Sıfırdan İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Sıfırdan İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Sıfırdan İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Sıfırdan İngilizce öğrenmek kulağa zorlu ve sıkıcı bir süreç gibi geliyor değil mi? Esasında “sıfırdan” ibaresi psikolojik olarak zor algısı oluşturuyor. Üstelik bilmiyor olsanız da İngilizce günlük hayatta tabelalardan televizyon ekranlarına sürekli karşımıza çıktığı için aşinalığınız mutlaka vardır. Dolayısıyla yabancı ülkede dil okulunda veya Türkiye’de dil kursları kapsamında İngilizce eğitimi almasanız da İngilizce öğrenebilirsiniz. Gelin sıfırdan İngilizce nasıl öğrenilir konusunu biraz açalım.

Evde İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Evde İngilizce öğrenmek için uygulayabileceğiniz birçok yöntem vardır. Önemli olan asıl nokta ne kadar kararlı ve sabırlı olduğunuzdur. Disiplinli, planlı bir çalışmayla İngilizceyi evde kendi kendinize öğrenebilirsiniz. Sıralayacağımız yöntemleri uygulamadan önce şu önerilerimize kulak vermelisiniz:

  • Motivasyonunuzu yüksek tutun ve İngilizce öğrenme amacınızı belirleyin.
  • Günde en az 10 dakika İngilizce konuşun.
  • Dil öğrenmenin zaman alabileceğinin bilinciyle sabırlı olun ve hata yapmaktan çekinmeyin. Hatalarınız sayesinde doğruyu öğrenebilirsiniz.
  • İngilizce öğrenme yolculuğunuza telefonunuzun veya bilgisayarınızın dil seçeneğini İngilizce olarak değiştirmekle başlayın. Bu sayede İngilizce kelime öğrenebilirsiniz.
  • Türkçe gramer yapısını iyi bildiğinizden emin olun. Aksi halde İngilizce gramer yapısını anlamanız mümkün değildir.
  • Gramer ve kelime çalışmasına başlamadan önce günlük yaşamda sıkça kullanılan kelimeler ve ifadeleri gözden geçirin.

En Kolay İngilizce Nasıl Öğrenilir?

İngilizce öğrenmek için kolay birçok yöntem mevcut. İşte, sıfırdan İngilizce nasıl öğrenilir sorusuna birkaç yanıt:

İngilizce Öğreten Kitaplar Alın

İngilizce öğrenmek gramer yapısını anlamakla başlar. Gramer yapısını anlamak için yardımcı kaynak kitaplardan yararlanabilirsiniz. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar tüm konuları kapsayan açıklamalı gramer kitabı olan English Grammar Today iyi bir başlangıç olacaktır. Bir diğer seçenek olarak İngilizcede Zamanlar kitabını başucu kitabınız olarak kullanabilirsiniz. Yalnızca Gramer öğrenmeye çalışmak elbette sıkıcı olabilir. Sürecin zorlayıcı olmaması için aynı zamanda konuşma, telaffuz çalışmaları da yapın.

İngilizce Hikâye Kitapları Okuyun

İngilizce öğrenmeye başladıktan sonra süreci daha verimli hale getirmek için yapmanız gereken en önemli şey kitap okumaktır. İngilizce reading pratiği yapmak için çok fazla kelime ve kelime öbeğinden oluşan kitapları tercih etmelisiniz. Seviyenize uygun kitaplar arasında macera kitapları daha çok kelime öğrenmek için iyi bir seçenektir. Örneğin, Harry Potter’ı okuyabilirsiniz.

Müzik Dinleyin veya Film Seyredin

Gramer öğrenmeye başladıktan sonra dili anlamak için altyazılı film veya dizi izleyebilir ya da İngilizce şarkılar dinleyebilirsiniz. Bu hem eğlenceli hem de öğretici olur. Dinleme becerinizi geliştirmek üzere müzik dinlemek biraz daha cazip bir fikir olabilir. Filmin heyecanına kapılabilirsiniz; fakat müzik dinlerken geri sararak önceki dinlemende kaçırdığınız kelimeleri yeniden yakalama fırsatı bulabilirsiniz. Ekstra bir tavsiye daha verelim: Hello – Adele İngilizce öğrenmeye başlayanlara en çok tavsiye edilen şarkıdır.

