Pamuk ekimi yapmak isteyen kişilerin pamuğu iyi tanıması ve verimlilik için dikkat edilmesi gerekenleri bilmesi gerekir. Bu gereklilik doğrultusunda düzenlenen pamuk yetiştiriciliği eğitimi ders içeriği şu şekildedir:
Pamuk yetiştiriciliği eğitimi;
Pamuk yetiştiriciliği sertifika programı, zengin eğitim içeriği ve kazandırdığı eğitim sertifikası ile pamuk tarımına hazırlayan eğitim programı niteliğindedir.
Üniversite Onaylı Sertifika: Pamuk yetiştiriciliği kursu online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı pamuk yetiştiriciliği sertifikası almaya hak kazanırlar.
Pamuk yetiştiriciliği kursu, pamuk tarımının inceliklerini öğrenerek pamuk üretimindeki kritik kararları alma yeterliliği kazandırır. En önemli kazanım ise, bu yeterliliğin göstergesi olarak tarım sektöründe kullanılabilen sertifikadır. Eğitim ve eğitimin sonunda alınan kurs bitirme sertifikası, pamuk üreticisi, tarım işçisi olarak çalışmak için yasal zemin oluşturur. Deneyim kazanan çiftçiler, pamuk tarımında uzmanlaşarak saha ve üretim sorumlusu, koordinatör, işletme müdürü gibi pozisyonlarda çalışabilirler.
Online eğitim modüllerinden pamuk yetiştiriciliği kursuna herkes katılabilir. Eğitim şartı vs. yoktur. Kursiyerlerin tarımsal üretim konusunda bilgisinin veya deneyiminin olması da gerekmez. Özellikle de çiftçilerin, kendi arazini değerlendirmeyi planlayanların, ziraat mühendisi ve teknikerlerinin, ziraat ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin pamuk yetiştiriciliği eğitimine katılmaları önerilir.
Pamuk yetiştiriciliği kursu, tarımsal kalkınmaya katkıda bulunan tarım eğitimidir. Bazı kursiyerler için hobi kursu niteliği de taşıyabilir; fakat kursun asıl amacı tarım alanına nitelikli eleman kazandırmaktır. Kurs programının zengin içerikli müfredatı, ziraat alanında uzman kişiler tarafınca pamuk tarımında yapılan tespitler neticesinde hazırlanmıştır.
Pamuk yetiştiriciliği kursunda öncelikle, pamuk tarımının ülke ekonomisinde nasıl bir paya sahip olduğu, pamuk tarımında nasıl sorunlarla karşılaşıldığı gibi konular ele alınır. Eğitim süreci, pamuğun botanik özelliklerinin ve ekolojik ihtiyaçlarının açıklanmasıyla devam eder. Eğitim sonunda, pamuk tarımı yapmak için gereken teorik bilgileri öğrenen kursiyerler
Pamuk yetiştiriciliği uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen ve istihdamı destekleyen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı pamuk yetiştiriciliği sertifikası almak için öncelikle kursa katılmak gerekir. Sertifikasyon süreci, diğer tarım eğitimleri için geçerli olduğu gibi şöyle ilerler:
E-devlete işlenen pamuk yetiştiriciliği sertifikasıkurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince tarım işletmeleri tarafınca kabul edilir. Sertifikalı bireyler, pamuk üretimi yapılan bölgelerde mevsimlik işçi olarak çalışabilirler. Tarımsal amaçlı kooperatif ve üretici birlikleri çiftçiler için önemli istihdam alanıdır. Sertitika, daha çok devlet teşvik ve hibelerinden yararlanmak, çiftçi kredisi için başvurmak isteyenler için fayda sağlar.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.