AutoCAD Öğrenci Sürümü Nasıl İndirilir?

AutoCAD Öğrenci Sürümü Nasıl İndirilir?

AutoCAD Öğrenci Sürümü Nasıl İndirilir?

AutoCAD Öğrenci Sürümü Nasıl İndirilir?

AutoCAD teknik çizim gerektiren tüm sektörde lider program. Mühendislik ve mimarlık bölümlerinde projeler de AutoCAD ile hazırlanır. Bu noktada AutoCAD öğrenci sürümü devreye girer. Peki, AutoCAD öğrenci sürümü nasıl indirilir ? Autodesk Eğitim Planı’na kayıt olmak sürümü kullanmak için yeterli midir? Gelin tüm bu soruların yanıtlarını birlikte bulalım.

AutoCAD Öğrenci Sürümü Nedir?

AutoCAD aylık abonelik ücreti 7.153 TL, yıllık abonelik ücreti ise 57.562 TL’dir. Ücretin yüksek olması nedeniyle gözler ücretsiz AutoCAD öğrenci sürümünü çevrilmiştir. AutoCAD öğrenci sürümü, Autodesk şirketinin eğitime destek olmak amacıyla geliştirdiği sürümdür. Öğrenci sürümü ile normal sürüm AutoCAD arasında temel özellikler bakımından farklılık yoktur. Farklılık kullanım şartlarından kaynaklanır.

Sürümün öğrenci sürümü adını taşıması nedeniyle yaygın kanı sürümün yalnızca öğrenciler tarafından kullanılabileceği yönündedir. Oysa eğitimciler ve eğitim sektörünün önde gelen şirketlerinin BT yöneticileri de AutoCAD öğrenciversiyonunu kullanabilir. Bu noktada önemli olan Autodesk Eğitim Planı’na kayıt olmak ve eğitim sürecini belgelemektir. Lise ve lisans eğitimi alan öğrencilerin yanı sıra, tez veya yüksek lisans çalışması yapan öğrenciler de AutoCAD öğrenci sürümü kullanabilir.

AutoCAD öğrenci sürümünün ticari amaçla kullanılması yasaktır. Eğitim amaçlı ücretsiz erişim yalnızca 12 aylıktır. Bu süreçte öğrenci versiyonunda projeler yapmak mümkündür. Süreç son bulduğunda eğitim öğretim süreci devam ediyorsa lisans yenileme işlemi yapmak gerekir.

AutoCAD Öğrenci Nasıl İndirilir?

Yazımızın bu aşamasına kadar AutoCAD öğrenci sürümünün ne olduğunu açıkladık. Gelelim AutoCAD öğrenci sürümü nasıl indirilir konusuna. Bu noktada en önemli nokta AutoCAD download işlemini lisanslı yapmaktır. Lisanssız AutoCAD kullanımı, 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu gereğince haksız rekabet fiili ve suç anlamına gelir. Bu durumda hem maddi yaptırım hem de hapis cezası uygulanır.

Lisanslı AutoCAD indirmek çok basittir. AutoCAD’in öğrenci sürümünü kurmak için Autodesk’in sitesini ziyaret edin. Siteyi ziyaret ettiğinizde karşınıza öğrenci, eğitimci, okul BT yöneticisi olarak üç seçenek çıkar. Öğrenciler için 1 adet adlandırılmış kullanıcı lisansı ve 1 yıllık abonelik verilir. Şartları karşılayan eğitim kurumlarındaki eğitimcilerin planında 250 adet adlandırılmış kullanıcı lisansı ile 1 yıllık abonelik vardır. Eğitim kurumlarındaki BT yöneticileri için düzenlenen planda 3000 adet adlandırılmış kullanıcı lisansı, yenilenebilir 3 yıllık abonelik ve çoklu oturum açma (SSO) özelliği vardır.

AutoCAD öğrenci sürümünde eğitim rolünü temsil eden hangi plan seçilirse seçilsin hesap bilgilerini girmek ve eğitim kurumu ile eğitim doğrulaması yapmak gerekir. Bu aşamada şu evrakları yüklemeniz gerekir:

  • Eğitim kurumundan resmi mektup,
  • Kayıt makbuzu,
  • Okul harcı makbuzu,
  • Öğrenci veya çalışan kimliği (fotoğraf gerekmez),
  • Not dökümü,
  • Okul web sitesindeki öğretim görevlisi listesi.

