Tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında sondaj çalışmalarında yer almak istiyorsanız sondörlük eğitimine katılın, e-devletten sorgulanabilen sondörlük belgesine sahip olun.
Türkiye’nin sondör ihtiyacını karşılayan sondörlük eğitimi ders içeriği şöyledir:
Sondaj elemanı yetiştirme kursunun kapsamlı ders içeriği, kursiyerlerin;
Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. Sondörlük sertifikası, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sondörlük yapmaya olanak tanır.
Sondörlük eğitimi, bireylerin sondaj elemanı veya sondör unvanıyla çalışmaları için yasal dayanak oluşturur. Eğitim, kursiyerlerin maden teknolojileri alanı ve sondörlük işlemleri hakkında bilgi edinmelerini sağladığı gibi istihdamı destekleyen kurs bitirme sertifikası da kazandırır. Sondörlük sertifikasının, su, petrol ve enerji alanlarında da yetkinlik göstergesi olarak kazanılması mümkündür.
Sondörlük kursuna katılmak için herhangi bir koşul yoktur. Eğitimi almak isteyen herkes kursa katılabilir. Bununla birlikte sertifika sınavına katılma hakkı kazanmak için 18 yaşı tamamlamış olmak ve okur yazar olmak gereklidir. Sondör olmak üzere eğitim programına katılacak kursiyerlerin, dikkatli ve ekip çalışmasına yatkın kişiler olmaları beklenir.
Sondörlük eğitimi, meslek edindirme kursları kapsamında düzenlenen eğitim programlarından biridir. Sondör olarak çalışacak bireylerin sondörlük belgesi sahibi olması zorunluluğu nedeniyle düzenlenmiştir. Eğitim programının amacı, kursiyerlerin 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve sondaj işlemleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Mesleki eğitim sürecinin sonunda kursiyerler sondaj hazırlığı yapma ve sondaj işlemleri yapma yeterliliğine sahip olurlar.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösteren kurs bitirme belgesidir. Dolayısıyla üniversite onaylı sertifika almak için öncelikle itfaiye eri eğitimine katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan itfaiye eri sertifikası Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Sondörlük sertifikası, sondör unvanına sahip olmak için tek başına yeterli olmayacaktır. G sınıfı ehliyete sahip olmayanların sondör olarak çalışmaları olası değildir. Sertifika, inşaat sektöründe sondörlük yapmak için gereken koşullardan birini sağlamak bakımından önemlidir. Nitekim sertifika Bakanlık iş müfettişleri tarafından yapılan denetlemelerde talep edilebilir.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.