0

BİZİ TAKİP EDİN

Ön Muhasebe Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?

İşletmeler, gelen muhasebe ile birlikte ön muhasebe kullanarak da gerekli finans işlemlerini tamamlarlar. Hemen hemen çoğu işletmede kullanılan ön muhasebe, bir kariyer fırsatı da yaratabiliyor. Özellikle son yıllarda ön muhasebe iş ilanlarına çok sık rastlanılıyor. Bunun sebebi elbette işletmelerin buna zaman ayırmak ile uğraşmak istememeleridir.

Bunun yerine alanında yetkin bir ön muhasebe elemanı ile çalışmak isteyebiliyorlar.Peki bir kariyer fırsatı yakalamak ve bizzat muhasebe ile ilgili yetkinlikleri artırmak için ne yapabilirsiniz? Size yetkinlik kazandıracak bir önerimiz olacak: Ön muhasebe eğitimi. Gelin ön muhasebe eğitimi nedir, ne işe yarar sorusunun detaylarına inelim.

Ön Muhasebe Nedir? Ön Muhasebe Eğitimi Ne İşe Yarar?

Ön muhasebe eğitimine geçmeden önce alanı biraz daha tanımak gerek diye düşünüyoruz. Ön muhasebe, genel muhasebeden farklı olarak işletmenin ön işlemlerini ifade eder. Genel muhasebeye veri ve bilgi aktarır. Bu veri ve bilgiler kapsamında ise;

  • cari hesap takibi,
  • fatura kesme,
  • stok-giriş-çıkış takibi,
  • bordro uygulaması,
  • çek-senet takibi,
  • kasa hesap takibi,
  • banka hesap takibi uygulamaları yer alır.

Örneğin, ödeme ve tahsilat işlemlerinde cari hesap analizi uygulanır. Bir çalışanın aylık bordrosunun muhasebeye kaydı için de ön muhasebeden yararlanılır. Kısaca ön muhasebe, finansal yönetim ve analiz için genel muhasebeye bilgi akışı sağlar. Genel muhasebedeki veri ve bilgi analizleri ise doğrudan devlete arz edilir. Ön muhasebe hakkında genel bir izlenim sahibi olduysanız sıra ön muhasebe eğitimine gelsin.

Ön muhasebe eğitimi, bir işletmenin muhasebe yükünü hafifletmek isteyen tüm işveren ve çalışanlara yöneliktir. Eğitim temel olarak bilgisayarlı muhasebe aracılığıyla neler yapabileceğinizi konu alır. Ayrıca manuel olarak da ön muhasebe işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat üst düzey şirket ve işletmeler, ön muhasebe programları aracılığıyla işlemleri daha hızlı tamamlamayı istiyor. İşte böyle bir yerde çalışmaya hazır olmak için de işin mutfağına girmek gerekir.

Ön muhasebe eğitiminin ilk öne çarpan faydası da iş hayatının istenen yetkinliklerinden birini yerine getirmenizi sağlamasıdır. Ayrıca ön muhasebe eğitimi ve yetkinliği CV'ye yazılması gereken bilgisayar becerileri arasında da öne çıkar.

Çünkü çoğu işletme artık ön muhasebe bilen bir çalışandan yararlanmak istiyor. Daha önceleri işveren tarafından yapılan ön muhasebe işlemleri, daha fazla vakit alıyor ve bazen de yanlış işlem hataları ortaya çıkabiliyordu. İşte bu yanlışın önüne geçmek amacıyla ön muhasebe bilen ve daha önce deneyimlemiş adaylarla yola devam ediliyor. Peki siz o adaylardan biri olmak ve dahası işe alımda öne çıkarak tercih edilmek ister misiniz?

Ön muhasebe eğitimi almanın en işe yarar yönlerinden biri de farklı iş pozisyonlarında bu yetkinliğinizle öne çıkmanızdır. Örneğin; yönetici asistanlığı, eğitim danışmanlığı ve halkla ilişkiler iş ilanlarında da ön muhasebe bilgisi istenebiliyor. Eğer ön muhasebe bilerek bu iş pozisyonlarına başvurursanız emin olun öne çıkma olasılığınız çok daha yükselecektir. Çünkü ön muhasebenin önemini bilen herkesin ön muhasebe öğrenmeye yanaşmadığını biliyoruz. Fakat siz buradaysanız hazır olduğunuzu varsayarak eğitimin detaylarını vermeye başlıyoruz.

Ön Muhasebe Eğitim Dersleri Nelerdir?

Ön muhasebe eğitiminde, gelir-giderlerin takibinin nasıl yapılacağı işlenir. Ayrıca günümüzde bu işlemler çoğunlukla bilgisayar aracılığıyla uygulanıyor. Alacağınız eğitim de bilgisayarda ön muhasebe programlarına yönelik olacaktır. Ayrıca uzaktaneğitim.com tarafından verilen bilgisayarlı muhasebe eğitimi ile genel muhasebeyi de öğrenebileceksiniz. Bilgisayarlı ön ve genel muhasebe eğitimi ders içerikleri ise şöyledir:

