0

BİZİ TAKİP EDİN

Evde Diksiyon Eğitimi Nedir?Nasıl Alınır?

Etkili iletişimi öğrenmek ve sesinizi doğru kullanmak için evde diksiyon eğitimi alabileceğinizi biliyor muydunuz? Sayıları gitgide artan yüzlerce kurs arasında, kendi konforunuzu da düşünüyorsanız evde diksiyon eğitimine yeşil ışık yakabilirsiniz. Biz de sizin faydanıza olacak evde diksiyon eğitimi konusunu ele alacağız.

Evde Diksiyon Eğitimi Nedir?

Evde diksiyon eğitimi, online-uzaktan veya özel ders kapsamında verilen seçenekleri ifade eder. Diksiyon eğitimleri temel olarak etkili iletişim ve sesi doğru kullanma üzerine bir içerik sunar. Aynı zamanda Türkçeyi etkili konuşmaya yönelik de içerikler yer alır. Peki evde diksiyon eğitimi faydalı mıdır ve yüz yüze bir kurstan alınan verim ile aynı sonucu almak mümkün müdür?

Öncelikle diksiyon eğitimini neden almak istediğinizi cevaplamak önemli bir başlangıçtır. Çünkü diksiyon eğitiminin başlangıç ve ileri seviye içerikleri olabiliyor. Bundan dolayı da faydalı bir eğitim süreci için hedefinizi belirleyerek çalışmak gerekiyor.

Örneğin, diksiyon eğitimini yalnızca dil tembelliğinizi düzeltmek için alabilirsiniz ve diğer konu başlıkları da yeterince ilginizi çekmiyor olabilir. Bu durumda, evde diksiyon eğitimi almak, çok daha hesaplı ve konforlu bir seçenek olacaktır. Fakat siz; diksiyon egzersizleri öğrenmek, güzel konuşmak ve ses tonunuzla öne çıkmak da isteyebilirsiniz. İşte o zaman çok daha kapsamlı bir online diksiyon eğitimi seçmelisiniz. Peki onca seçenek arasında online diksiyon kursu nasıl seçilir, bu kurstan nasıl verim alınır?

Online ya da uzaktan diksiyon eğitiminin, yüz yüze kurstan tek farkı bu eğitimlerin zaman-mekân düzenini aşmasıdır. Elbette online eğitimin verileceği kuruma göre de değişen etkenler olacaktır. Bazı kursiyerler için zaman ve mekâna bağlı kalmak, verimli olmak için gerekliyken bazıları için ise konfor alanında eğitim almak daha güvenli gelebiliyor.

Diksiyon açısından ise uzaktan eğitim almada bazı tereddütleriniz olabilir; çünkü diksiyon tamamıyla uygulamaya dayalıdır. Fakat size önereceğimiz uzaktaneğitim.com diksiyon kursu için tereddütlerinizi bir tarafa bırakabilirsiniz.

Online Diksiyon Eğitimi ile Tanışın

Online diksiyon kursu; jest ve mimikleri etkili kullanmaktan, topluluk önünde doğru konuşmaya kadar uzanan bir içeriğe sahiptir. Kurslardan verim almak ve hedefinizi gerçekleştirmek için öncelikle ders içeriklerini araştırmanız gerekir. Biz de sizi düşündük, ve uzaktaneğitim.com tarafından verilen dersleri aşağıya listeledik.

  • Diyafram Kullanımı
  • Konuşmada Vurgu-Tonlama
  • Konuşma ve Ses Kusurları
  • Doğaçlama Konuşma Yöntemleri
  • Beden Dili ve Kişisel İmaj Yönetimi
  • Özgüven Yönetimi
  • Topluluk Önünde Hitabet Sanatı
  • Etkili Sunum Teknikleri

Gördüğünüz üzere konu başlıkları, yalnızca sesi etkili kullanma üzerine değil. Belki de farkında olmadığınız konuşma kusurlarını ve yanlış dudak-çene kullanımını da bu eğitimle tespit edebileceksiniz. Ayrıca bir konuşmayı öne çıkaran ve kişinin sesini gerçekten kullanmayı sağlayan özgüven yönetimi de önemli bir ders içeriği. Yine pek çok kişinin muzdarip olduğu topluluk önünde konuşma korkusu ve sesi doğru kullanama da eğitimin öne çıkan başlıklarından. Bir de size iyi bir haber verelim. Yukarıda gördüğünüz tüm ders içeriklerini tecrübeli haber spikeri Burak Törün veriyor. Gelin örnek bir diksiyon dersi ile eğitim sürecine tanık olalım.

Evde diksiyon eğitimi almak için yapmanız gereken ilk şey, ders içeriklerini inceleyip eğitime hemen katılmaktır. Eğer eğitimle ilgili bir sorunuz varsa da kurs sayfasındaki bilgi formunu doldurarak sorunuza yanıt alabilirsiniz.

Evde Diksiyon Eğitimi ile Verimlilik Nasıl Sağlanır?

