Modern yöntemlerle verimli kestane üretimi konusunda bilgi ve beceri kazandıran kestane yetiştiriciliği kursu eğitim içeriği şu şekildedir:
Kestane yetiştiriciliği eğitimi;
Kestane yetiştiriciliği sertifika programı çiftçiler tarafından yoğun katılım talebi gösterilen tarım eğitimlerinden biridir.
Üniversite Onaylı Sertifika: Kestane yetiştiriciliği kursu online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı kestane yetiştiriciliği almaya hak kazanırlar.
Kestane yetiştiriciliği kursu, kestane üretiminin aşamalarını öğrenmeyi ve en az kayıpla maksimum verimlilik almak suretiyle kestane yetiştirme becerisi kazanmayı sağlar. Asıl kazanım, bu alandaki bilgiyi gösteren sertifikadır. Sertifika kestane üreticisi, tarım işçisi olarak çalışmak için yasal zemin oluşturur. Yeterli deneyimi kazananlar, yeterlikleri doğrultusunda tarım işletmelerinde saha ve üretim sorumlusu, koordinatör, işletme müdürü gibi unvanlarla çalışabilirler.
Kestane yetiştiriciliği kursu online modüllerden oluşan, herkesin katılımına açık kurs programıdır. Kestane üretiminin ipuçlarını öğrenmek isteyen herkes, herhangi bir şarta bağlı olmadan kursa katılabilir. Sertifika sınavına girmek isteyenlerin en az ilkokul mezunu olduklarını belgelemeleri gerekir. Çiftçilerin ve tarım sektöründe çalışanların yanı sıra ziraat ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin de kursa katılmaları önerilir.
Kestane yetiştiriciliği hem hobi olarak hem ticari olarak yapılır. Bu nedenle kurs programı hem meslek edindirme kursu hem de hobi eğitimi niteliğindedir. Kestane yetiştiriciliği eğitim programı, bazı dönemlerde illerdeki tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin ziraat odaları ile iş birliği kapsamında belirli şartlara bağlı olarak düzenlenir. Amaç, kursiyerlerin;
Amaca yönelik olarak ziraat alanında deneyimli kişiler tarafından geniş kapsamlı bir müfredat hazırlanmıştır. İlk yardım ve İSG konuları da modüllere ek olarak sunulmuştur.
Kestane yetiştiriciliği kursu tarımsal eğitim programı olduğundan, asıl amaç tarım sektöründe istihdamın korunarak işsizliğin azalmasına katkıda bulunmaktır. Tarım işçilerinin veya arazisini değerlendirmek isteyenlerin kestane yetiştirebilmeleri için toprak hazırlığından hasat ve depolamaya kadar tüm üretim süreci hakkında detaylı bilgi verilir. Böylece eğitimi başarıyla tamamlayan bir kursiyer;
Kestane yetiştiriciliği uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen ve istihdamı destekleyen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı kestane yetiştiriciliği sertifikası almak için öncelikle kursa katılmak gerekir. Sertifikasyon süreci ise şu şekilde ilerler:
E-devlete işlenen kestane yetiştiriciliği sertifikasıkurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerlerinin kabul edebileceği yasal bir evraktır. Eğitim sertifikası tarım işletmelerinde çalışmak veya devlet teşvik ve desteklerinden yararlanmak açısından avantaj sağlar. Kestane yetiştiricileri; tarımsal amaçlı kooperatif ve üretici birliklerinde, meyve işletmelerinde, fide üreten şirketlerde ve üretim seralarında çalışabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.