0

BİZİ TAKİP EDİN

Emlak Reklamı Nasıl Yapılır?

Emlak sektöründe ticari varlık göstermek için şu üç önemli adımı tamamlamanız gerekir: Zorunlu emlakçılık belgelerini almak, emlak ofisi açmak ve emlak reklamı yapmak. Müşteri portföyünü artırmayı sağlayan bu adımların üçüncüsü genellikle billboard reklamı olarak algılanır. Oysa emlak reklamı yalnızca billboard ile sınırlandırılamaz. Peki, emlak reklamı nasıl yapılır ? Gelim tüm detaylarıyla emlak sektöründe reklam konusunu mercek altına alalım.

Gayrimenkul Reklamı Nasıl Yapılır?

Emlak sektöründe çok yoğun bir rekabet söz konusu. Bu yoğun rekabet ortamında bazı emlakçılar kepenk kapatıyor. Emlak ofislerinin ticari ve finansal varlığının son bulması yalnızca satış becerileriyle veya yalnızca esnek çalışmaya uyum sağlanamamasıyla açıklanamaz. Doğru reklam bütçesi ayırmamak, uygun reklam yöntemi belirlememek emlak sektöründeki başarısızlığın nedenlerinden biridir.

Emlak reklamı nasıl yapılır sorusunu iki farklı şekilde yanıtlayabiliriz: Geleneksel reklamcılık ve dijital pazarlama. Asıl önemli olan ise geleneksel emlak reklamcılığında ve dijital medya ile emlak reklamında hangi yöntemlerin kullanıldığıdır. Emlak reklamı bütçe planlaması yapmak suretiyle doğru yöntemin tespit edilmesiyle yapılır.

Emlak reklamı yapmadan önce reklam için ne kadar harcanabileceğini belirlemeniz gerekir. Bu noktada bütçeyi belirleyen birçok unsur vardır. Doğru bütçe belirlemek için öncelikle rakiplerin reklam harcamasının ne olduğunu tespit etmelisiniz. Aksi taktirde büyüme fırsatlarını kaçırabilirsiniz. Hem finansal risklerin oluşmaması hem de fırsatların kaçmaması için şu üç soruya yanıt bulmalısınız:

  • Son sattığınız konutun size maliyeti ne oldu?
  • Müşterilerinizle yaptığınız anlaşmadan ne kadar komisyon ücreti aldınız?
  • Yıl içinde kaç işlem yaptınız?

Bahsettiğimiz bu soruların yanıtlarını bulduktan sonra hangi reklam yöntemini uygulayacağınıza karar vermelisiniz. Bunun için iki yöntemin avantajlarını ve dezavantajlarını gözden geçirmelisiniz. Alanda uzman kişilerin önerisi ise gelenekseli dijitalle birleştiren reklamlara imza atmanız yönünde.

Gayrimenkul reklamı söz konusu olduğunda ilk akla gelen panolar, billboardlardır. Nitekim emlakçılar sıklıkla bu yöntemleri tercih eder. Bu yöntemlere ek olarak diğer geleneksel pazarlama yöntemlerini (kitle iletişim araçlarını, reklam panolarını, dergileri) de reklam için kullanabilirsiniz.

Emlak sektöründe dijital pazarlama yöntemleri daha çok tercih edilir. Bunun nedeni dijital pazarlama yöntemlerinin ekonomik açıdan daha uygun olmasıyla sınırlı değildir. İki reklam türü; ölçülebilirlik, hedefleme, etkileşim, hafızada kalma süresi, anlaşılırlık, güven algısı gibi unsurlara göre değişir. Ancak tekrar altını çizelim ki iki reklam türü birlikte kullanıldığında çok daha verimli sonuç verir. Bu emlak sektörü için de geçerlidir.

Emlak Ofisi Reklamı Yöntemleri

Emlak sektöründe dijital pazarlamaya önem vermelisiniz. Dijital pazarlama SEO çalışmasından Google ADS ve sosyal medya reklamlarına kadar birçok reklamı kapsar. Şu yöntemleri uyguladığınızda emlak sektöründe adınızı duyurabilir ve müşteri portföyünüzü genişletebilirsiniz:

SEO çalışması yapın

İnternet teknolojilerindeki gelişmeyle birlikte insanlar gayrimenkul bilgilerine tek bir tıkla ulaşmaya başladı. Bunu müşterilerinizin ihtiyaçlarını anlamak için fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. SEO odaklı içeriklerle desteklenen kullanıcı dostu tasarıma sahip web sitesi sayesinde müşterilerinize güven verebilirsiniz. Web sitenizdeki emlak ilanlarında 360 derece tur özelliğine yer vererek (daha fazla görüntüleme) markanızın kalitesini yansıtabilirsiniz.

