Haberler

AutoCad Eğitimi Başladı
  • 01.10.2019
  • AutoCad Eğitimi Başladı

    " Özel İndirimlerle AutoCad Eğitimini kaçırmayın! "

    AutoCAD Kursu Seçerken

    AutoCAD Kursu Seçerken : 1- İlgilenmekte olduğunuz kursun/kurumun toplam faaliyet yılını sorgulayın. “Köklü bir eğitim kurumu mu yoksa sektörde yeni mi?” Her işte olduğu gibi eğitim sektöründe de tecrübe önemlidir. Eğitim kurumlarının köklü markalar olması zamanla karşılaştıkları birçok eksikliği gidermiş olma ihtimallerini güçlendiriyor. Doğru eğitmen seçimi, doğru müfredat, problemlere karşı daha çözüm odaklı yaklaşabilme kabiliyeti ve benzer konularda sıkı mesafe kat etmiş olmanın en önemli işareti kurumun tecrübesi yani toplam faaliyet süresidir.

    2- Kurumsal referansları sorgulayın. İlgilendiğiniz kurumun bu zamana dek hangi kurumsal firmalara kurs verdiğini araştırın. Alanında lider olmuş, marka bilinirliği ve güvenilirliği olan firmalarla çalışmış kursları tercih etmeye önem gösterin. Çünkü kurumsal firmalar, herhangi bir kurum ile iş yapmadan önce ince eleyip sık dokuyarak tercihlerini belirlerler. Bilinçsiz bir müşteriyi faydasız bir eğitime ikna etmek bazen kolay olabilir fakat kurumsal firmalarda bu tip kararlar toplantılar ile uzmanlar eşliğinde alınır. Kısacası: sizin yapmanız gereken araştırmaları ilgilendiğiniz kurstan eğitim almış başka bir kurumsal firma çoktan yapmış olmalı. NOT: Kurumsal referansları inceleyin ama sırf bilindik markalara eğitim verdiği için de hiçbir kursu tercih etmeyin. Bunu sadece bir artı(+) olarak değerlendirin ve araştırmanıza devam edin. AutoCAD Kursu Seçerken AutoCAD Kursu Seçerken

    3- Kurs içeriğini (müfredatı) ve eğitim süresini inceleyin. Örneğin Autocad eğitimiyle ilgileniyorsanız, incelemekte olduğunuz kursun Autocad programı için hangi versiyonu kullanarak eğitim verdiğini sorun. Güncel programlar ve güncel tenkikleri kullanıyorlar mı diye araştırın. Alacağınız eğitim için önceden belirlenmiş müfredat olması gerekir. Kurs içeriğinin özetini veya içeriğini anlatan belgeleri isteyin ve çevrenizde bilgisine güvendiğiniz kişilere danışın. Örneğin; mimarlık bölümü öğrencisiyseniz elinizdeki müfredatı teknik çizim eğitmeninize göstererek, böyle bir eğitimin size iş hayatında faydalı olup olmama durumunu sorun. Eğitim içeriği (müfredat) güncel ve işin üstadlarından onay alıyorsa diğer sorulara geçebilirsiniz.

    4- Eğitmen kalitesini irdeleyin. İlgilendiğiniz bilgisayar/bilişim kursundaki eğitim veren hocaların sektör deneyimlerini sorgulayın. Gerçekten mesleki bir eğitim alıp iş hayatınıza maksimum fayda sağlamayı planlıyorsanız bizzat sektörün içinden bir eğitmen tercih etmeniz gerekir. Yine Autocad eğitimini örnek verecek olursak, bu eğitimi size verecek eğitmenin mimar veya benzer pozisyonlarda çalışmış, autocad programı ile çeşitli firma veya şahıslara proje üretmiş biri olması gerekir. Tabi eğitmenin bizzat piyasa deneyimi (iş tecrübesi) olması da yeterli değildir. Kaç yıldır eğitim verdiğini de araştırmakta fayda var. Eğitmenlik deneyimi, iyi bilinen bir konuyu iyi aktarabilme yeteneğini de ifade ettiği için önemli bir detaydır.

    5- Kaç kişilik sınıflarda eğitim verildiğini sorun. 15-20 kişilik sınıflarda alacağınız eğitimden çok fayda beklemeyin. Sınıftaki öğrenci sayısı ne kadar az olursa eğitim kalitesi o kadar yüksek olur. Her sınıftaki kursiyer sayısı 5-10 arasında olan kurslarda, eğitmenler her öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenebilir ve takip edebilir. Dolayısıyla dersler çok daha verimli geçer.

