Gıda işletmelerinde gıda savunması sistemini uygulamak ve geliştirmek isteyen kişilere yönelik olarak düzenlenen gıda savunması eğitimi ders içeriği şu şekildedir:
Gıda savunması kursu;
Gıda savunması sertifika programı, gıda sektörünün paydaşları ve çalışanları için mesleki gelişim eğitimidir.
Üniversite Onaylı Sertifika: Gıda savunması eğitimi, online kurs programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Gıda savunması eğitimi hem bireysel olarak hem kurumsal olarak birçok fayda sağlar. Bireysel olarak kursa katılanların en önemli kazanımı sertifikadır. Sertifika, gıda sektöründe alınması gereken sertifikalardan biridir. Kursa katılıp sertifika almak; risk iletişim sorumlusu, saha yöneticisi, kalite güvence personeli gibi unvanlarla görev yapmak için temel oluşturur.
Kurumumuz bünyesinde düzenlenen tüm eğitimler, “eğitim herkesin hakkı” prensibiyle herkesin katılımına açıktır. Kursiyerden kursa katılmak için herhangi bir şartı karşılamaları beklenmez. Sertifika sınavına girmek için de okuryazarlığı belgelemek yeterlidir. Kursa herkes katılabilse de kursun hitap ettiği kişiler gıda sektörü çalışanlarıdır. Gıda güvenliği yönetim sistemi uygulayan işletmelerin kurucuları, yöneticileri ve çalışanları gıda savunması eğitimine mutlaka katılmalıdır. Özellikle de üretim bölümü yöneticilerinin, kalite yöneticilerinin, mühendislerin ve gıda denetçilerinin kursa katılmaları gerekir.
Gıda savunması, gıda güvenliğinden farklı olarak gıda sektöründe kısıtlı olarak yapılan eylemlere karşı operasyonel tedbir almakla ilgilidir. Gıda savunması eğitimi, şu standartlar baz alınarak hazırlanmıştır:
Gıda savunması eğitim programının düzenlenmesinin amacı kursiyerlerin şunlara yönelik olarak yönetim sistemi kurma yeterliliği kazanmalarını sağlamaktır:
Online gıda savunması eğitimi kapsamında öncelikle BRC, IFS, FSSC 22000 gibi uluslararası standartlar hakkında bilgi verilir. Süreç, temel gıda savunması prensipleri, risk azaltma planı oluşturma gibi uzmanlık kazandıran konuların ele alınmasıyla devam eder. Eğitim ve sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan bir kursiyer profesyonel iş yaşamında şu görev ve sorumlulukları yerine getirebilir:
Gıda savunması uzaktan eğitim programı, birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı ise zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen gıda savunması sertifikası almak için süreç şu şekilde ilerler:
Gıda savunması eğitimi sertifikası; eğitimin adı, eğitim kurumunun adı, hologramı ve imzası (kurucu müdür imzası) gibi unsurlardan oluşur.
Gıda savunması eğitim sertifikası, bireyin gıda savunması eğitimine katılarak sertifikasyon sürecini tamamladığını gösterir. Milli Eğitim Kanunu gereğince yasal evrak niteliğinde olduğundan gıda sektöründeki iş yerleri tarafından kabul edilir. Nitekim, sertifika sektörel zorunluluk olarak istenen belgelerden biridir. Ömür boyu geçerli sertifikaya sahip olanlar, gıda üretimi yapılan işletmelerde çalışma fırsatı yakalayabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.