İş sağlığı ve güvenliği hakkında ne kadar bilginiz var? İSG uzmanı olma fikrine sıcak bakıyorsanız veya yalnızca konuyla ilgili farkındalık kazanmak istiyorsanız İSG eğitimine katılın!
İSG eğitimi, tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde çalışan kişilerin katılması gereken eğitim programıdır. İSG eğitim konuları şöyledir:
İş sağlığı ve güvenliği uzaktan eğitim dersleri sayesinde kursiyerlerimiz;
Temel eğitimler son bulduğunda kursiyerler iş sağlığı ve güvenliği alanında bilinçlenmiş, aynı zamanda iş güvenliği sertifikası kazanmış olurlar.
Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
İş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi, iş güvenliğinin bir kültür olarak aşılanmasını sağlar. Farkındalık eğitimi niteliği taşıyan eğitim, bireylerin
Çalışanların temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi kursu, direkt İSG uzmanı olarak çalışmak için yeterli değildir. İSG alanında uzman sıfatıyla hizmet verebilmek için İSG bölümü veya mühendislik fakültesi mezunu olmak gereklidir. İş sağlığı güvenliği eğitimi, aynı zamanda eğitim kurumlarında İSG eğitmeni olarak çalışmak için de yasal zemin oluşturur.
İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının kazandırıldığı kurs programına, iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi edinmek isteyen herkes kaılabilir. Ancak online iş güvenliği sertifikası edinme amacı, İSG uzmanı olmak ise okuryazarlık yeterli değildir. İSG eğitimi katılımcı profili özellikle de kalite, üretim ve iş sağlığı ve güvenliği departmanlarında yönetici ve işçi olarak çalışan bireylerin katılması gereken bir eğitimdir. Sektör bakımından iş sağlığı ve güvenliğinin özellikle önem taşıdığı sektörler; sağlık, otomotiv ve sanayi sektörleridir. Esasında iş hayatındaki her bireyin daha güvenli bir çalışma ortamı için iş sağlığı ve güvenliği eğitimi kurs programına katılmaları faydalı olur.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 25426 Sayılı Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında işverenlerin çalışanlarına temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldırmaları zorunludur. İSG temel eğitim sertifika programı, bu zorunluluk kapsamında düzenlenen kurs programıdır. Eğitim programının amaçları;
Eğitim sonunda amaca ulaşıldığının da göstergesi olan üniversite onaylı sertifika verilir.
İş sağlığı ve güvenliği kursunda öncelikli olarak iş sağlığı ve güvenliğinin hukuki boyutu ele alınır. Ardından sağlık ile ilgili konular (ilk yardım, meslek hastalıkları, hastalıktan korunma yolları vb.) irdelenir. Sürecin son aşamasında ise teknik konular detaylandırılır. Böylece kursiyerler İSG hakkındaki tüm temel teorik bilgileri öğrenmiş olurlar.
Temel İSG eğitimi online olarak da düzenlenir. Online eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir. İSG eğitimi kurs programı tamamlandığında iş sağlığı güvenliği sertifikası verilir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı iş güvenliği sertifikası almak için öncelikle iş sağlığı ve güvenliği kursuna katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
İş güvenliği ve sağlığı sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. İş başvurunda bulunan bir adayın, İSG eğitimlerine katılmış olması istihdam önceliği kazanmasını da sağlayabilir.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.