Yayıncılık dünyasının editör ihtiyacını karşılayan editörlük eğitimi ders içeriği şöyledir:
Editörlük kursu;
Kursiyerler, editörlük dersleri sayesinde öğrendiklerini üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası ile destekleyebilirler.
Üniversite Onaylı Sertifika: Editörlük sertifika programı online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. E-devletten sorgulanabilen üniversite onaylı editörlük sertifikası, yayınevlerinde ve ajanslarda çalışmaya olanak tanır.
Online editörlük eğitimi, editörlük mesleğinin inceliklerinin aktarıldığı eğitim programıdır. Programı tamamlayanlar;
Eğitime katılarak sertifika sahibi olmak kursun en önemli kazanımıdır. Editörlük sertifikası, bireyin yayın aşamaları konusundaki bilgisinin ispatı niteliğindedir.
Editörlük online modüllerden oluşan eğitim programıdır. İsteyen herkes eğitime katılma hakkına sahiptir. Kurs programına katılacak kişilerin karşılaması gereken ön koşul veya belge yoktur; fakat sertifika sınavına katılabilmek için en az ilkokul mezunu olmak gerekir. En lise mezunları istihdam bakımından daha avantajlı olacaktır.
Editörlük eğitimi, meslek edindirme kursları kategorisinde sunduğumuz online eğitim programıdır. Eğitimde amaç, kursiyerlerin;
Amaca yönelik olarak eğitim sürecinde editörlük yapmak için gereken tüm teorik bilgiler aktarılır.
Editörlük eğitimi kapsamında öncelikli olarak meslek ve yayıncılık sektörü hakkında genel bilgi verilir. Ardından editörlüğün temel ilkelerinden editörlerin uzmanlık alanlarına kadar tüm ilişkili konular detaylandırılır. Böylece kursiyerlerin editörlük yapmak için gereken bilgiye sahip olmaları sağlanır.
Kurs programı online olarak düzenlenmiştir. Editörlük uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı editörlük sertifikası almak için öncelikle kurs programına katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Editörlük sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Editörlük sertifikası olanların öncelikli istihdam alanı yayınevleridir. Dergiler, gazeteler ve ajanslar da editörlerin çalışma alanlarından biridir. Editörler, freelancer olarak da çalışma imkanına sahiptir; fakat sertifika daha çok kurumsal işletmelerde çalışacak editörler için faydalı olur.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.