Türk işaret dili tercümanlığı yapma ve işaret dilini öğretme yeterliliği sağlayan eğitim içeriği şöyledir:
İşaret dili tercümanlık eğitimine katılanlar geniş kapsamlı eğitim sayesinde,
Kursiyerlerimiz, öğrendiklerini üniversite veya MEB onaylı sertifika ile destekleme imkanına sahip olurlar.
MEB Onaylı Sertifika: Ankara Çankaya ilçesinde MEB tarafından düzenlenen fiziki sınavda en az 50 puan alarak başarılı olan kursiyerler, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. MEB onaylı işaret dili tercümanlığı sertifikası, özel sektörün yanı sıra kamu sektöründe istihdamda avantaj sağlar.
Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimlerin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 50 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. Üniversite onaylı sertifika, işaret dili tercümanı çalışmak için yasal altyapı oluşturur.
Eğitim sonunda kursiyerler, Türk işaret dilindeki tüm kelimeleri ve cümle yapılarını öğrenmiş olurlar. İşaret dili öğretici/eğitmeni/öğretmeni unvanıyla eğitim sektöründe çalışabilirler. Tercümanlık eğitimi, işaret dili tercümanı unvanıyla Türk işaret dilini profesyonel olarak kullanmaya olanak tanır. İşaret dili tercümanları, medya sektöründe, seminer veya toplu organizasyonlarda tercümanlık yapabilirler. MEB onaylı işaret dili tercümanlığı sertifikası olanlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılan sınavlara katılarak memur olarak çalışabilirler.
Noterden tasdikli yeminli işaret dili tercümanları, sahip oldukları işaret dili tercümanlık belgesi ile tapu daireleri, karakollar, hastaneler ve belediyelerde çalışabilirler. Kurs programının yasal altyapı sağladığı bir diğer unvan ise bilirkişidir. İşaret dili tercümanı bilirkişi unvanına sahip olanlar adliyelerde işitme engelli vatandaşların sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olurlar.
İşaret dili tercümanlığı sertifika programı işaret dilini öğrenmek ve bu alanda kariyer yapmak isteyen herkese açıktır. Bununla birlikte işaret dili sertifikası, eğitmenlik yapmak, yeminli tercümanlık yapmak ve bilirkişi olarak çalışmak için tek başına yeterli değildir. Farklı mesleki koşulların da sağlanması gerekir.
İşaret dili tercümanlık eğitimi, işaret dili eğitimleri veren eğitmen, tercümanlık ve çeviri hizmetleri veren işaret dili tercümanı yetiştiren kurs programıdır. Eğitim programında amaç, kursiyerlerimizin;
Eğitim sonunda amaçlanan bu bilgi ve becerilere sahip olan bireyler sertifikalarıyla bu alanda kariyerlerini şekillendirmeleridir.
İşaret dili tercümanlığı kursu kapsamında Türk işaret dili kapsamlıca irdelenir. Kursiyerlerin işaret dilinde tercümanlık ve eğitmenlik hakkında bilgi edinmeleri sağlanır. Böylece kursiyerlerin işaret dili eğitimi vermeleri ve tercüman olarak görev yapmaları mümkün olur.
Kurs programı online olarak düzenlenmiştir. Online eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, ilgili alanda eğitim aldığınızı gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı sertifika almak için öncelikle işaret dili tercümanlığı kursuna katılmanız gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
İşret dili tercümanlığı sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Sertifika hem üniversite hem de MEB onaylı olabilir. Millî Eğitim Bakanlığı onaylı işaret dili tercümanlığı sertifikası;
İşaret dili tercümanlığı sertifikası olanlar Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde tercümanlık yapabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.