Türkiye’deki sağlık sisteminin hasta danışmanı ihtiyacını karşılayan hasta kabul kursu eğitim içeriği şöyledir:
Hasta kabul kursu modülleri sayesinde;
Kursu başarıyla tamamlayanlar öğrendiklerini üniversite onaylı sertifika ile destekleyebilirler.
Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. Hasta kabul sertifikası olanlar sağlık sektöründe kolaylıkla iş bulabilirler.
Hasta kabul sertifika programı, sağlık sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlarda çalışmak için temel oluşturur. Hasta kabul belgesi olarak da adlandırılan hasta kabul sertifikasına sahip olduğunuzda;
Hasta kabul sertifikası ile eğiticinin eğitimine katılım vb. koşulların sağlanması durumunda eğitim kurumlarında hasta kayıt kabul kursu dersleri vermeyi sağlar.
Hasta kayıt kabul kursu eğitim programına isteyen herkes katılabilir. Sertifika almaya hak kazanmak için 18 yaşını tamamlamış olmak, okuryazar olmak ve sertifika sınavında başarılı olmak yeterlidir. Ayrıca;
Daha önce sağlık sektöründe çalışmamış veya sağlık ile ilgili bir bölümden mezun olmayanlar da kurs sonrasında hasta kabul kayıt süreçlerinde görev alabilirler.
Hasta kabul kursu, meslek etiğinin ve kayıt kabul sürecinin detaylıca aktarıldığı kurs programıdır. Kurs programında amaç;
Kurs sonunda kursiyerler tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki idari işleri yapabilecek donanıma sahip olurlar.
Hasta kabul eğitim programı, sağlık sektörü ve görev tanımı hakkında bilgilendirmelerin yapılmasıyla başlar. Eğitimde sağlık hizmetlerinin verilmesinde hasta danışmanının nasıl bir rol üstlendiği aktarılır. Geniş kapsamlı bilgiler sayesinde hasta karşılama ve yönlendirme hizmetleri en doğru şekilde sunulur.
Kurs programı online olarak düzenlenir. Uzaktan hasta kabul kursu birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, bireyin hasta kabul kursuna katılarak eğitim aldığını ve sağlık sektöründe idari işlemlerden sorumlu olarak çalışabileceğini gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı hasta kabul sertifikası almak için öncelikle kursa katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Hasta kabul sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Üniversite onaylı sertifikası; özel hastanelerde, özel üniversitelere bağlı hastanelerde, özel muayenehanelerde ve laboratuvarlarda çalışmaya olanak tanır.
Hasta kabul sertifikası; tıbbi görüntüleme merkezi, aile danışmanlığı merkezi, tüp bebek merkezi ve geriatri merkezi gibi diğer sağlık kuruluşlarındaki danışma personeli pozisyonlarında çalışmaya da olanak tanır. Hasta kabul elemanları hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki işlerden sorumlu olabilecekleri gibi arşiv sekreteri veya vezne personeli olarak da çalışabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.