Mantar üretiminin püf noktalarına vâkıf olmayı sağlayan mantar yetiştiriciliği kursunun eğitim içeriği şöyledir:
Mantar yetiştiriciliği eğitimi sayesinde kursiyerler;
Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. Mantar yetiştiriciliği sertifikası, devlet destekli mantar üretimi yapmayı sağlar.
Mantar yetiştiriciliği kursu, kursiyerlerin mantarı tanıyarak nasıl yetiştirildiğini öğrenmelerini sağlar. Kursun sonunda kursiyerler mantar üreticisi, toplayıcısı veya teknikeri unvanlarıyla mantar yetiştirebilirler. Kursun en önemli kazanımı, devlet destekli mantar yetiştiriciliği yapmaya olanak tanıyan sertifikayı kazandırmasıdır.
Mantar yetiştiriciliği kursu, hobi olarak veya ticari kazanç elde etmek amacıyla mantar yetiştirmek isteyen herkesin katılımına açıktır. Mezuniyet durumu önemli değildir. Kültür ve istiridye mantar yetiştiriciliği kursu, özellikle de biyologlar, kimyagerler ve ziraat mühendisleri için fayda sağlar.
Mantar kursu veya mantar üretimi kursu adıyla da açılabilen mantar yetiştiriciliği kurs programı, tarımsal üretime katkı sağlayan bir kurs programıdır. Kurs programının amacı kursiyerlerin;
Mantar yetiştiriciliği kursunda öncelikle mantar türleri ile ilgili temel bilgiler öğretilir. Üretim teknikleri detaylıca ele alınır. Mantar satışı, ticareti ve pazarlaması ile ilgili bilgiler de öğretilir. Mantar yetiştiriciliği; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Ziraat Bankası ve KOSGEB tarafından desteklenen bir tarımsal faaliyettir. Dolayısıyla kurs programı tarımsal üretime de katkı sağlar.
Mantar yetiştiriciliği kursu, online modüllerden oluşan eğitim programıdır. Online kurs programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı sertifika almak için öncelikle mantar yetiştiriciliği kursuna katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan mantar yetiştiriciliği sertifikası Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Mantar yetiştiriciliği sertifikasına sahip olanlar tarım işletmelerinde mantar üretim tesislerinde çalışabilirler. Girişimci bireyler, kendi mantar tesislerini kurabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.