Sürü yönetiminin, yani çobanlığın yapı taşlarının ele alındığı sürü yönetimi eğitimi ders içeriği şöyledir:
Çobanlık eğitimi olarak da adlandırılan eğitim programı;
Kursiyerler, çobanlık eğitiminde öğrendiklerini üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası ile destekleyebilirler.
Üniversite Onaylı Sertifika: Sürü yönetimi eğitimi online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar
Sürü yönetimi eğitimi, yönetmeliğe uygun şekilde sürü yönetimi yapmanın gerekliliklerinin aktarıldığı eğitim programıdır. Programı tamamlayanlar sürü yönetim elemanı veya çoban unvanıyla çalışabilir. Eğitime katılarak sertifika sahibi olmak kursun en önemli kazanımıdır.
Sürü yönetimi eğitimi online modüllerden oluşan eğitim programıdır. İsteyen herkes eğitime katılma hakkına sahip olabilir. Eğitime katılanlar genellikle halihazırda hayvancılık yapanlar, sütçülük yapanlar, damızlık hayvan üretimi yapanlardır.
Çobanlık eğitimi, tarım ve hayvancılık eğitimleri kategorisinde sunduğumuz online eğitim programıdır. Eğitimde amaç, kursiyerlerin;
Eğitimi tamamlayan bir birey tarım işletmelerinde çalışabilir veya kendi arazini değerlendirebilir.
Sürü yönetimi eğitimi kapsamında öncelikli olarak iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel kavramlar ele alınır. Ardından hayvan hastalıklarından sürü bakım işlerine beslenmeden sevk ve idare yöntemlerine birçok konu detaylandırılır. Böylece kursiyerlerin, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sürülerini yönetebilecek donanıma sahip olmaları sağlanır.
Kurs programı online olarak düzenlenmiştir. Sürü yönetimi uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı çobanlık sertifikası almak için öncelikle sürü yönetimi eğitim programına katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Sürü yönetimi sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Sertifika, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin (mera hayvancılığı yapan) bünyesinde çalışmaya olanak tanır. Sertifikası olanlar kırsal alanlarda küçükbaş hayvancılık yapabilir. Sertifika, SGK primini yatırmak koşuluyla verilen ödeme desteklerinden yararlanmayı sağlar.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.