0

BİZİ TAKİP EDİN

En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel gelişim kitapları söz konusu olduğunda aklınıza klişelerle dolu gerçeklikten uzak kitaplar mı geliyor? Daha gerçekçi, hatta mümkünse bilimsel araştırmalara dayanan kişisel gelişim kitapları arıyorum diyorsanız doğru sayfadasınız. Yoksa klasikleşmiş en çok beğenilen kişisel gelişim kitapları mı arıyorsunuz? Yine de sayfamızdan aramayın. Her beklentiye yanıt verebilecek en iyi kişisel gelişim kitapları listemize mutlaka göz atın. Kişisel gelişim kitaplarına dair merak ettiklerinizi de listemizin sonunda bulabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Kişisel Gelişim İçin En İyi Kitaplar

Düşünüp sorgulamak ve yüzleşmek hatta perspektifinizi değiştirmek istiyorsanız kişisel gelişim kitapları okumalısınız. Peki ama hangileri? Bu noktada sizin için kendi kütüphanemizden örneklerin yanı sıra kitap satış platformlarındaki okuyucu yorumlarını da baz alarak en etkili kişisel gelişim kitabı derlemesi yaptık.

En İyi Yabancı Kişisel Gelişim Kitapları

Yabancı yazarlar tarafından kaleme alınan kişisel gelişim kitapları kültürel farklılığa rağmen dikkat çekici bir etki oluşturabiliyor. Bizce yabancı yazarların yazdığı kişisel gelişim kitapları arasında en dikkat çekenler şunlar:

  • İçindeki Devi Uyandır - Tony Robbins

“İçindeki Devi Uyandır”, zihinsel, duygusal fiziksel ve parasal kaderinin kontrolünü ele almak için tavsiyeler veren bir kitap. Kitabın yazarı dünyaca ünlü kişisel gelişim uzmanlarından biridir. Kitap için yapılan “Bu kitabı okumadan kişisel gelişim kitabı okudum demek doğru olmaz.” Şeklindeki okuyucu yorumu kitabı cezbedici kılan etmenlerden biri diyebiliriz.

  • Ye O Kurbağayı - Brian Tracy

Brian Tracy, başarı psikolojisi konusunda uzman yazardır. En iyi kişisel gelişim yazarları arasında sayılan Tracy, “Ye O Kurbağayı” isimli kişisel gelişim kitabını hem öğrencilere yönelik hem de iş profesyonellerine yönelik olarak yazmıştır. Bestseller listesinde yer alan kitap, 21 madde üzerinden ilerler. Kitap için yapılan bir okuyucu yorumu şöyle: “Başarılı olmak isteyen her insanın okuması gereken kitap.”

Stephen R. Covey tarafından kaleme alınan “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” isimli kitabı da en iyi kişisel gelişim kitapları arasında. Bunun en önemli özelliği, uygulamalı ve detaylı bilgilendirmelerin olması. “Hayatıma dokunabilen, harika bir kitap.” şeklindeki yorumlar da kitabı okumak için harekete geçirir nitelikte.

En İyi Türk Kişisel Gelişim Kitapları

Türk yazarlar da kişisel gelişimde iyi eserler ortaya koymuşlardır. Aşağıdaki eserler Türk yazarlar tarafından kaleme alınmış, binlerce kişisel gelişim kitabı arasından sıyrılan kitaplardır:

  • Avcunuzdaki Kelebek - Ahmet Şerif İzgören

“Avcunuzdaki Kelebek”, iş dünyası ve iletişim üzerine yazılmış en iyi kişisel gelişim kitaplarından biridir. “Hiçbir zaman eskimeyecek bir şaheser” şeklinde okuyucu yorumları olan kitap, aynı zamanda sürükleyici. Eğitici ve öğretici yönü sayesinde bizce başucu kitabı olabilir.

  • Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

İlber Ortaylı tarafından yazılan kitapta sorunların üstesinden gelme ve doğru tercihte bulunma yöntemleri ele alınmıştır. Kitap anlatım yönünden eleştirilmiş fakat soru cevap şeklinde olması okuma kolaylığı sağlamış. Özellikle de 20’li yaşlardaysanız kitabı mutlaka okumalısınız.” Okuyun, okutun” okuyucu yorumu da kitabı okuma sebebi olabilir.

  • Kadın Beyni Erkek Beyni - Serkan Karaismailoğlu

Keyifli ve öğretici farklı bir kişisel gelişim kitabı arayışındaysanız “Kadın Beyni Erkek Beyni” iyi bir seçenek. Bilimsel ve mizahi anlatımıyla beğenimimizi kazanan kitap hakkındaki şu okuyucu yorumu dikkate değer: “Ufkunuzu açacak bir kitap

En Popüler Kişisel Gelişim Kitapları

Sıraladığımız kitaplar birçok yönüyle okurların beğenisini kazanmış kitaplardı. Kütüphanemizden kitaplara da yer vermiştik. Şimdiyse birçok kitap satış platformunda çok satanlar listesinde yer alan popüler kişisel gelişim kitaplarına yer vermek istedik. İşte, çok satan ve önerilen en popüler kişisel gelişim kitapları:

  • Savaşçı – Doğan Cüceloğlu
  • Rezonans Kanunu – Pierre Franckh
  • Bilinçaltının Gücü - Joseph Murphy
  • Ikıgai - Francesc Miralles
  • Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır – Ahmet Şerif İzgören
  • Ferrari’sini Satan Bilge - Robin Sharma
  • Her Şey Seninle Başlar – Mümin Sekman
  • Sır - Rhonda ByrneKüçük Şeyler – Üstün Dökmen
  • Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill
  • Ufak Şeyleri Dert Etmeyin - Richard Carlson
  • Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı - Dale Carnegie
  • Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg
  • Atomik Alışkanlıklar - James Clear
  • Başarı Bedel İster - Prof. Dr. Nurullah Genç
  • Hayat En Çok İyileri Kırar - Prof.Dr. Acar Baltaş
  • Dirilt Kalbini - Nouman Ali Khan
  • Mutluluk Terapileri - Klinik Psikolog Mehmet Teber
  • Zihnimi Aç - M. Barış Muslu
  • Bilinçaltınızdan Gelen Ebeveyn - Dr. Feride Koçak Can
  • Hızlı ve Yavaş Düşünme – Daniel Kahneman
  • Sınırlar - John Townsend
  • İrade Terbiyesi - Jules Payot
Kişisel Gelişim Kitapları Hakkında SSS

Kültürlü Olmak İçin Hangi Kitapları Okumalıyım?

Türk Dil Kurumu (TDK), kültürlü sözcüğünü şu şekilde anlamlandırmıştır: “Yaşamın her alanında konuşup tartışılabilecek kadar bilgiye sahip hale gelmek.” Bu bağlamda kültürlü olmak için sürekli farklı konularda yazılmış kitapları okumak gerektiğini söyleyebiliriz. Eksik bilgiye sahip olduğunuzu düşündüğünüz herhangi bir konuda yazılmış kitapları okuyabilirsiniz. Farklı deneyimleri yansıtan kişisel gelişim kitapları da kültürlü olmak için iyi seçenek olacaktır.

Konuşmayı Geliştirmek İçin Hangi Kitapları Okumalıyım?

Kişisel gelişimin kapsadığı alanlardan biri de sosyal gelişimdir. Dolayısıyla konuşmayı geliştirip düzgün diksiyona sahip olmak ve topluluk önünde etkili konuşmak kişisel gelişim açısından önem taşır. Bu nedenle konuşmanızı geliştirmek istiyorsanız iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik kişisel gelişim kitaplarını tercih edebilirsiniz.

Bir Kitap Okuyunca İnsanın Hayatı Değişir Mi?

Orhan Pamuk'un “Yeni Hayat” isimli romanındaki şu söz aslında bu soruya yanıt verir nitelikte: “Bir gün bir kitap okudum hayatım değişti” Herhangi bir kitabın sihirli etki oluşturup bir anda hayatı farklılaştırmasını bekleyemeyiz. Ancak okuduğumuz her kitap ve öğrendiğimiz her yeni bilgi hayatımızın akışında faydalı olup bize yol gösterecektir.

Sonuç olarak;

Kendimi geliştirmek için hangi kitapları okumalıyım şeklinde arayışta olanlar için en iyi kişisel gelişim kitapları listesi hazırladık. Aynı zamanda konuya ilişkin sık sorulan sorulara da yer verdik. Kişisel gelişiminize yatırım yapmak için önerdiğimiz kitaplardan en az ikisini okumanızı öneririz. Ayrıca diksiyon , hızlı okuma gibi kişisel gelişim kurslarına da mutlaka katılmalısınız.

Kategoriler

Popüler Bloglar