Online kurslar söz konusu olduğunda konu ne olursa olsun, kursiyer adayının kafasında acaba fayda görebilecek miyim sorusu vardır. Bu soru gayet anlaşılır ve bir tarafıyla da doğru bir sorudur. Çünkü her online eğitim platformunun ders içeriklerinin işe yarar olduğunu söylemek zor. Bazen de derslerin uygulamalı değil, teorik anlatılması gibi bir tercih söz konusu olabiliyor.

Örneğin, diksiyon gibi uygulama esaslı ilerlemesi gereken bir konuyu teorik olarak öğrenecekseniz bunun için kurs almanıza gerek yok. Kısa bir internet araması ve Youtube videoları ile bu bilgi açığınızı kapatabilirsiniz. Fakat siz uygulamalı bir eğitim almak istiyorsanız eğitim alacağınız platformdan başlayarak kurs eğitmeninin Cv'sine kadar giden bir bilgi taraması yapmalısınız.

Eğer alacağınız kurs uygulamalı ders içeriklerine sahipse sıra bu eğitim sürecinden nasıl başarıyla ayrılabileceğinize gelir. Sizin için verimli bir evde diksiyon eğitiminin püf noktalarını derledik.

Şimdi, uygulamalı bir eğitim tabii ki sizden pratik tekrar isteyecektir. Yani her ders bitiminde, konunun üzerinden geçmek ve notları incelemek gereklidir. Ayrıca verimli bir ders tekrarı için farklı kaynakları araştırarak karşılaştırmak da etkili bir yöntemdir. Örnek verelim. Diksiyon tekerlemeleri dersinde öğrendiklerinizi tekrar etmek için farklı tekerlemeleri araştırabilirsiniz.

Yine sunum teknikleri dersinde öğrendiklerinize ek olarak farklı bir bakış açısından tavsiyeler alabilirsiniz. Bütün bu yöntemler, daha verimli ve anlamlı bir öğrenme için gerekli sürece katkı sunar. Ayrıca ders yazılı ve görsel ders materyallerini bir arada kullanmak da verimli bir öğrenmeye yardımcı olur. Kursiyerlerin deneyebileceği oldukça verimli bir diğer yöntem ise eğitmene soru sormaktır.

Diksiyon gibi doğru bilinen yanlışları ve uygulamalı içerikleri konu alan bir eğitimde, elbet merak ettiğiniz başlıklar olacaktır. Bunları eğitmene söylemek ve danışmak, emin olun anlamlı bir öğrenmenin ana kaynağıdır. Çünkü sormadığınız sorular, aklınızın bir köşesini meşgul eder doğru mu yanlış mı ikilemini sürekli yaşamanıza sebep olur. Yani eğitmen ile etkileşim sürecinde uzmana danışma fırsatını kaçırmayın.

Evde diksiyon eğitimi alma sürecinde evi de bir öğrenme ortamına dönüştürmeniz gerekir. Evet, online eğitim zaman ve mekân sınırını aşıyor ama bu demek değil ki oturduğunuz yerden dersi dinleyeceksiniz. Belli bir düzen kurarak dersin başına geçmek, dersi ciddiye almak demektir. Böylelikle çabuk sıkılma ve sık sık ara verme gibi bir durumla da karşılaşmazsınız. Son olarak başarılı ve verimli bir öğrenme için muhakkak eğitmenin gösterdiği uygulamaları evde deneyin. Uyguladığınız tüm pratikleri de eğitmene geri bildirerek süreci birlikte ele almaya çalışın.

İyi Bir Diksiyon İçin Eğitim Sürecinde Neler Yapmalı?

Eğitim sürecinden nasıl verim alabileceğinize yönelik bazı hatırlatmalarda bulunmuştuk. Şimdi de kişisel gelişim için veya iş hayatında kullanmak için evde nasıl diksiyon çalışabileceğinize bakalım.

Diksiyon; etkili iletişim, sesi doğru kullanma, nefes egzersizleri ve güzel konuşma gibi birbirini etkileyen konu başlıklarını içerir. Eğer diksiyon geliştirme uygulamalarını gerçekten öğrenmek istiyorsanız işe ilk olarak nefesle başlayın. Nefes kullanımı, doğru diyafram nefesinin verilmesini içerir ve konuşmada erken yorulma ve kısa konuşma gibi durumların önüne geçer. s

Nefes teknikleri ile beraber bazı konuşma bozukluklarını da öğrenmeniz gerekir. Dil tembelliği, hızlı konuşma, artikülasyon bozukluğu ve ses zayıflığı gibi psikolojik veya fiziksel bir rahatsızlığınız olabilir. Saydığımız bu rahatsızlıkların sizde olup olmadığını tespit ederek-bir uzmana da danışmanızı öneririz- daha rahat bir süreç geçirebilirsiniz. Kendinizi diksiyon dersleri için hazırladıktan sonra ise sırasıyla okuma çalışmaları, egzersizleri, çene kaslarını etkin kullanma ve doğru Türkçe kullanımı ile devam edebilirsiniz.

Evde diksiyon eğitimi ile merak edilenleri ele aldık. Daha fazla bilgi ve nitelikli bir diksiyon eğitimi için kurs sayfamıza göz atabilirsiniz.

Kategoriler

Popüler Bloglar

Diksiyon Eğitimi

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80