Google ADS ve sosyal medya pazarlaması yapın

Hedef kitleye ulaşmak ve reklam performansını ölçülebilir kılmak için Google ADS ve sosyal medya reklamlarını kullanabilirsiniz. Hem görsel hem video içerikler sayesinde markanız daha fazla kişiye ulaşacaktır. Sosyal medya üzerinden vereceğiniz reklamlarda önemli olan hedef kitleyi doğru belirlemek ve doğru içerikleri kullanmaktır. Ayrıca gelen mesajlara ayrıntılı yanıt yazarak prestijinizi güçlendirebilirsiniz.

E-mail pazarlaması yapın

Dijital pazarlamada hem en yüksek dönüşüm oranına sahip olan hem de düşük maliyetli olan yöntem e-mail pazarlamasıdır. Bu yöntemde müşterileri tercihine veya konumuna göre gruplandırıp özel içerikler ve teklifler sunabilirsiniz. Emlak sektöründe bu yöntemin sık kullanılmasının nedenlerinden biri de yerelleştirmeyi kolaylaştırmasıdır. Bu yöntemi emlak piyasa analizlerini içeren bilgileri veya konut fiyatları, ev dekorasyonu gibi konularda e-bülten göndermek için kullanabilirsiniz. Böylece eski müşterilerinize tekrar ulaşarak sadık müşteri portföyü oluşturabilirsiniz.

Videolardan yararlanın

Dijital pazarlamada en önemli ipucumuz gayrimenkul tanıtımında video eklemeniz. Fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı düşünülebilir. Videolar Google’ın arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkmak için önemli bir araçtır. Yine de fotoğraf kullanacaksanız yüksek çözünürlüklü fotoğraflar kullanmalısınız.

Sıraladığımız yöntemlere ek olarak emlak ilanlarında belirli kelimelere odaklanmanızı öneririz. Örneğin, manzarasız bir ev ilanında evin daha güçlü özelliklerini ortaya koymak için şu kelimeleri kullanın: “Okula yakın, depreme dayanıklı, metroya yakın, düşük aidat, otoparklı”.

Gayrimenkul Reklamları Hakkında SSS

Emlak Reklamının Amaçları Nelerdir?

Reklam müşterilere ulaşmak için kullanılan etkili bir yöntemdir. Emlak reklamının amacı, emlak şirketinin geniş kitlelere tanıtılmasını sağlamaktır. Çünkü bu sayede şirket hem satışları artırabilir hem de marka değerini güçlendirebilir.

Emlak Pazarlaması Nedir?

Emlak pazarlaması, müşteri portföyünü artırmak için yapılan tanıtım ve pazarlama çalışmalarıdır. Emlak sektöründe yapılan pazarlama çalışmaları marka bilinirliği sağlar. Ayrıca hedef pazarı belirlemek ve rekabet analizi yapmak açısından da avantaj sağlar.

Emlak Komisyonculuğu Nasıl Yapılır?

Emlak komisyonculuğu emlakçılık belgeleri alınarak yapılabilir. Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik gereği emlak komisyonculuğu yapmak isteyenlerin emlak danışmanlığı sertifikası olmalıdır. Şube müdürü olmak veya kendi ofisini açmak üzere yetki belgesi almak isteyenlerin ise seviye 5 emlak MYK belgesine (sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik belgesi) sahip olması gerekir.

Sonuç olarak;

Emlak reklamı nasıl yapılır emlakçıların yanıtını en çok merak ettiği konuların başında gelir. Sertifikasını alan kursiyerlerimizden zaman zaman duyduğumuz bu soruyu detaylıca yanıtladık. Sektörde etkili reklam verebilmek için alandaki uzmanlardan yardım alın. Emlak sektörüne adım atmak istiyorsanız; fakat emlakçılık belgelerine sahip değilseniz eğitim sayfamızdaki ön kayıt formunu doldurmanızı öneririz. Bu sayede eğitim ve belgelendirme süreci hakkında ücretsiz olarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kategoriler

Popüler Bloglar

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80