Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

En az bir kez iş ilanlarına denk geldiyseniz karşınıza ilk olarak bilgisayar kullanımını içeren beceriler çıktığına da şahit olmuşsunuzdur. Kamu kurumlarında ve özel sektörün hizmet alanlarında bilgisayar kullanımı her şeydir. işlerin kısa sürede uygulanması ve diğer teknik konular için bilgisayar bilen birinden yararlanılır.

Peki içeriğimizde konusunu açacağımız bilgisayar işletmenliği sertifikası ne işe yarar, ve kamuda neden bu kadar önemsenir?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar işletmenliği sertifikası, kamuda ya da özel sektördeki belli iş pozisyonları için gereklidir. Bilgisayar işletmeni olarak kamuda çalışmak için MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifika programına katılmak gerekir. Kamuda bilgisayar işletmeni kadrosuna başvuracaksanız kesinlikle MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası edinmeniz istenecektir. Tabii ki sertifika alması gerekenler, bilgisayar ile ilgili bir bölüm ya da ders almamış olanlar için geçerli.

Bilgisayar işletmeni sertifikası, KPSS 6225 nitelik kodu için gereklidir.KPSS tercih sürecinden önce bilgisayar bilginizi kanıtlamanız gerekir. MEB onaylı sertifika da kamudaki bilgisayar işleri için yeterliğinizi kanıtlar. Sertifikayı almak için ise bilgisayar işletmenliği kursları almak gerekir.

Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Nedir?

Bilgisayar işletmenliği eğitimi, temel ve gerekli bilgisayar kullanımlarını içeren bir ders içeriği sunar. Bilgisayar işletmenliği mesleğini yerine getirmek ya da bilgisayar kullanımınızı geliştirmek için eğitim, doğru bir seçenektir. Eğer üniversitelerinin bilgisayar bölümünden mezun değilseniz ek bir eğitim almanız yararınıza olacaktır. Özellikle ofis programlarına yönelik geniş kullanım bilgileri edinmek için muhakkak bir bilgisayar eğitimi almaya çalışın.

Bilgisayar işletmenliği eğitimleri, genel olarak işletim sistemi, donanım ve bazen de yazılım ile ilgili bilgiler aktarır. MEB onaylı bilgisayar eğitimi ise ofis programlarına yönelik uygulanabilir bilgiler yanında donanım ve internet kullanımını içeren bilgiler de sunar. Bilgisayar işletmenliği kurslarını yüz yüze alabileceğiniz gibi online eğitim yoluyla da alabilirsiniz. Şimdi size uzaktan eğitim yoluyla alabileceğiniz MEB onaylı bilgisayar eğitiminden bahsedeceğiz.

MEB Onaylı Uzaktan Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Nasıl Alınır?

Bilgisayar işletmenliği sertifikası almak için online eğitime yönelmeniz zaman ve para kaynaklı sorunlar yaşamanızın da önüne geçer. İlk olarak uzaktan eğitim, zaman ve mekanda bağımsızdır. Yine girmeniz ve başarılı olmanız gereken sınavlar vardır ama derslerin çoğunu istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.

Pek çok mecra tarafından verilen bilgisayar eğitimlerin MEB onaylı almanızı öneririz. İleride kamu sektöründe bilgisayar işletmenliği kadrosunu başvurmak isterseniz önceden aldığınız sertifika işe yarayacaktır. Yine özel sektör odaklı bilgisayar meslekleri için de MEB onaylı eğitimlerin geniş içeriklerinden faydalanabilirsiniz.

Sertifika almaya hak kazanmak için ise derslerin tümünü tamamlamanız ve son aşamadaki sertifika sınavından da geçer not almanız gerekir. Diğer online bilgisayar eğitimlerinden farklı olarak MEB onaylı sertifika almak için MEB'in düzenlediği test ve uygulama sınavına girerek başarılı olmalısınız. Bilgisayar işletmenliği sınavında, güncel olarak 50 soru soruluyor ve alınan eğitimin ders süreci ölçülüyor. Dolayısıyla kadro ya da özel sektördeki işe alımı etkilemek adına alacağınız eğitim, gerçekten bilgileriniz ölçüyor ve eğitimin hakkını vermenizi istiyor.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası

Eğer bilgisayar kullanımı ile ilgili becerilerinizi göstermek ya da geliştirmek istiyorsanız MEB onaylı bilgisayar işletmenliği kurs sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini Kimler Almalı?

