 Milyar Aktif Kullanıcı

Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması, toplam 1,22 milyar global aktif kullanıcısıyla 5. sırada yer alıyor.

2009 yılında eski Google çalışanı Kevin Systrom tarafından kurulan Instagram, o zamanın sosyal medya ortamının inanılmaz derecede özenli bir analizinin ürünüdür .

Instagram, demografik olarak, uygulamanın kullanıcı tabanının %71'i bu kategoriye girdiği için öncelikle 35 yaşın altındaki kullanıcılara hitap ediyor .

Aynı zamanda, B2C pazarlaması için son derece popüler bir platformdur ve ABD işletmelerinin %70'inden fazlasının onu bir pazarlama kanalı olarak aktif olarak kullanmasıdır. Instagram, en büyük rakibi olan Facebook'a kıyasla inanılmaz katılım oranları sunuyor. Göreceli olarak benzer işlevsellik ve etkileşim mekanizmaları sunmasına rağmen, Instagram gönderileri , Facebook'ta yayınlanan görsellerden ortalama olarak %23 daha yüksek etkileşim oranı görüyor .

Her biri 140 milyon kullanıcıyla ABD ve Hindistan, platformun en büyük iki ulusal demografisini temsil ediyor. Brezilya (99 milyon) ikinci, Endonezya (88 milyon) üçüncü sırada yer alırken, Rusya (56 milyon) bir podyum finişini kaçırıyor.

6. Weixin/WeChat – 1.213 Milyar Aktif Kullanıcı

Kullanıcıların kısa mesaj göndermekten ve görüntülü arama yapmaktan dijital ödemeleri işlemeye ve video oyunları oynamaya kadar her şeyi yapmalarına olanak tanıyan inanılmaz derecede geniş bir işlev yelpazesiyle, WeChat'in listemizde bu kadar yüksek bir konuma sahip olması şaşırtıcı değil.

Ayrıca, uygulamanın kitlesel gözetim ve sansür çabalarının bir parçası olarak kullanıcıların özel bilgilerini Çin hükümetiyle aktif olarak paylaşmasına rağmen, uygulamanın bu popülerlik düzeyine ulaştığı WeChat'in muazzam kullanışlılığının bir kanıtıdır .

Bu talihsiz işbirliğinden bağımsız olarak, WeChat, Çin yaşamının neredeyse her yönüne girdi - uygulamanın daha büyük yaş grupları tarafından benimsenmesinin son derece etkileyici olduğu gerçeğiyle vurgulanan bir kavram.

7. TikTok – 689 Milyon Aktif Kullanıcı

Video paylaşım platformu, 2017'de uluslararası sahneye çıktı ve hızla rakiplerin klavyelerine ağlatan benimseme rakamlarını artırmaya başladı.

Sosyal medya ortamına çıkışından iki yıl sonra TikTok, dünyanın en çok indirilen uygulamaları arasında ilk beşte yer aldı. Bir yıl sonra, bir numara oldu . Üstelik küçük bir farkla da değil. Yeni başlayan sosyal ağ, 250 milyon indirme ile en yakın rakibi WhatsApp'ı geride bıraktı.

TikTok'un demografik erişiminin genişliği açısından rakiplerini yakalamanın hala bir yolu var. Amerika Birleşik Devletleri'nde, platformun kullanıcı tabanının %47'si 10 ile 29 yaşları arasındadır.

8. QQ – 617 Milyon Aktif Kullanıcı

Çinli holding Tencent'in (diğeri WeChat'tir) sahip olduğu bir başka mülk olan QQ, sonsuza kadar (internet yıllarında) olmuştur.

OICQ adı altında 1999 yılında indirilebilir bir anlık mesajlaşma hizmeti olarak başlatılan platform, kısa sürede Çin'in en popüler dijital iletişim platformu haline geldi ve dünyanın en kalabalık ülkesinde e-postayı “öldürmede” çok önemli bir rol oynadı .

9. Douyin – 600 Milyon Aktif Kullanıcı

Basitleştirmek için Douyin, Çinli bir izleyici için TikTok'tur. İki platform aynı ana şirkete ve aynı temel işlevselliğe sahiptir, ancak kesinlikle iki farklı demografiye pazarlanan iki farklı uygulamadır.

