0

BİZİ TAKİP EDİN

Yazılım Mühendisliği Nedir?

Stratejik fikirli misiniz? Problem çözmekten hoşlanıyor musunuz? Bir yazılım mühendisi olarak bir kariyer düşünmek isteyebilirsiniz!

Bir yazılım mühendisi, bilgisayar yazılımı tasarlamak ve geliştirmek için matematiksel analiz ve bilgisayar bilimi ilkelerini uygular. Yazılım mühendisleri çok rağbet görüyor ve yüksek talep gören bölgelerde yaşayan geliştiriciler genellikle işe alımcılardan ve kafa avcılarından ayda birçok soru alıyor.

Yazılım Mühendisi ne iş yapar?

Yazılım mühendisliği, bilgisayar sistemleri yazılımı ve uygulama yazılımlarının geliştirilmesini ve oluşturulmasını içeren bir bilgisayar bilimi dalıdır. Bilgisayar sistemleri yazılımı, bilgi işlem yardımcı programlarını ve işletim sistemlerini içeren programlardan oluşur. Uygulama yazılımı, web tarayıcıları, veritabanı programları vb. içeren kullanıcı odaklı programlardan oluşur.

Yazılım mühendisleri, programlama dilleri, yazılım geliştirme ve bilgisayar işletim sistemleri hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir ve mühendislik ilkelerini yazılım oluşturmaya uygularlar.

 

Bu mühendislik ilkelerini, gereksinim analizinden yazılım sürecine kadar geliştirme sürecinin her aşamasına uygulayarak, bireysel müşteriler için özelleştirilmiş sistemler oluşturabilirler. Nasıl bir inşaat mühendisi bir köprünün sağlam bir temele sahip olduğundan emin olacaksa, bir yazılım mühendisi de gereksinimleri kapsamlı bir şekilde inceleyerek işe başlayacak ve geliştirme süreci boyunca sistematik bir şekilde çalışacaktır.

 

İşletim sistemleri, bilgisayar oyunları, ara katman yazılımları, iş uygulamaları ve ağ kontrol sistemleri gibi bir yazılım mühendisinin geliştirebileceği birçok yazılım türü vardır. Teknolojideki değişiklikler ve yeni uzmanlık alanları bu mesleğin hızla gelişmesini sağlıyor.

 

Bir müşteriyle çalışırken, bir yazılım mühendisi genellikle müşterinin ihtiyaçlarını analiz eder, ardından bu ihtiyaçları karşılamak için bilgisayar yazılımını tasarlar, test eder ve geliştirir. Bilgi işlem sistemleri, yazılım yapısı ve mevcut donanımın sınırlarını tanıma konusunda uzmanlardır. Süreç karmaşık ve karmaşıktır, bu nedenle bilgisayara ne yapacağını söylemek için diyagramların, akış şemalarının kullanımı ve algoritmaların oluşturulması yaratılır. Bu talimatları bir bilgisayar diline (kodlama/programlama) dönüştürmek genellikle bir bilgisayar programcısının sorumluluğundadır .

 

Yazılım mühendisleri ayrıca kişilerarası becerilere sahip olmalı ve yazılımı son ürüne kadar eğitmek, test etmek ve hatalarını ayıklamak için kullanıcılarla etkili bir şekilde iletişim kurabilmelidir. Genellikle yazılım planlamasının ilk aşamalarından test, geliştirme, eğitim ve destek aşamalarına kadar dahil olurlar.

 

Yazılım mühendisleri iki kategoriye ayrılabilir;

 

Uygulama Mühendisler

 

Uygulama mühendisleri, son kullanıcının ihtiyaçlarını analiz ederek işletmeler ve kuruluşlar için uygulamalar oluşturur veya uyarlar. Bu uygulamaları veya programları tasarlayacak, oluşturacak, kuracak ve bakımını yapacaklardır.

 

Sistem Mühendisleri

 

Sistem mühendisleri, bir işletmenin veya kuruluşun bilgisayar sistemlerinin oluşturulmasını, bakımını ve büyümesini koordine eder. Her departmanın ihtiyaçlarını koordine ederler, teknik yön önerirler ve bilgisayarları şirkete bağlayan ağları kurarlar.

 

Yazılım mühendisi olmak, hem sol hem de sağ beyniyle (analitik beceriler ve problem çözme becerileri) son derece iyi olan biri için harika bir kariyer seçimidir. Yazılım mühendisleri içgüdüsel sorun çözücülerdir, başkalarıyla çalışmakta iyidirler ve sorunları başarılı bir şekilde tamamlamalarına kadar görmeye odaklanırlar.

 

Bir yazılım mühendisi aşağıdaki konularda bilgili olmalıdır:

 

  • Programlama ve kodlama
  • Bilgisayar biliminin temelleri
  • Tasarım ve mimari
  • Algoritmalar ve veri yapıları
  • Bilgi Analizi
  • Hata ayıklama yazılımı
  • Test yazılımı

 

Kategoriler

Popüler Bloglar

Yazılım Uzmanlığı Eğitimi

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80