İnternetteki Kaynakları Değerlendirin

İngilizce nasıl öğrenilir Youtube gibi platformlarda sıklıkla yanıtlanan bir soru. Elbette İngilizce öğreten Türkçe kanallar iyi bir kaynak; fakat bizim asıl kastettiğimiz İngilizce kanallar. İngilizce kelime öğrenme becerilerinizi geliştirmek için alt yazı özelliğini açın ve ilgi alanınıza hitap eden kanalardaki videoları dinleyin. Böylece sıkılmadan İngilizce kelime öğrenebilirsiniz.

Kendi Sözlüğünüzü Oluşturun

İngilizce öğrenmek için biraz daha farklı bir yöntem arayışındaysanız önerimiz sözlük oluşturmanız. Öncelikle kendinize Oxford Sözlük, Cambridge Sözlük gibi İngilizce açıklamaları olan sözlükler alın. Ardından kendi sözlüğünüzü oluşturmak için bir defter alın. Bu deftere karşılaştığınız ve Türkçe karşılığını bilmediğiniz sözcükleri not alın. Anlamlarını kapatarak sözcükleri hatırlamaya çalışın. Bu yöntemi daha eğlenceli hale getirmek için renkli küçük not kağıtları ve kutudan da yararlanabilirsiniz. Bir kâğıda İngilizce sözcüğü yazın. Ardından kâğıdın arka yüzüne sözcüğün anlamını yazın. Kâğıdı kutuya koyup karıştırın. Bu oyunla aynı zamanda hafızanızı da güçlendirebilirsiniz.

İngilizce Mobil Uygulama Kullanın

Ana dili İngilizce olan arkadaş edinmek, gramer öğrenmek, kelime çalışması yapmak. Bu üç etkinlik İngilizce öğrenmek için en önemli etmenlerdir. Tüm bunları mobil uygulama aracılığıyla yapabilirsiniz. Örneğin, Dualingo en çok indirilen İngilizce öğreten mobil uygulamalardan biridir.

İngilizce Sıfırdan Nasıl Öğrenilir Hakkında SSS

İngilizce En İyi Nasıl Öğrenilir?

Kendi kendine İngilizce öğrenmek imkânsız değildir. Üstelik çok da iyi seviyede öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte dil kurslarından faydalanmak en etkili yöntemdir. Özellikle de yurt dışındaki dil okulları sayesinde ana diliniz gibi İngilizce öğrenebilirsiniz. İngilizce öğrenme yöntemi olarak tercihiniz yurt dışında dil eğitimi almaksa Kaplan International, EC English, Stafford House International, Universal English College dil okullarını öneririz.

İngilizce Alfabe Nasıl Öğrenilir?

İngilizce 26 harften oluşan alfabeye sahiptir. Hangi harfin nasıl telaffuz edildiğini öğrenmekle işe başlayın. Ardından kendi kendinize alfabeyi sıralayın.

İngilizce En Kısa Zamanda Nasıl Öğrenilir?

Foreign Service Institute (FSI/Yabancı Hizmet Enstitüsü) tarafından yapılan araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri ortalama 10-11 ayda İngilizce öğrenebilir. Elbette süre kişiden kişiye değişir. İngilizceye ne kadar çok maruz kalırsanız öğrenmeniz o kadar kolay olur.

Sonuç olarak;

İngilizce öğrenmeye nereden başlayacağını bilmeyenler için sıfırdan İngilizce nasıl öğrenilir konusuna açıklık getirdik. Eğitim dünyasındakini tecrübelerimize dayanarak yabancı dil öğrenmede kararlıysanız İngilizce öğrenme yol haritası çizmenizi tavsiye ederiz.

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı