Üniversite ile iş birliğimiz çerçevesinde meslek edindirme kursları kapsamında düzenlediğimiz spikerlik kursu eğitim içeriği şu şekildedir:
Spikerlik eğitimi;
Üniversite Onaylı Sertifika: Spikerlik kursu online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Mesleki bir unvana sahip olmak için öncelikle eğitim almak gereklidir. Spikerlik kursu kazanımı;
Spikerlik kursuna katılanlar, spikerlik sunuculuk hayallerini gerçekleştirmek için ilk adımı atmış olurlar.
Sunuculuk spikerlik eğitimi isteyen herkesin katılımına açıktır. Herhangi bir ön koşul yoktur. Sertifika sınavına katılmak için okuryazarlığın olması yeterlidir. Kursa kayıt için şart olmamakla birlikte spiker istihdamında en az lise mezunu olmak gerektiğinden kursa katılacak kişilerin de en az lise mezunu olmaları avantaj sağlar. Ayrıca kursiyerlerin dış görünüme önem vermeleri, düzgün diksiyona sahip olmaları ve etkili iletişim becerilerine sahip olmaları da önem taşır.
Spikerlik kursu hem meslek edindirme hem de kişisel gelişim kursu niteliğindedir. Eğitimin müfredatı, iletişim, oyunculuk ve diksiyon alanında uzman eğitmenler tarafından hazırlanmıştır. Titizlikle hazırlanan zengin eğitim içeriği, diksiyon ve kamera önü yayıncılık için gereken teorik bilgilerden oluşur. Eğitimin düzenlenmesinin amacı, kursiyerlerin stüdyo ortamında spikerlik yapabilecek donanıma sahip olmalarını sağlamaktır.
Sunuculuk eğitimi kapsamında verilen spikerlik dersleri ile diksiyon ve spikerlik olmak üzere iki ana konu üzerinde yoğunlaşılır. Bu sayede kursiyerler;
Spikerlik uzaktan eğitim programı, birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı ise zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır. Spiker sertifikası, online olarak düzenlenen sınava katılarak alınabilir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Spikerlik sertifikası da bireyin spikerlik sunuculuk kursu tarafınca verilen eğitime katıldığını ve kurs sürecini tamamladığını gösterir. Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğindeki “İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir” hükmüne göre ilgili departmanlarda işe girmek için kullanılabilir. Eğitimin adı, eğitim kurumunun adı, hologram ve kurucu müdür imzası gibi unsurlardan oluşan spikerlik eğitim sertifikasına sahip olmak için sertifikasyon süreci ise şu şekilde ilerler:
Spikerlik sunuculuk sertifikası, bireyin kurumumuz tarafınca düzenlenen ve çoktan seçmeli testten oluşan sertifika sınavında başarılı olduğunu gösterir. Ömür boyu geçerli sertifikası olanlar medya sektöründe çalışabilirler. Özel radyo ve televizyon kuruluşlarında spiker ihtiyacı her zaman mevcuttur.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.