Çin'de Douyin, lüks markalar için en popüler pazarlama kanallarından biri haline geldi. Birçoğu, platformun genç kullanıcı tabanıyla anlamlı bir etkileşim oluşturmak için mücadele etti, ancak bazı başarı hikayeleri oldu .

TikTok'tan farklı olarak Douyin, kullanıcıdan para kazanmayı benimsedi ve içerik oluşturuculara videolarından gelir akışı elde etmek için daha somut mekanizmalar sağladı.

10. Sina Weibo – 511 Milyon Aktif Kullanıcı

Sina Weibo, bir mikro blog sitesi olarak başlayan ve ülkenin en büyük üçüncü sosyal ağına dönüşen bir Çin mülküdür.

Bu listedeki diğer Çin platformlarından farklı olarak, Weibo'nun odak noktası, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin oluşturulması, sunulması ve tüketilmesidir. İşletmeler, gazeteciler, etkileyiciler ve sıradan halk tarafından benimsenen bir bilgi merkezidir.

11. Telegram – 500 Milyon Aktif Kullanıcı

Anlık mesajlaşma odaklı hiçbir sosyal ağ, WhatsApp'ın son PR felaketinden Telegram'dan daha fazla fayda sağlamadı. WhatsApp gizlilik politikasında yaklaşan değişiklikleri duyurduğunda , sonuçlar anında oldu.

Hootsuite tarafından yayınlanan verilere göre Android Telegram kullanıcıları, Facebook Messenger kullananlara göre uygulamada daha fazla zaman harcıyor. Sosyal medya uzmanları, ortalama bir kullanıcının Messenger'ın 2.7'sine kıyasla Telegram'da ayda 2,9 saat harcadığını bildiriyor.

12. Snapchat – 498 Milyon Aktif Kullanıcı

“Bir kez internete girdi mi, sonsuza kadar sürer ” fikrini reddeden bir uygulamanın Snapchat gibi gelişeceğini çok az kişi tahmin edebilirdi .

Fotoğraf ve video paylaşım platformu, silinmeden önce yalnızca kullanıcıların gönderilerini sınırlı bir süre görüntülemesiyle ünlendi. Sonsuza kadar. Bu, her Snapchat etkileşimini, daha genç nesil mobil internet kullanıcıları ile rezonansa giren bir aciliyetle besledi.

Snapchat, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa dışındaki günlük aktif kullanıcılarında ciddi anlamda etkileyici bir büyüme gösterdi .

13. Kuaishou – 481 Milyon Aktif Kullanıcı

Çin'in 1,5 milyar insanı kesinlikle video paylaşımını ve canlı akışı seviyor. Hatta o kadar çok ki, kendimizi yalnızca Çin pazarına odaklanan türünün ikinci uygulamasından bahsederken buluyoruz.

Kuaishou, bölgenin en büyük ikinci video paylaşım sosyal ağıdır ve şu anda Douyin'in toplam aktif kullanıcılarının yaklaşık %80'ine sahiptir.

14. Pinterest – 442 Milyon Aktif Kullanıcı

Bir yıl kadar kısa bir süre önce Pinterest, en popüler 15 sosyal ağ sitesi ve uygulaması listemize giremezdi. Görüntü paylaşım platformu, 2020'de rekor bir büyüme yılı gördü ve Ocak ve Aralık ayları arasında aylık 100 milyondan fazla yeni aktif kullanıcı kazandı .

Pinterest'te kendilerini tanıtmak isteyen markalar için önemli bilgiler, sosyal medya platformunun Amerika Birleşik Devletleri dışında ancak şimdi damgasını vurmaya başladığıdır.

15. Reddit – 430 Milyon Aktif Kullanıcı

Uygun bir şekilde, “internetin ön sayfası” , bazı güçlü muhalefete ve liderlik tablosundaki sayısız sarsıntıya rağmen listemizde kalmayı başarıyor.

2005 yılında kurulan Reddit, listemizde yer alan en eski sosyal ağlardan biridir ve bu, eski tarz tartışma forumlarına esrarengiz benzerliği ile kanıtlanan bir gerçektir.

Kategoriler

Popüler Bloglar