Uzaktan ya da yüz yüze eğitim kurumları tarafından verilen eğitim, herkese açıktır. Fakat bazı iş alanları doğrudan bilgisayar kullanımı gerektirdiği için belli başlı meslek çalışanlarının eğitime yönelmeleri şarttır. Örneğin, özel sektörün bel kemiği olan halkla ilişkiler, insan kaynakları ve bilgi işlem departmanları için bilgisayar bilgisi ileri seviyede olan kişiler tercih edilir. Yine muhasebe ve finans odaklı meslekler için de bilgisayar kullanımını oldukça öne çıkarıcı bir niteliktir.

Öyle ya da böyle hizmet sektörünün çoğu iş alanı için bilgisayar kullanımını içeren bir eğitim görmek fayda sağlayıcıdır. Özellikle kaliteli ve verimli bir eğitim süreci geçirdiyseniz bilgi işlem departmanında görev alacak seviyeye de ulaşabilirsiniz. Yine kamuda bilgisayar işletmeni kadrosu için bilgisayar bilginize çok fazla güvenemiyorsanız da alacağınız eğitim iyi bir başlangıç olacaktır. Ayrıca herhangi bir kamu personeli pozisyonu için de eğitim alarak istenen bilgi ve becerileri öğrenebilirsiniz.

Kamuda Bilgisayar İşletmenliği

Kamudaki bilgisayar işletmenliği mesleği, en çok tercih edilen kamu pozisyonlarından biridir. Daha çok atamasının yapılması ve her kurumda olan bir teknik iş alanını kapsaması nedeniyle gözde meslekler arasındadır. Kamuda çalışan bir bilgisayar işletmeni, genel olarak bilgi işlem departmanında görevler edinir. Bağlı bulunduğu kurumdaki amirlerin belirlediği işleri yerine getirerek bilgisayarın teknik ihtiyaçları ve analizleri için lazım olan kurulumları yapar.

Kamuda Bilgisayar İşletmenliği

Bilgisayar işletmeni, bilgi işlem için gerekli olan teknik kurulumların altyapısını hazırlar. Bilgisayarın sistemli bir şekilde çalışması adına aksaklıkları ve sorunları tespit eder. Kamudaki genel işleyiş kurumun ihtiyaçları ile amirlerin görev dağılımına göre belirlenir. Ayrıca bilgisayar işletmeni, diğer birimlerle de iş birliği içinde çalışarak bilgisayarların işlem ve teknik altyapı çalışmalarına önayak olur.

Özel sektörde ise kamudakine benzer görevlerle beraber daha kapsamlı iş tanımları olabilir. Bilgisayar işletmeni, özel sektörde de bilgi işlem departmanına bağlı olarak çalışır. Buradaki görevleri ve işleri daha yoğun olabilir ve kendini sürekli geliştirmesi de gerekebilir. Ayrıca çalışılan sektörün temel ihtiyaçları ve talepleri de bilgisayar işletmeninin görevlerini çeşitlendirir.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası ile Neler Yapılabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı ya da herhangi bir sınav sonucunda aldığınız sertifika, bilgisayar kullanımı konusunda kendinizi geliştirdiğini gösterir. Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olma yolunda, kendinizi sadece aldığınız sertifikayla değerlendirmemelisiniz.

Kamu için eğitim ve sertifika yeterli olsa da özel sektördeki belli iş alanları için eğitim yolunuzu genişletmeniz gerekir. Fakat eğer bilgisayar ile ilgili bölümlerden mezun olduysanız gelişmek istediğiniz spesifik alanla ilgili bilgilere yönelebilirsiniz. Şimdi gelelim sınavda başarılı olma durumunda aldığınız sertifikayla neler yapabileceğinize.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası ile Cv'nizi güçlendirebilirsiniz. İşe alımlarda en çok öne çıkan yetkinliklerden biri bilgisayar kullanma seviyesidir. Seviyenizi ortadan, ileriye çıkardığınızda diğer adaylardan önce siz tercih edilirsiniz. Özellikle ileri Excel kullanımını içeren pek çok meslek var ve Excel bilginizi konuşturarak bu iş alanlarında öne çıkabilirsiniz.

Genel olarak ise ofis programlarını bilmek artık kalıplaşan bir nitelik. Eğer öğrenciyseniz ya da yeni mezun olduysanız ofis programlarına yönelik de bilgiler sunan eğitime katılabilirsiniz. Ayrıca kariyer hedefinizde bilgisayar işletmenliği mesleği varsa iş alanının gerekliliklerini öğrenmek için de eğitime başvurabilirsiniz.

Yazımızda bilgisayar işletmenliği sertifikası ne işe yarar konusuna değindik. Mesleği ve meslek görevlerini tanımak adına eğitime yönelme yolunu tercih edebilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Programı
İndirimli!
Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Programı
Tıklayınız
Whatsapp Hattı