0

BİZİ TAKİP EDİN

Aile Danışmanlığı Sertifikası e-Devlet Onaylı Mı?

e-Devlet aile danışmanlığı söz konusu olduğunda gündeme gelen platformlardan biridir. Aile danışmanlığı sertifikası, şartları yönetmelikle belirlenen bir kurs bitirme belgesidir. Bu nedenle aile danışmanı adayları için aile danışmanlığı sertifikası e-Devlet onaylı mı yanıtlanması gereken önemli bir sorudur. Sertifika “e-Devlet onaylı” olarak ifade edilebilir. Yalnız bu noktada galat-meşhur, yani sözcüklerin yaygın olarak yanlış kullanılması nedeniyle doğrusunun yerini alması durumu söz konusudur.

e-Devlet Aile Danışmanlığı Nedir?

e-Devlet aile danışmanlığı konusunda hem mesleki eğitim sertifika programı hem de danışmanlık hizmeti olarak gündeme gelir. Biz elbette sertifika programı tarafında e-Devlet’in etkisinin ne olduğu konusuna açıklık getireceğiz; fakat öncesinde danışmanlığı hizmeti alma sürecinin nasıl işlediğine açıklık getirelim. Bu sayede bir aile danışmanı adayı olarak süreç konusunda fikir edinebilirsiniz.

Aile danışmanlığı başvurusu süreci şöyle ilerler:

  • e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın. Şifrenizi hatırlamıyorsanız PTT merkez müdürlükleri veya yetkili şubeleri aracılığıyla yeni bir şifre edinin.
  • e-Devlet sisteminde ana sayfadaki arama kısmına aile danışmanlığı başvurusu ifadesini yazın.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Aile Danışmanlığı Başvurusu sonucuna tıklayın.
  • Yeni başvuru butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan pencerede aile danışmanlığı hizmeti başvurusuna ilişkin kişisel veri sorgulama izni bilgisini onaylayın.
  • Kimlik bilgilerinizi onaylayın.
  • Danışmanlık türünü, hizmet almak istediğiniz il ve ilçeyi seçin.
  • Çocuk bilgisini girin.
  • Başvur butonuna tıklayarak başvuruyu gerçekleştirin.

Sonuç Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından iletilecektir.

Aile Danışmanı Sertifikası e-Devlet Onaylı Mı?

E-Devlet veya e-Devlet Kapısı olarak bilinen platform, bürokratik işlemlerin birçoğunun yapıldığı online platformdur. Dolayısıyla sertifikanın üzerinde herhangi bir yerde e-Devlet adı veya platformun logusu bulunmaz. “e-Devlet onaylı” ifadesi sertifikanın e-Devlet üzerinde sorgulanabilir olmasından kaynaklanır.

Bir sertifikanın e-Devlet’te görüntülenebilmesi için ya üniversite onaylı ya da MEB onaylı olması gerekir. e-Devlet üzerinde görüntülenmeyen bir belge üzerinde aile danışmanlığı sertifikası yazsa bile aile danışmanlığı hizmeti vermek için kullanılamaz. Sınavsız verilen bir sertifika da e-Devlet üzerinde görüntülense bile tespit edildiğinde iptal edilir.

Bir aile danışmanı adayının sertifika almadan önce şu sorulara yanıt bulması gerekir:

  • Eğitim kurumu MEB’e bağlı ruhsatlı bir kurum mu?
  • Eğitmen klinik psikolog mu? (Aile danışmanlığında yüksek lisans ve doktora eğitimi vermeyen veya 4 yıl deneyim kazanmış olmayan kişiler aile danışmanlığı eğitimi veremez)
  • Sertifika için sınav düzenleniyor mu? (MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası için MEB tarafından çoktan seçmeli sorulardan oluşan sertifika sınavı düzenlenir)
  • Yönetmelik gereği aile danışmanlığı eğitimi en az 450 saat olmalıdır ve süpervizyon eğitimi zorunlu tutulmalıdır. Söz konusu kurum kaç saat aile danışmanlığı eğitimi vadediyor ve süpervizyon eğitimi zorunlu tutuluyor mu?
  • Eğitime kayıt sırasında mezun olunan bölüm soruluyor mu? (Herhangi bir bölüm mezunu aile danışmanlığı sertifika sınavına dahi katılamaz. Psikoloji, PDR, sosyoloji, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, hemşirelik, tıp mezunları aile danışmanı olabilir.)