AutoCAD öğrenci sürümü için kayıt olma süreci adım adım şöyledir:

  • Öğrenci, eğitimci, okul BT yöneticisi seçeneklerinden size uygun olanı seçin.
  • Hesap bilgilerinizi (ad, soyad, mail adresi) doldurun.
  • Eğitim bilgilerini girin.
  • Doğrulama için öğrenci belgenizi veya okulunuzla ilişkili e-posta adresinizi girin.

3.taraf yazılım olan SheerID tarafından yapılan uygunluk kontrolü genellikle 48 saat içinde sonuçlanır. Hesap onay e-postasını almazsanız şu önlemleri alabilirsiniz:

  • En az 10 dakika bekleyin.
  • Spam kutusunu kontrol edin.
  • e-posta sunucunuzun güvenilir domainlerden e-posta alınmasına izin verdiğinden emin olun:
  • Yeniden oturum açmayı deneyin.

AutoCAD Öğrenci Lisansı Nasıl Yenilenir?

AutoCAD öğrenci sürümü planda belirlenen süre dolduğunda programı kullanmaya devam etmek istiyorsanız lisans yenileme yapmanız gerekir. Aksi halde programı kullanamazsınız. Yenileme için ise şartları halen karşılıyor olmanız gerekir. Autodesk öğrenci lisansı yenileme için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Öğrencilik/eğitmenlik/BT yöneticiliği durumunda değişiklik olması durumunda Autodesk lisans yenileme işlemi yapılamaz. Bu durumda AutoCAD kullanmaya devam etmek için ticari bir lisans satın almak gerekir.

Adım adım Autodesk öğrenci lisansı yenileme:

  • Autodesk hesabınıza giriş yapın.
  • “Lisanslarım” sekmesinden lisansınızı bulun.
  • Lisansınızın yenileme tarihini kontrol edin. Yenileme tarihi e-posta olarak bildirilir.
  • Yenileme bağlantısına tıklayın.
  • Öğrenci durumunuzu doğrulayın.
  • Yenileme işlemini tamamlayın.

Autodesk öğrenci sürümü sistem gereksinimleri normal AutoCAD sürümünden farklı değildir. AutoCAD en az 10 GB kullanılabilir alan gerektirir.

  • 64-bit Microsoft Windows 11 ve Windows 10 işletim sistemi,
  • 3 GHz ve üzeri işlemciler. Turbo için 4 GHz ve üzeri işlemciler,
  • 32 GB RAM,
  • DirectX 12 destekli, 106 GB/s bant genişliğine sahip 8 GB kartlar.
AutoCAD Hakkında SSS

AutoCAD Öğrenci Sürümü Ücretsiz Mi?

AutoCAD öğrenci sürümü ücretsizdir. Öğrenciler, öğretmenler ve eğitim kurumlarındaki BT yöneticileri ücretsiz bir yıllık tek kullanıcı erişimi sağlayabilir. Erişim her yıl yenilenebilir.

AutoCAD Kaç Yıl Ücretsiz?

AutoCAD ücretsiz deneme sürümü 15 günlüktür. Her deneme sürümü ayrı ayrı indirilir. Öğrenci sürümü ise öğrencilere ve eğitimcilere 1 yıl ücretsizdir. Okul BT yöneticileri için 3 yıllık abonelik hakkı verilir.

AutoCAD Öğrenci Sürümü Kimler Kullanabilir?

AutoCAD öğrenci sürümü öğrenciler, eğitimciler ve sektördeki BT yöneticileri tarafından kullanılır. Autodesk’ten öğrenci erişimi elde etmek için durum doğrulaması yapmak gerekir. Doğrulama süreci tamamlandıktan sonra Autodesk Eğitim Topluluğu yazılımlara erişim izni verir.

AutoCAD İnternetsiz Çalışır Mı?

AutoCAD, mobil cihazlarda internetsiz de çalışır. Böylece CAD çizimlerini iş sahasına taşımak mümkün olur. Ancak AutoCAD indirmek veya Autodesk öğrenci lisansı yenileme işlemi yapmak için internet bağlantısı olması gereklidir.

AutoCAD Zor Mu?

AutoCAD kolaydır. Basit düzenlenmiş araç çubukları vardır. İşlevselliği nedeniyle birçok sektörde kullanılır.

Sonuç olarak;

AutoCAD öğrenci sürümü nasıl indirilir merak edenler için detaylı rehber hazırladık. AutoCAD programında profesyonelleşmek istiyorsanız eğitim almanızı öneririz. Eğitim ve sertifikasyon sürecine ilişkin detaylı bilgi almak için AutoCAD eğitim sayfamızı incelemenizi öneririz.

Popüler Bloglar Blog

AutoCAD Eğitimi
İndirimli!
AutoCAD Eğitimi
Tıklayınız
Whatsapp Hattı