Denizcilik alanında düzenlediğimiz, 400 saatten oluşan yat kaptanlığı kursu eğitim içeriği şu şekildedir:
Yat kaptanlığı dersleri,
Yat kaptanlık kursu ticari ve özel yatlarda çalışabilmek isteyenlerin talep gösterdiği eğitim programlarından biridir.
Profesyonel yat kaptanlığı kursu tüm yatlarda kaptanlık yapabilmek için gerekli olan yeterliliği kazandırır. Ayrıca da bu yeterliliğin belgelendiği sertifika verilir. Sertifika yat kaptanı unvanı için temel oluşturur.
Yat kaptanlığı kursu, Vektörel Grup Uzaktan Eğitim bünyesinde düzenlenen diğer tüm eğitimler gibi genel katılıma açıktır. Ancak yat kaptanlığı denizcilik alanında düzenlenen spesifik bir eğitimdir. İlgili yönetmeliklerde belirlenen koşulları taşımayan kişiler, sertifikaya sahip olsalar da yat kaptanlığı yapamazlar. Yat kaptanı olma şartları şöyledir:
En az 3 yıl güverte sınıfı gemi adamı olarak çalıştığını belgeleyen bir kişinin yat kaptanlık eğitimi alması gerekmez.
Mesleki Eğitim Kanunu’nda “İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.” şeklinde bir hüküm vardır. Online yat kaptanlığı kursu da bu hükmü karşılayan kurs programlarından biridir. Kurs programının düzenlenmesindeki amaç, kursiyerlerin yelken ve motorla manevra ve seyir yapmak için gereken tüm bilgileri öğrenmelerini sağlamaktır.
Kursun amacına ulaşabilmesi için ilişkili konuların detaylandırıldığı modüllerden oluşan müfredat hazırlanmıştır. Müfredatın hazırlanmasında şu kanun ve yönetmelikler baz alınmıştır:
Yat kaptanı eğitimi müfredatı İSG ve temel ilk yardım modülleriyle desteklenmiştir.
Yat kaptanlığı kursu modüllerden oluşan online eğitimdir. Bu sayede uzaktan eğitim sisteminin tüm avantajlarını sağlar. Online modüllerde ilişkili konuların detaylı şekilde aktarılması sayesinde kursiyerler;
Yat kaptanlığı kursu sonunda verilen belge eğitim sertifikasıdır. Bu sertifikayı almak için yat kaptanlığı eğitimi kurs programını tamamlamak öncelikli koşuldur. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Sertifika; eğitimin adı (yat kaptanı), eğitim kurumumuzun adı, hologramı ve imzası (kurucu müdür imzası) gibi unsurlardan oluşur.
Bir kişinin yat kaptanı unvanıyla çalışabilmesi için zorunlu yat kaptanı eğitimi ile sertifika (yat kaptanlığı belgesi olarak da geçer) almış olması yeterli değildir. 6 ay staj yaparak gemici belgesi almak gerekir. Yat kaptanlığı için başvuruda bulunacak kişilerin; GMDSS tahditli telsiz operatörü, kısa mesafe telsiz operatörü, radar gözlem plotlama ve tıbbi bakım sertifikalarına da sahip olması beklenir. Yat kaptanlarının İngilizce bilmeleri; harita ve denizcilik neşriyatını, meteorolojik raporları ve güvenlik mesajlarını ve düzeltme ilanlarını anlayabilmeleri için önem taşır.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.