Python Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Python Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Python Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Python öğrenmek için onlarca neden bulabilirsiniz. Sıfırdan Python öğrenmeye karar verdiğinizdeyse sistem gereksiniminden öğrenme sürecine kadar birçok detay zihninizi meşgul edebilir. İşte bu noktada Python ne kadar sürede öğrenilir yanıtı en çok merak edilen konudur. Öyle ki kursiyerlerimiz zaman zaman bu yönde sorular yöneltebilmekte. Gelin Python öğrenme sürecini mercek altına alalım.

Python Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Yazılım dünyasına adım atmaya hazırlanıyorsanız veya yazılım alanında daha çok programlama öğrenmek istiyorsanız Python öğrenmek doğru bir karardır. Nitekim Python bilenler daha yüksek maaşla işe başlama avantajına sahip olur. Pythonprogramlama dilini öğrenmek söz konusu olduğunda genellikle kolay veya kullanıcı dostu ibareleri kullanılır. Python’ın öğrenme kolaylığı şu özelliklerinden kaynaklanır:

  • İngilizceye benzer söz dizilimine sahiptir.
  • Diğer dillere göre daha az kod satırıyla bir Python programı yazılabilir.
  • Her görev için yeniden kullanılabilir kodları içeren standart kitaplık vardır.
  • Veri bilimi gibi her alana özgü fonksiyonları içeren kütüphane vardır.
  • Yapay zeka ve veri analizi odaklı birçok programın temelinde Python vardır.
  • Python platforma bağımlı bir programlama dili değildir. Python kodu, farklı işletim sistemlerinde sorunsuz çalışır.

Gelelim yazımızın ana konusu olan Python ne kadar sürede öğrenilir sorusuna. Bu noktada “1 saatte Python öğrenmekmümkün” veya “Python 3-4 ayda öğrenilir” şeklinde kesin dille süre belirtmek doğru bir yaklaşım değildir. Aslında bir süre Python öğrenip sonrasında yazım departmanında işe başlarım şeklinde yaklaşım da çok doğru değildir. Bir programlama dilini öğrenme süresi kişiden kişiye değişir. Ayrıca dili tam anlamıyla öğrenmek için sürekli olarak proje geliştirmek önem taşır.

Python öğrenmek ne kadar sürer sorusuna yanıt aramaktan ziyade amacınızı belirleyip hangi öğrenme yöntemini tercih edeceğinizi belirlemelisiniz. Programlama dilini temel olarak öğrenmek yerine kütüphaneyi öğrenirseniz kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Öğrenme sürecinde son sürümü tercih etmeniz gerekir; fakat eski sürümlerde kapsamlı kitaplık olması ilk aşamada avantaj sağlayabilir.

Yaygın kanıya göre Python öğrenmek matematik bilenler için daha kolaydır. Python'da dahili birçok matematik fonksiyonu bulunması böyle bir önermeye yol açmıştır; fakat bu ne çok doğru ne de çok yanlıştır. Temel Python bilgisi için ortaokul matematiği (temel matematik becerileri 4 işlem) yeterli olurken yapay zekâ ve büyük veri gibi alanlarda yüksek seviyede matematik bilgisine (istatistik, lineer cebir, kalkülüs) sahip olmak gerekir.

Python ne kadar sürede öğrenilir Python eğitimi veren kurumlar tarafından da farklı yanıtlanır. Genel olarak Python kursunda 100-130 saatlik eğitim verilir. Python'un temellerini kavramak için yaklaşık 2 ila 3 ay da yeterli olabilir. Kütüphane detaylarını öğrenmek daha uzun zaman alır. Temel düzeyde programlama biliyorsanız süre kısalacaktır. Programlamaya yeni başlayanların günde 3 ila 5 saatini Python çalışmaya ayırması gerekir.

Python Öğrenmek Ne İşe Yarar?

Yazımızın bu aşamasına kadar Python kaç ayda öğrenilir sorusuna kapsamlı şekilde yanıt verdik. Gelelim Python ile yapılabileceklere. Python ile yapılabileceklerin hayal gücüyle sınırlı olduğunu söyleyebiliriz. Her türlü yazılım projesinde Python kullanılabilir.