    6- Kurumun yetki ve belgelerini sorgulayın. Örneğin c# yazılım uzmanlığı eğitimi almak istiyorsanız kurumun Microsoft ile olan iş ortaklığını sorun. Ofis (office > word, excel, powerpoint, outlook) eğitimleri de dahil olmak üzere Microsoft müfredatındaki eğitimleri almak için tercih edeceğiniz kurumun, Microsoft Gold Partner ‘ı olmasına önem verin. Photoshop, illustrator, indesign gibi grafik tasarım programları hakkında eğitim alacaksanız, bu programın üretici firması olan Adobe ile kurum/kurs arasındaki anlaşmayı sorun. Grafik tasarım eğitimleri için Adobe’un yetkilendirdiği eğitim kurumlarını tercih edin. Aynı şekilde Autocad, 3DS max gibi teknik çizim eğitimleri için de Autodesk tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarına yönelin.

    7- “Eğitim ve öğrenim garantisi var mı?” sorusunu unutmayın. Katıldığınız eğitimden, aldığınız kurstan yeterli verim alamamanız durumunda eğitim tekrarı hakkınız olup olmadığını sorgulayın. Kurum ne kadar iddialı veya iyi bir eğitim kurumu olursa olsun, başarısızlık sebebi sizden kaynaklı da olabilir. Böyle durumlarda eğitimi en baştan, aynı süre ve aynı müfredatla yeniden size sunan kurumları tercih edin. Eğitim tekrarı hakkınız tamamen ÜCRETSİZ olmalıdır. Aksi halde eğitim, öğrenim garantisine kesinlikle itibar etmeyin.

    8- Eğitimler uygulamalı ve proje bazlı olmalıdır. Eğitimi kariyeriniz için alıyorsanız mesleki eğitim programının tamamen uygulamalı olması çok önemlidir. Eğitim süresi boyunca eğitmen eşliğinde bir takım küçük/büyük projeler gerçekleştirmeyi vaat eden kurumları tercih edin. Eğitim sonunda tek başınıza proje üretebilecek kadar yeterli düzeye gelebilme olasılığınızı sorun. Hatta mezun olmanız için sizden proje (bitirme tezi) isteyen kurumlara daha sıcak bakın.

    9- Spesifik çözümler sunmayan, size paket program adı altında istemediğiniz (ihtiyacınız olmayan) eğitimleri dayatan kurumlardan uzak durun. Bazı eğitimler birbiri ile bağlantılı olduğu için paket program şeklinde fiyat avantajı sağlanarak kursiyere sunulabilir. Sağlıklı bir yönlendirme yapılabilmesi adına bu güzel bir hamledir fakat mecbur tutuluyorsanız orada bir bit yeniği var demektir. Bunu bir örnekle açalım: Fotoğrafçısınız ve aktif olarak photoshop kullanmanız gerekiyor. x bir kuruma gittiniz ve photoshop eğitimi almak istediğinizi söylediniz. Öncelikle neden bu eğitime ihtiyaç duyduğunuzu sorgulayan eğitim kurumueğitim danışmanına daha güvenilir gözle bakabilirsiniz. Çünkü size gerçekten fayda sağlamayı amaç edinen bir eğitim danışmanı ilgilendiğiniz eğitimin nedenlerini sormalıdır. Siz fotoğrafçılıkla ilgilendiğinizi ve işinizin fotoğrafçılık olduğunu söylediğiniz halde görsel iletişimin diğer konuları olan web tasarım eğitimlerini de size dayatıyorsa eğitim kurumunda değil koyu ticarethanedesiniz demektir. Görsel iletişim çalışanı, dijital medya uzmanı ve sosyal medyacı birine grafik tasarım eğitimleriyle birlikte web eğitimlerinin de teklif edilmesi gayet normaldir ama ihtiyacı olmayan birine diğer görsel iletişim eğitimlerinin teklif edilmesi tamamen ticari amaçlıdır. Dikkat edin! 

    10- İnternetteki yorumlara ve sikayetvar.com gibi resmi şikayet sitelerine göz atın. İlgilendiğiniz eğitim kurumu hakkında birkaç farklı şikayetle karşılaşmanız olasıdır. Bugün %100 müşteri memnuniyetine sahip hiçbir kurum (sektör farketmeksizin) yoktur. Her müşteriyi mutlu etmek imkansızdır ve bazı yorumlar rakip firmalarca yapılmış karalama kampanyaları olabilmektedir. Bu yüzden olumsuz yorumlardan direk etkilenmek yerine aynı şikayetin tekrar etme sıklığını araştırın. Sık sık aynı konuda şikayet edilmiş bir kurum muhtemelen şikayete konu olan mağduriyeti müşterilerine, öğrencilerine gerçekten yaşatıyor demektir. 

    Whatsapp Hattı