Aile Danışmanlığı Sertifikası e-Devlet Sorgulama

Aile danışmanlığı sertifikası, e-devletten sorgulanabilir ve indirilebilir. Sertifikanın bu özelliği;

  • Aile danışmanı olmak üzere başvurulan kurumlara belgelerin geçerliliğini kanıtlama,
  • Ücret ödemeden sorgulama yapabilme,
  • Belgeleri fiziksel olarak doğrulatmak için zaman harcamamak gibi avantajlar sunar.

Aile danışmanlığı e-Devlet sorgulama işlemi şu şekilde yapılır:

  • e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın. Şifrenizi hatırlamıyorsanız PTT merkez müdürlükleri veya yetkili şubeleri ile yeni şifre alın.
  • e-Devlet sisteminde ana sayfadaki arama kısmına sertifika ifadesini yazın.
  • Aile danışmanlığı sertifikanız MEB onaylı ise özel öğretim kurumlarından alınan kurs bitirme belgesi sorgulama butonuna tıklayın. Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikanızı sorgulamak için üniversitenin adını sorgulama ekranında bulun ve tıklayın.

Sertifikanız henüz onaylanmamışsa veya bulunmuyorsa sistemde “kurs bitirme belgeniz bulunmamaktadır” şeklinde uyarı mesajı görünür. Sertifikaların sisteme işlenmesi sınavı takip eden hafta içinde gerçekleşir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası e-Devlet Hakkında SSS

e-Devlet Aile Danışmanlığı Ücretli Mi?

e-Devlet aile danışmanlığı hizmeti almak için de başvurulan bir platformdur. Aile danışmanlığı hizmeti almak ücretsizdir. Ancak ücretsiz sunulan bu hizmeti veren bir aile danışmanı olmak için alınması gereken eğitim ve sertifika ücrete tabidir. Ücret, kurum ve sertifikanın üniversite veya MEB onaylı olmasına göre değişir.

Aile Danışmanı Olmak İçin Sertifika Yeterli Mi?

Üniversite veya MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası bireylere aile danışmanı unvanı kazandırır. Unvan kazanmak için sertifika almak yeterlidir. Bununla birlikte seans becerileri kazanmak için farklı eğitimlere katılmak ve etkili iletişim gibi becerilere sahip olmak da önem taşır.

Aile Danışmanı Hangi Sertifikaları Alabilir?

Aile danışmanlığı sertifikası olanlar aile danışmanlığı hizmeti verebilir. Aile danışmanlarının oyun terapisi, masal terapisi, cinsel terapi gibi farklı uzmanlık alanlarında uygulayıcı olarak da hizmet vermesi için bu alanlarda eğitim ve sertifika alması gerekir. Bir aile danışmanının yetişkin, çocuk, ergen psikolojisinde uzmanlık kazanması önem taşır.

Sonuç olarak;

Aile danışmanlığı sertifikası e-devlet onaylı mı sorusuna yanıt arayanlar için e-Devlet onaylı aile danışmanlığı sertifikası konusuna açıklık getirdik. Sertifikanın e-Devlet üzerinde sorgulanabilir nitelikte olması e-Devlet onaylı olduğunu gösterir. Siz de e-Devlet onaylı aile danışmanlığı sertifikası almak istiyorsanız kurumuzda aile danışmanlığı eğitimine katılarak sertifikanızı alabilirsiniz.

Kategoriler

Popüler Bloglar

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80