Kodlama ve robotik alanındaki tüm detaylara vâkıf olmayı sağlayan ileri seviye robotik kodlama kursu eğitim içeriği şöyledir:
Lego WeDo 2.0
Başlangıç ve Tanıtım
Program Yükleme
Uygulamalar
Arduino
Temel Elektronik
Ardiunoya Giriş
Mblock Programının Kurulumu
Led Yakma
LDR ile Işık Seviyesi Kontrolü, Çoklu Led Kontrolü
Dokunmatik Sensör
Mesafe Sensörü ile Araç Park Sensörü Yapımı
LCD Ekran Kullanımı
Alev Sensörü
Su Seviyesi Kontrolü
Pot Ayarlarını Yazdırma
Saksıların Nem Seviyesini Ölçme
Sıcaklık Değerinin Ölçülmesi
Verileri Seri Porta Yazdırma
Ortam nemi ve Sıcaklığını Ölçme
Kızılötesi Sensör ile Mesafe Ölçme
İleri seviye robotik kodlama eğitimi sayesinde öğrenilen bilgiler üniversite onaylı sertifika ile desteklenmiş olur.
Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. Üniversite onaylı sertifika iş dünyasında önemli ölçüde etkilidir.
Robotik kodlama eğitimimize katılarak edinilen bilgiler ve kazanılan sertifika robotik alanındaki bilginin ispatı niteliğindedir. Eğitim ve sertifika robotik kodlama eğitimcisi olarak çalışmak için yasal altyapı oluşturur. Sertifika ile robotik kodlama atölyesi kurulabilir. Ayrıca üst seviyedeki robotik bilgisi sayesinde öğrencileri dünya çapındaki FLL ve WRO yarışmalarına hazırlamak üzere koçluk yapılabilir.
İleri seviye robotik kodlama eğitimine, kodlamaya ilgi duyan herkes katılabilir. Mezuniyetle ilgili ön şart yoktur. Daha önce robotik eğitimi almamış kişiler de robotik kodlama kursuna katılabilir. Bununla birlikte kursa katılacak kişilerin ilkokul robotik kodlama eğitimi olarak da adlandırılan kurs programına katılmış olmaları önerilir. İleri eviye robotik kodlama kursunun katılımcıları eğitmenlerden oluşmaktadır.
Robotik kodlama eğitimi sertifika programı aşama aşama düzenlenir. İleri seviye robotik kodlama kursu, eğitmenlik eğitimi için temel oluşturan son aşamadır. Üniversite ile iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen eğitim programının amacı, algoritmanın mantığını kavramış ve robotik kodlama ile tanışmış kursiyerlerin kendi uygulamalarını geliştirebilecek donanıma sahip olmalarını sağlamaktır. Kursun amacına yönelik olarak otonom hareket eden robot uygulamaları ve mekanik tasarımları irdelenir. Böylece şu iki temel soru yanıt bulur:
Mesleki gelişim kursu niteliği taşıyan kurs programı sayesinde temel bilgiler robot yapma aşamasına taşınmış olur. Eğitim sonunda;
İleri seviye robotik kodlama eğitimine katılmak şu becerilere ve niteliklere sahip olmayı da sağlar:
Kurs programı online olarak düzenlenmiştir. Robotik kodlama kursu sertifika programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, bireyin ilgili alanda eğitim aldığını ve robota komut verme yetisine sahip olduğunu gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı robotik kodlama sertifikası almak için öncelikle eğitim programına katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Robotik kodlama sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Robotik kodlama bilgisinin göstergesi olan sertifika özellikle de eğitim kurumlarında faydalı olacaktır. Robotik ile kod yazma becerisine sahip olduğunuzu gösteren sertifika sayesinde; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki işlerde çalışma fırsatı yakalanabilir.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.