Teknik resim, mimarlık ve mühendislik alanında “teknik alfabe”, “tasarlayan ve üreten arasında köprü” olarak görülür. Teknik çizim yapmanın inceliklerini öğrenmeyi ve teknik resmi okuma yetisi kazanmayı sağlayan teknik resim kursu eğitim içeriği şu şekildedir:
Teknik resim eğitimi;
Teknik resim sertifika programı, geniş müfredatı ve kazandırdığı belge ile alana hazırlayan eğitim programı niteliğindedir.
Üniversite Onaylı Sertifika: Teknik resim kursu online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Teknik resim kursu mimari ve mühendislik alanına hazırlayan bir kurs programıdır. Teknik ressam unvanıyla çalışmak için yasal zemin oluşturur. Teknik resim eğitimi alma gereği duyan kişiler de mimar, mühendis, ustabaşı veya teknikerdir. Programın en önemli kazanımı, e-devlete işlenen üniversite onaylı sertifikadır. Sertifika kursiyerlerin sürecin sonunda aldıkları belgeyle işe girebilmelerine yardımcı olur.
Teknik resim kursu, online modüllerden oluşan eğitim programıdır. Kursa katılmak için karşılanması gereken ön koşul yoktur. Kursa isteyen herkes katılabilir. Katılımcı profili ise şu şekildedir:
İlgili mesleklerde olmayıp yalnızca teknik çizim yapma ve teknik resim yorumlama konusunda bilgi edinmek isteyen en az lise mezunu kişilerin de teknik resim kursuna katılmaları faydalı olur. Daha önce teknik resim görmemiş olmak veya hiç teknik resim bilgisine sahip olmamak kursa katılmaya engel bir durum değildir. Teknik resim kursu ile eş zamanlı olarak AutoCAD, 3D Max, SolidWorks veya Master Cam eğitimlerini almak eğitimden alınan faydayı artırmak açısından avantaj sağlar.
Teknik resim kursu, makine teknolojisi alanında düzenlenen kurs programıdır. Teknik resim okuma eğitimi veya teknik ressam kursu olarak da adlandırılır. Eğitim programı, sektör paydaşlarının zaman zaman düzenlediği kurum içi eğitimlerden biridir.
Geniş kapsamlı eğitim modüllerinden oluşan programın müfredatı, alanında deneyimli eğitmenlerce hazırlanmıştır. Müfredatta eğitim ile ilişkili mevzuat ve yönetmeliklere ek olarak şu yönetmelik baz alınmıştır: Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik
Kurs programıyla amaçlanan kursiyerlerin şu görev ve sorumlulukları yerine getirebilmelerini sağlamaktır:
Eğitim süreci tamamlandığında kursiyerler, teknik resmi kullanabilir seviyede bilgi edinmiş olurlar.
Teknik resim eğitim programı, meslek kursları kapsamında düzenlediğimiz bir programdır. Kurs kapsamında teknik resim hakkındaki tüm teorik bilgiler aktarılır. Bu sayede kurs sürecini tamamlayan bir kursiyer, imalat yöntemlerini ve standartlarını belirleyen ve anlatan teknik resmi profesyonel olarak kullanabilir.
Teknik resim uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen ve istihdamı destekleyen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Teknik resim sertifikası, teknik ressam sertifikası olarak da adlandırılır. Üniversite onaylı teknik resim sertifikası almak için öncelikle rehber personel kursuna katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
E-devlete işlenen teknik resim sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Sertifika ile teknik resim bilgisi olduğunu belgeleyenler mühendislik ve mimarlık şirketlerinde, üretim fabrikalarında çalışabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.