Ruh sağlığı profesyonellerinin bilişsel davranışçı terapi uygulama yeterliliğine sahip olması için eğitim alması gereklidir. Bu doğrultuda düzenlemiş olduğumuz BDT eğitimi müfredatı şu ana başlıkları içerir:
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi;
BDT eğitim programı, geniş müfredatı ve kazandırdığı belge ile bilişsel davranışçı terapi tekniklerini kavramayı sağlayan eğitim programıdır.
Üniversite Onaylı Sertifika: BDT eğitimi online kurs programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
BDT eğitimi, ruh sağlığı profesyonellerine uzmanlık kazandıran bir kus programıdır. BDT uygulamak için temel oluşturur. Programın en önemli kazanımı, e-devlete işlenen üniversite onaylı sertifikadır. Sertifika, psikologların ve psikolojik danışmanların terapilerde BDT yöntemlerini kullanmaları için yasal dayanak niteliği taşır.
BDT eğitimi online modüllerden oluşan kurs programıdır. İsteyen herkes kursa katılabilir; fakat sertifika alarak terapiyi uygulayabilmek için psikoloji ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik lisans bölümlerinden mezun olmak gereklidir. İlgili bölümlerin dördüncü sınıf öğrencileri de BDT uygulayıcı sertifikasına sahip olmak üzere kursa katılabilir. Psikologların, psikiyatristlerin, psikolojik danışmanların ve uzmanlık öğrencilerinin yanı sıra aile danışmanlarının, aile hekimlerinin, sosyal hizmet uzmanlarının ve hemşirelerin de mesleki gelişim açısından kursa katılmaları gereklidir.
BDT eğitimi (bilişsel davranışçı terapi eğitimi), terapist adaylarının klinik bilgi, yetkinlik ve becerilerini geliştirmelerini sağlayan psikoloji eğitimlerinden biridir. BDT uygulayıcı eğitimi olarak da adlandırılan eğitim programında müfredat geniş kapsamlıdır. Kurs programıyla amaçlanan kursiyerlerin, psikiyatrik bozukluklarda BDT tekniklerini uygulama yeterliliğine sahip olmalarını sağlamaktır.
BDT eğitim programı, psikoloji eğitimleri kapsamında düzenlediğimiz bir programdır. Kurs kapsamında öncelikle meslek etiği üzerinde durulur. Ardından bilimsel olarak kabul edilen en etkili terapi yöntemi olan BDT’nin tanımı ve tarihçesi ele alınır. BDT yaklaşımı;
Seansların nasıl yapılandırıldığı detaylandırılır. Böylece bilişsel davranışçı terapi kursuna katılan ve eğitimleri tümüyle tamamlayan bir ruh sağlığı profesyoneli;
BDT kursu birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen ve istihdamı destekleyen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı BDT sertifikası almak için öncelikle bilişsel davranışçı terapi eğitimine katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
E-devlete işlenen BDT sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Sertifikası olan ruh sağlığı profesyonelleri; özgül fobi, sosyal anksiyete bozukluğu, yeme bozukluğu gibi ruhsal sorunlarda BDT’yi uygulayabilirler. Çalışma alanları ise ruh sağlığı ve psikiyatri merkezleri, psikoteknik merkezleri, özel eğitim merkezleri, huzurevleri, kreş ve gündüz bakım evleridir.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.