  • Web geliştirme,
  • Veri analizi ve bilimsel hesaplamalar,
  • Yapay zekâ ve makine öğrenimi,
  • Oyun geliştirme,
  • Veri madenciliği ve büyük veri işleme,
  • Otomasyon ve görev otomasyonu,
  • Veri tabanı programlama,
  • Grafik tasarım ve animasyon,
  • Nesnelerin interneti (IoT),
  • Siber güvenlik,
  • Eğitim materyalleri,
  • Görüntü işleme,
  • Seri işleme

Python ile yapabilecekleriniz konusunda daha detaylı bilgi edinmek isterseniz şu blog içeriğimizi de okumanızı öneririz: Python ile Neler Yapılabilir?

Python Nasıl Öğrenilir?

Programlama dillerinin temelinde sözdizimi, veri türleri, değişkenler, diziler, sözlükler, işlevler, koşullu ifadeler ve veri yapıları vardır. Bu durum Python için de geçerlidir. Dolayısıyla Python yazılım dilini öğrenmek için öncelikle temel bileşenleri öğrenmelisiniz. Python öğrenmek için adım adım şunları yapmalısınız:

  • Temel bileşenleri kavrayın.
  • Kütüphanelerle çalışma yeterliliği kazanmak için ortak kitaplıkları içe aktarma gibi konuları öğrenin.
  • Nesne yönelimli programlama (OOP) kavramlarını öğrenin.
  • Web seminerlerine ve kod yazma etkinliklerine katılın.
  • Portföyünüze ekleyebileceğiniz projeler oluşturun.
  • Basit projeleri yapabildikten sonra algoritmalar gibi ileri düzey konuları da inceleyin.
  • Python diline dair sorular sorulup bilgi aktarımı yapılan forum sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip edin.
  • Sıfırdan Uzmanlığa Python Programlama”,Python ile Sıkıcı İşleri Anında Bitir”, “Yeni Başlayanlar İçin Uygulamalı Programlama”, “Veri Bilimi İçin Python”gibi kitapları okuyun.

Sıfırdan Python Öğrenmek İçin En İyi Yol: Python Eğitimi

Python öğrenmek için en iyi yol eğitime katılmaktır. Online Python eğitimi alırken en önemli nokta canlı derslerin olmasıdır. Canlı derslerde programa diline ilişkin merak ettiklerinizi ve aklınıza takılanları eğitmene sorup öğrenebilirsiniz. Eğitim alacağınız özel kurs merkezinin Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olması da ayrıca önem taşır. Python bilgisini gösteren sertifikanın e-Devlet üzerinde sorgulanabilir yapıda olması önem taşır.

Sıfırdan Python Öğrenmek Hakkında SSS

Python Kaç Yaşında Öğrenilir?

Python 7 veya 8 yaşlarında öğrenmeye başlanabilir. 7-8 yaşındakiler değişkenleri, kontrol yapılarını ve fonksiyonları öğrenebilir. Çocuklar için en iyi Python öğrenme kaynakları çevrimiçi platformlar, oyunlar ve uygulamalardır.

Python Eğitimi Zor Mu?

Python eğitimi zor değildir. Esasında zorluk görecelidir; fakat Python diğer programlama dillerinden daha kolaydır. Önemli olan doğru eğitimi bulmaktır.

Python Eğitimi Kaç Saat?

Python eğitimi, sürekli eğitim merkezlerinde veya özel kurs merkezlerinde farklılık gösterir. Eğitim genellikle 100-130 saat civarındadır. Ders saatinden ziyada sürekli tekrar ve uygulama yapmak önemlidir.

3 Ayda Python Öğrenilir mi?

3 ayda Python öğrenilebilir. Ancak orta seviyede veya ileri düzeyde Python bilmek için 3 ay yeterli olmayabilir. Python yazılım dili öğrenme her gün en az 25 dakika çalışmayı gerektirir.

Python Bilen Biri Ne Yapabilir?

Python programlama dili birçok alanda kullanılır. Python bilen biri, web uygulamaları ve web sitesi geliştirebilir. Python dili şu alanlarda da kullanılır: Çeşitli algoritma sistemleri, veri bilimi ve analizi, web tarama, açık internet protokolleri, oyun geliştirme.

Sonuç olarak;

Python ne kadar sürede öğrenilir merak edenler için konuya açıklık getirmek üzere rehber minvalinde içerik hazırladık. Python programlama dilini öğrenmek için sürekli uygulama yapmak gerektiğinin altını çizerek yazımızı sonlandırıyoruz. Python öğrenme konusunda kararlıysanız Python eğitim sayfamızı incelemenizi öneririz.

Popüler Bloglar Blog

Sıfırdan İleri Seviye Python Eğitimi
İndirimli!
Sıfırdan İleri Seviye Python Eğitimi
Tıklayınız
Whatsapp Hattı