Aile Danışmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Aile Danışmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Aile Danışmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Maaş birçok insan için iş hayatında en önemli motivasyon kaynağıdır. Kariyer planı yapmadan önce, pozisyon için ödenen maaş iyi araştırılmalıdır. Siz de aile danışmanı olma yolundaysanız ve aile danışmanı ne kadar maaş alır merak ediyorsanız doğru sayfadasınız. Gelin, aile danışmanlığı maaşı nasıl birlikte irdeleyelim.

Özelde Aile Danışmanlığı Maaşı

Herhangi bir mesleki pozisyon için güncel ve net rakam vermek doğru bir yaklaşım değildir. Nitekim maaş sektörden bölgeye, kurum politikalarından deneyime kadar birçok unsura göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte ortalama maaşı öğrenmek önünüzü görmenizi sağlar.

Kariyer danışmanlık sitelerinin bazıları da kendi verilerine göre bu konuda çalışma yapmıştır. Buna göre aile danışmanlığı maaşı şöyledir:

Eleman.net

  • En düşük aile danışmanı maaşı: 22.100 TL
  • Ortalama aile danışmanı maaşı: 27.300 TL
  • En yüksek aile danışmanı maaşı: 38.900 TL

Kariyer.net

  • En düşük aile danışmanı maaşı: 25.100 TL
  • Ortalama aile danışmanı maaşı: 31.400 TL
  • En yüksek aile danışmanı maaşı: 63.400 TL

Ekonomik değişkenlerin dahil edildiği belirtilen bu araştırmaların sonucunu harmanladığımızda ortalama aile danışmanı maaşını 29.300 TL olarak belirtebiliriz. Özel sektörde maaş üzerinde belirleyici olan en önemli etken danışan sayısıdır. Öyle ki bazı aile danışmanlığı merkezleri verdikleri aile danışmanı ilanında kendi portföyü olan şeklinde şart koyar.

Devlette Aile Danışmanlığı Maaşı

Bakanlıklara bağlı herhangi bir kurum veya kuruluş direkt olarak aile danışmanı ataması yapmaz. Sözleşmeli alımlarda da aile danışmanı unvanıyla atama yapılması söz konusu değildir. Psikoloji, PDR, sosyoloji, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, hemşirelik ve tıp mezunları KPSS puanıyla atanabilir. Atandıklarında görevlendirildikleri pozisyon gereği aile danışmanlığı yaklaşım ve tekniklerini uygulayabilirler.

Devlette doğrudan aile danışmanı olmaması nedeniyle aile danışmanı ne kadar maaş alır sorusunun kamu sektörü için yanıtını veremiyoruz. Ancak devlet memuru maaşı ve pozisyona göre maaş konusunda bilgi verebiliriz. Memur maaş hesaplaması şu unsurlara göre yapılır:

  • Derece/kademe,
  • Memurluğa başlama tarihi,
  • Hizmet yılı,
  • Medeni durum,
  • Çocuk sayısı,
  • Engelli çocuk durumu,
  • Sendika üyeliği,
  • Görev yeri

Hesaplama için kullanılan bu unsurlara göre maaşın birçok faktöre göre değiştiğini söyleyebiliriz. Aşağıdaki tabloda aile danışmanlığı yapabilecek bölümlerden atanan kişilerin alabilecekleri maaşı görebilirsiniz:

Unvan

Maaş aralığı

Sosyolog

22.000- 50.000 TL

Psikolog

27.000-55.000 TL

Sosyal çalışmacı

48.500 TL- 51.000 TL

Psikolojik danışman/rehber öğretmen

36.000 TL- 39.000 TL

Çocuk gelişimci

28.000 TL- 40.000 TL

Doktor

70.000-100.000 TL

Hemşire

40.000 TL- 80.000 TL

Aile Danışmanlığı Seans Ücretleri

Yazımızın bu aşamasına kadar kariyer sitelerinin araştırma sonuçlarını da açıklayarak aile danışmanı ne kadar maaş alır sorusunu yanıtladık. Gelelim aile danışmanı seans ücretleri konusuna. Seans ücretleri;

  • Terapistin deneyimi ve uzmanlığı,
  • Seans süresi ve sayısı,
  • Coğrafi konum,
  • Terapi yöntemi,
  • Rekabetçi fiyatlar,

· Seansın süresi ve sıklığı doğrultusunda değişkenlik gösterir.

Aile danışmanlığı seans ücretleri genellikle saatlik olarak hesaplanır. Paket halinde hesaplanması da mümkündür. Aile danışmanları, 10-15 dakika süren ön görüşmeler için genellikle ücret almaz. Ücret, psikolojik testlerin uygulanması durumunda artar.

Aile danışmanlığı ücretsiz olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilir. Ayrıca bazı belediyelerde ve hastanelerde de ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti verilir. Bakanlığa bağlı olmayan ve merdiven altı olarak tabir edebileceğimiz kuruluşlar da aile danışmanlığı adı altında ücret alabilmektedir. Bu noktada aile danışmanı iş başvurusu yaparken dikkatli olmanızı öneririz.

Aile Danışmanlığı Maaşları Hakkında SSS

Aile Danışmanı Aylık Ne Kadar Kazanır?

Aile danışmanı kazançları için kariyer danışmanlık siteleri tarafından yapılan araştırma sonuçlarını aktardık. Buna göre aile danışmanları aylık ortalama 27 binin üzerinde maaş alır. Ancak maaş miktarımı belirleyen çok fazla unsur vardır.

Aile Danışmanlığı Ücreti Ne Kadar?

Aile danışmanlığında seans ücreti 2024 yılında 950 TL ile 4.600 TL arasındadır. Seans ücretleri de aile danışmanı maaşı gibi değişkenlik gösterir. Büyükşehirde merkeze yakın bir yerde deneyimli bir aile danışmanından alınan hizmet daha yüksek ücrete tabi olur.

Aile Danışmanı Ne Mezunu Olmak Gerekir?

Aile danışmanı psikoloji, PDR, sosyoloji, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, hemşirelik ve tıp lisans programlarının en az birinden mezun olmalıdır. Mezuniyet şartı Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde 14. Maddede belirtilmiştir. Aile danışmanlarının ekstra eğitimlere katılarak mesleki gelişimine katkıda bulunması da uygulayıcı olarak hizmet vermeleri açısından önemlidir.

Sonuç olarak;

Aile danışmanı maaşları, özellikle de Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde belirtilen bölümlerden mezun olanlar için merak konusudur. Bu gerçeğe dayanarak aile danışmanı ne kadar maaş alır sorusunu yanıtladık. Bizim önerimiz aile danışmanlığında ücreti mümkün olabildiğince ikinci planda tutarak mesleki gelişiminize yatırım yapmanızdır. Aile danışmanı olma şartlarını karşılıyorsanız ve aile danışmanı olma konusunda kararlıysanız aile danışmanlığı eğitim sayfamızı incelemelisiniz.

Popüler Bloglar Blog

Aile Danışmanlığı Eğitimi
İndirimli!
Aile Danışmanlığı Eğitimi
Tıklayınız
Whatsapp Hattı