Haberler

Python Eğitimi Başlıyor
  • 04.01.2020
  • Python Eğitimi Başlıyor

    " Uzaktan Eğitimle Python Video Eğitimleri Çok Yakında Sizlerle "

    Merhaba,

     Muhtemelen internetten arama yapıyordunuz ve programlama dillerinin zengin dünyasına bir göz atmak istediniz  ya da eğitim sürecinize önemli bir katkıda bulunmak istediniz ya da kendinizi geliştirmek istediniz. Sebep her ne olursa olsun şuan doğru yerdesiniz.

     Son yıllarda eğer bilgisayar ve teknolojiyle ilgileniyorsanız Python adını bir yerlerden duymuş olmanız mümkün. Grafiği her geçen gün yükselen python, hiç programlama dili bilmeseniz dahi sizlere bilgisayara hükmeden bir dünyanın kapısını aralayacak. Eğer en az bir programlama dili biliyorsanız, pythonın geniş kütüphane çeşitliliğiyle programlamadaki yeteneklerinizi arttıracağından emin olabilirsiniz.

     Fazla teknik ayrıntıya girmeden pythonın ne olduğundan bahsedelim ya da ne olmadığından…

     Python Guido Van Rossum tarafından 80 lerin sonlarında geliştirilmeye başlandı. 2003 yılından itibaren en popüler 10 programlama dili arasına giriş yaptı, bununla beraber pythona’a olan ilgi gün geçtikçe artmakta. Guido Van Rossum’un google’da çalışmış olması ve google tarafından pythonın kullanılmış ve halen kullanılıyor olması da popülerliğin artmasında bir sebep olabilir.

     Günümüzde birçok firma Python’la yazılan programları kullanmakta ya da Açık kaynak kodlu bu programlama dili ile uygulama geliştirmektedir.

      Python, öğrenmesi oldukça kolay olan, syntax (söz dizimi olarak ) olarak İngilizce diline oldukça yakın ve dinamik bir dil olması sebebiyle esnek bir yapıya sahiptir, katı kuralları yoktur. Programlamaya yeni başlayanlar için alışması oldukça kolay ve eğlencelidir. 

     Python’ı Web uygulamalarından, Web servisleri geliştirmeye, veri madenciliğinden, yapay zeka uygulamalarına, bilimsel hesaplamalardan , nesnelerin interneti uygulamalarına  kadar farklı alanlarda çözümler üretirken kullanabilirsiniz. Ürettiğiniz yazılımları dünyayla paylaşabilirsiniz. Temelinde açık kaynak kod ve paylaşmanın getirdiği o büyük hazineyide barındıran pythonla ilgilendiğiniz konu ya da alanlarla ilgili yazılmış kod ve kütüphaneler bulmanız mümkün. Bu açık kaynak kod platformlarından biri olan Github ‘ta Python en çok kullanılan 4. Programlama dilidir. Python ile birçok geliştirmeler yapan Google’ın yanında Wikipedia, Yahoo, CERN, NASA,Pardus,Open Office,youtube Python’ı kullanarak geliştirmeler yapmışlardır. Sosyal medya ağı sitesi Reddit tamamen Python diliyle yazılmıştır. Unreal Engine oyun motoru python programlama diliyle oldukça etkili sonuçlar elde etmemizi sağlamaktadır. Bu ve benzeri birçok program, uygulama geliştirme arayüzünde programlama dili olarak python’ı tercih etmektedir. Bu eğitim kapsamında farklı amaçlara uygun geniş kütüphane yelpazesi, yapay zekâ, veri analizi, görüntü işleme, masaüstü program geliştirme, web sitesi oluşturma yanında bilgisayar ve yazılım geliştirme dünyasına ait ilginç ve farklı bilgilerde bulacaksınız.

    Whatsapp Hattı