Üniversite ile iş birliği çerçevesinde yönetici eğitimleri kapsamında düzenlenen öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği kursu eğitim içeriği şu şekildedir:
Özel barınma hizmetleri yöneticisi eğitimi sertifika programı;
Üniversite Onaylı Sertifika: Öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği kursu, online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği kursu, meslek edindirme amacıyla düzenlenen kurs programıdır. Dolayısıyla bir mesleki unvana sahip olmayı sağlaması kursun en önemli kazanımıdır. Yurt yöneticiliğinin gereklerini öğrenen kursiyerler, aldıkları sertifika sayesinde yurt yöneticisi/öğrenci barınma hizmetleri yöneticisi unvanıyla, öğrendiklerini pratiğe dökebilirler.
Öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği için en az lisans mezunu olma şartı vardır. Bu nedenle kursa herkes katılabilse de sertifika alma hakkına sahip olmak ve mesleği icra etmek için herhangi bir lisans programından mezun olmak gereklidir. Son sınıf öğrencileri de kursa katılabilirler.
Öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği kursu, Özel Çeşitli Kurslar Çerçeve Programına dayanılarak hazırlanmıştır. Öğrenci barınma hizmeti verilen yurtlarda yöneticilik yapmak isteyenlerin özel barınma hizmetleri yönetici sertifikasına sahip olmaları gereklidir. Bu gerekliliğe bağlı olarak düzenlenen kurs programının müfredatı, yurt yöneticiliğinde bilgisi ve deneyimi olan eğitmenler tarafından hazırlanmıştır. Eğitim programıyla amaçlanan, kursiyerlerin yurt yöneticiliği yapmak için gereken teorik bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.
Öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği kursu eğitim süreci, şu mevzuatlar hakkındaki genel bilgilerle başlar:
Ardından yönetim ve liderlik, zaman yönetimi, iletişim, kriz ve risk yönetimi, planlama, bütçe yönetimi, halkla ilişkiler konularından oluşan yurt yönetimi modülüne geçilir. Üçüncü modülde barınma, sağlıklı beslenme, temizlik ve hijyen, kişisel bakım konuları detaylandırılır. Güvenlik ana başlığında İSG’nin yanı sıra kurum içi ve çevre güvenliği, yangın ve deprem güvenliği, sigorta işlemleri detaylandırılır. Ardından psikolojiye ilişkin kavramlar aktarılır. Hem protokol hem yazışma kuralları ele alınır. Bu sayede kursiyerler, öğrenci barınma hizmetleri yöneticisinin görev ve sorumluluklarını yerine getirebilirler.
Online öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği kursu, birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı ise zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır. Eğitim fiyatları, online modüllerden oluşan eğitim programlarında daha uygundur. Sertifika sınavı da online olarak düzenlenmektedir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği sertifikası almak için süreç şu şekilde ilerler:
Yurt müdürlüğü sertifikası; eğitimin adı, eğitim kurumunun adı, hologramı ve imzası (kurucu müdür imzası) gibi unsurlardan oluşur.
Eğitim programını tamamlayan kursiyerlerin hak kazandığı sertifika, özel barınma hizmetleri yöneticisi olarak çalışma imkânı tanıyan yasal evraktır. Bu nedenle öğrenci barınma hizmetleri yöneticisi sertifikası olarak da bilinir. Kurs bitirme sertifikasını e-devlette sorgulamak mümkün. Ömür boyu geçerliliğe sahip olan sertifikası olan kişileri erkek ve kız öğrenci yurtlarında müdür/müdire olarak çalışabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.