Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Aile danışmanlığı sertifikası alınca ne olur ve aile danışmanlığı sertifikası hakkında merak edilen sorulara cevap vermeye çalıştık.

Aile danışmanlığı sertifikası aldıktan sonra aile danışmanı ünvanı almış olursunuz . Kendi aile danışmanlığı merkezinizi açabilir veya özel kurumlarda , Kamu Kurum ve Kuruluşlarında ve aile danışmanı merkezlerinde aile danışmanı olarak görev yapabilirsiniz

Aile danışmanlığı sertifikası nereden alınmalı?

Aile Danışmanlığı Sertifikası , Aile Danışmanlığı Eğitimi veren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarından alınması daha güvenilir olur.

Burada dikkat edilmesi gereken şey aldığınız eğitimin en az 300 saati teorik olmak üzere yüz elli saati uygulamal150 saat uygulama içerisinde de 30 saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere toplam 450 saatlik bir eğitim olması gerekir. 04.09.2012 tarih 28401 sayılı Resmi Gazetenin 14. maddesi gereği 450 saatin altında eğitim alınmadan ve uygulama-süpervizyon eğitimi düzenlenmeden verilen sertifikalar geçerli değildir.

Aile danışmanlığı sertifikası için kimler başvurabilir?

Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji lisans programlarından mezun olanlar aile danışmanlığı sertifika programına katılabilirler.

Mezun olmadan aile danışmanlığı sertifikası alınır mı?

Lisans eğitiminiz devam ederken aile danışmanlığı sertifika programına katılabilirsiniz. Mezun olup diplomayı aldıktan sonra sınava girerek aile danışmanlığı sertifikanızı alabilirsiniz.

Aile danışmanlığı sertifikası nasıl alınır?

Aile danışmanlığı sertifikası nasıl alınır hakkında bilgi almak için https://www.uzaktanegitim.com/blog/aile-danismanligi-sertifikasi-nasil-alinir linkini ziyaret edebilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Uzaktan Eğitim Geçerli Mi?

Aile Danışmanlığı Eğitimine uzaktan eğitim şeklinde katılabilrsiniz. Yine belirtmeliyiz ki eğitimi alacağınız kurum Milli Eğitim Bakanlığına , Yüksek Öğretim Kuruluna veya Üniversitelere bağlı bir eğitim kurumu olması şartı ile uzaktan eğitim geçerlidir.

 Aile danışmanlığı merkezi açabilmek için nereye başvurulur?

Aile danışmalığı merkezini açabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulur.

Aile danışmanlığı merkezi nasıl bir yer olmalıdır?

Aile danışmanlığı merkezi açabilmek için en az 3 personel gereklidir. Bunlardan biri aile danışmanı diğerleri meslek elemanı ve büro personelidir. Meslek elemanı yerine de aile danışmanı görev yapabilir. Yani 2 tane aile danışmanı 1 tane büro görevlisi de yeterli olacaktır. Fakat 2 aile danışmanının bölümleri birbiriyle aynı olmamalıdır . (Örnek : Biri sosyoloji mezunu ise diğeri psikoloji mezunu olmalıdır.)

Aile danışmanlığı merkezi için ofiste asgari iki oda olmak zorundadır. Bunlar görüşme yapılacak oda ve bekleme salonudur. Bu iki alan arasına ses geçirmeyecek şekilde bir yalıtım yapılması zorunludur. Bu odalara ilaveten yönetici odası, çocuk odası, toplantı salonu, lavabo , mutfak, depo, arşiv ve benzeri bölümler bulunur.

 

Popüler Bloglar Blog

Aile Danışmanlığı Eğitimi
İndirimli!
Aile Danışmanlığı Eğitimi
Tıklayınız
Whatsapp Hattı