Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği gereğince aile danışmanlığı merkezlerinde görev alacak kişilerin eğitim alması zorunludur. Bu zorunluluk neticesinde düzenlemiş olduğumuz aile danışmanlığı meslek elemanı kursu eğitim içeriği şu şekildedir:
Aile danışmanlığı meslek elemanı eğitimi;
Aile danışmanlığı meslek elemanı sertifika programı, zengin müfredatı ve kazandırdığı belge ile mesleğe hazırlayan eğitim programı niteliğindedir.
Üniversite Onaylı Sertifika: Aile danışmanlığı meslek elemanı online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Aile danışmanlığı meslek elemanı kursu, kursiyerlerin aile danışmanlığı hizmeti konusunda farkındalık sahibi olmalarını sağlar. Aile danışmanlığı meslek elemanı unvanıyla çalışmaları için temel oluşturur. Eğitim programının en önemli kazanımı, e-devlete işlenen sertifikadır. Sertifika, mesleki yeterlilik göstergesi olarak aile danışmanlığı merkezlerinde kullanılabilir.
Aile danışmanlığı meslek elemanı kursu online modüllerden oluşan kurs programıdır. Kurs programının hedef kitlesi, yönetmelikte aile danışmanlığı kursu için belirlenen hedef kitledir. Yani Tıp, Hemşirelik, Sosyoloji, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), Sosyal Hizmetler bölümlerinden mezun olanlardır. Okul Öncesi Öğretmenliği ve Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun olanların da kursa katılmaları önerilir. Mesleki unvan kazanmak amacıyla değil de bilgi edinmek ve farkındalık kazanmak amacıyla da kursa katılmak mümkün. Özellikle de çiftlerin ve ebeveynlerin kursa katılmaları faydalı olur.
Aile danışmanlığı meslek elemanı kursu, meslek edindirme kursları kategorisinde düzenlemiş olduğumuz eğitim programıdır. Zengin eğitim içeriklerinden oluşan kursta müfredat, alanda deneyimli eğitmenler tarafından hazırlanmıştır. Kurs programının amacı, kursiyerlerin aile danışmanlığı hizmeti sürecinde ara eleman olarak çalışabilecek yeterliliğe sahip olmalarını sağlamaktır.
Aile danışmanlığı meslek elemanı kursu kapsamında öncelikle aile danışmanlığı yönetmeliği hakkında bilgi verilir. Ardından aile danışmanlığı meslek ve hizmet olarak ele alınır. Aile danışmanlığı kuramlarından terapi sürecinde dikkat edilmesi gerekenlere, psikolojik testlerden görüşme tekniklerine kadar ilişkili tüm konular detaylandırılır. Böylece eğitimi başarıyla tamamlayan bir kursiyer mesleğin gereklerini yerine getirebilir.
Aile danışmanlığı meslek elemanı sertifika programı uzaktan eğitim birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen ve istihdamı destekleyen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı aile danışmanlığı meslek elemanı sertifikası almak için öncelikle kurs programına katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci, diğer eğitimlerde de geçerli olduğu gibi şu şekilde ilerler:
E-devlete işlenen aile danışmanlığı meslek elemanı sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Eğitim sertifikasına sahip olanlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine bağlı aile danışma merkezleri ile e özel aile danışmanlığı merkezlerinde çalışabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.