  • Ön Muhasebede Kullanılan Terimler
  • Zirve Ön Muhasebe Programı ile Ön Muhasebe Uygulamaları ve Genel Muhasebe
  • Mikro Ön Muhasebeye Giriş
  • Genel Muhasebe İşlemleri
  • Amortisman
  • E-Arşiv, E-Fatura
  • Sosyal Güvenlik Kurumu- Sigorta ve Belge İşlemleri
  • Aylık Ücret Bordrosu Hesaplama
  • Vergi Beyannameleri
  • Bir Meslek Olarak Muhasebecilik
  • Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik
  • Yeminli Mali Müşavir
  • Muhasebeci Ne İş Yapar?
  • Muhasebecilere Öneriler

Eğitimde, ön muhasebe alanında en çok kullanılan yazılımlardan olan Zirve programının öğretilmesi de yer alıyor. Zirve programına ek olarak Mikro muhasebe yazılımını da öğrenerek işlerinizi çok daha hızlı ve rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ayrıca muhasebecilere ve muhasebeci adaylarına yönelik meslek tüyoları da eğitim içeriğinde yer alıyor. Peki online bir şekilde verilen bilgisayarlı ön muhasebe eğitim dersleri nasıl işliyor?

Bilgisayarlı ön muhasebe eğitimi, hem teorik hem uygulamalı bir kurs içeriğini sunuyor. Kurs içerikleri ise canlı ders, video tekrar ve PDF şeklinde kursiyerle buluşuyor. Ayrıca süpervizyon (uygulamalı) eğitim sürecinde uzman eğitmene kafanıza takılan her soruyu sorabilirsiniz. Teorik ve uygulamalı eğitim sonunda ise sizi bir sınav bekliyor.Üniversite onaylı sertifika Üniversite onaylı sertifika almak ve başarınızı belgelemek için ise 80 puanı almanız gerekir. Ayrıca aldığınız sertifikayı da E-devlet üzerinden teyit edebilirsiniz. Eğitim ile beraber sertifikanızı Cv’ye ekleyebilir ve bu yolla başarınızı kanıtlayabilirsiniz.

Ön Muhasebe Eğitimi Zor mu?

Ön muhasebe eğitimi almak isteyen fakat genel olarak muhasebeye karşı ön yargılı olanları bu tarafa alalım. Öncelikle alacağınız eğitim çoğunlukla bilgisayar aracılığıyla işlem yapmaya yönelik olacak. Yani belli başlı uygulamaları bildikten sonra işiniz daha da kolaylaşacak. Burada önemli olan muhasebeye başlama hedefiniz ve devam etme hevesinizdir.

Ön muhasebe eğitimi, günü günü tekrar ve uygulama ister. Eğitimin başlangıcından sonuna kadar tekrar yaptığınız sürece hem sınavda başarılı olur hem de ön muhasebe alanında ilerlemeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca canlı ders aracılığıyla eğitmene anlamadığınız tüm konu başlıklarını da iletebilirsiniz. Aldığınız eğitimin ders materyalleri, 10 yıl süreyle açık olacağı için derslere istediğiniz zaman da erişebilirsiniz.

Kısacası geleneksel ya da manuel muhasebeciliğin sıkıcılığından ziyade pratik ve daha kolay anlaşılır bir eğitim süreciyle karşılaşacaksınız. Ön muhasebe kursundan başarıyla ayrılarak ise muhasebe bilgisine sahip bir çalışan olabileceksiniz. Ayrıca ön muhasebe öğrenmeye heves edip yarı yolda tıkananları da tekrar eğitime bekleriz.

Ön Muhasebe Eğitimini Tamamlayanlar Nerelerde Çalışabilir?

Sıra geldi, ön muhasebenin yarattığı kariyer fırsatlarına göz atmaya. Diğer eğitimler gibi ön muhasebe eğitimi de temelde bir yetkinlik kazanmak için tercih edilir. Peki ön muhasebe bilgisine sahip olarak hangi alanlarda öne çıkarabilirsiniz? Yazının başında ön muhasebe bilerek çalışabileceğiniz alanlardan kısaca bahsettik. Bunu biraz daha açalım.

Ön muhasebe bilerek direkt ön muhasebe elemanı arayan birbirinden farklı sektörlerde çalışabilirsiniz. Genel olarak ise muhasebe departmanına bağlı olarak işinizi yapabilirsiniz. Bilgilerinizi geliştirmeniz ve alan deneyimi elde etmeniz durumunda ise mali müşavirlik bürolarında iş arayabilirsiniz.

Farklı alanlarda iş arayan ve ön muhasebeyi yeni öğrenenler ise halkla ilişkiler, müşteri yöneticiliği, insan kaynakları, eğitim-satış danışmanlığı ve yönetici asistanlığı gibi pozisyonlara başvurabilirler. Bu pozisyonlarda ön muhasebe işlemleri manuel yapıldığı gibi bilgisayarda da yapılabilir. Tabii ki tek başına ön muhasebe bilerek işe alınacağınızı garanti edemeyiz. Fakat günümüzün en çok istenen yetkinliklerinden birinin muhasebe bilgisi ve becerisi olduğunu garanti edebiliriz.

Ön muhasebe nedir ve ön muhasebe eğitimi ne işe yarar sorularını merkeze aldık. Eğer kendinize en önemli iş yetkinliklerinden birini katmak istiyorsanız bilgisayarlı muhasebe eğitim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kategoriler

Popüler Bloglar

Bilgisayarlı Muhasebe Kursu

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80