Aile Danışmanlığı Eğitimi Ücretleri

Aile Danışmanlığı Eğitimi Ücretleri

Aile Danışmanlığı Eğitimi Ücretleri

Mesleki yaşamda uzmanlaşmanın ilk adımı alanla ilgili eğitimlere katılmaktır. Aile danışmanlığı, psikoloji ve ilişkili bölümlerden mezun olanların ekstra uzmanlık kazanmasını ve meslekte ilerlemesini sağlayan psikoloji eğitimidir. Aile danışmanlığı eğitimi ücretleri, eğitimin sağladığı unvan ve imkanlar nedeniyle mesleki eğitimlerden veya kişisel gelişim eğitimlerinden farklı bir skaladadır. Ücrette belirleyici olan en önemli unsur sertifikadaki MEB veya üniversite onayıdır.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Fiyatları

Kariyer planınızın ilk adımını eğitim almak olarak belirlediyseniz doğru yoldasınız. Bu aşamada öncelikli olarak merak ettiğiniz konu eğitim ücretleri olabilir. Enflasyonla mücadele sürecinde, eğitim almak isteyenlerin önceliğinin ücretler olması anlaşılabilir bir durum; fakat aile danışmanlığında eğitim ücretlerinin ikinci planda kalması daha doğru olur. Doğrudan fiyat bilgisi edinmek için aile danışmanlığı eğitim sayfamızı inceleyebilirsiniz. Mini rehber minvalinde hazırlamaya çalıştığımız bu içeriğimizle daha çok, ücretler üzerinde belirleyici olan etmenleri ve ücretin neden ikinci planda kalması gerektiğini açıklamaya çalıştık.

Yazımızın başında belirttiğimiz üzere aile danışmanlığı eğitimi ücret bakımından meslek edindirme eğitimleri veya kişisel gelişim eğitimleriyle aynı skalada değildir. Bunun nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Aile danışmanlığı eğitimi psikolojinin alt uzmanlık alanlarından birinde profesyonelleşmeyi sağlayan bir eğitimdir.
  • Eğitimin şartları ve kazanımları Aile Danışmanlığı Yönetmeliği ile belirlenmiştir.
  • Eğitim sürecini başarıyla tamamlayanların alabildiği MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde aile danışmanlığı merkezi açmaya olanak tanır.

Mesleki eğitimler ve kişisel gelişim eğitimleri herkesin katılımına açıktır. Esasında aile danışmanlığı eğitimine de herkes katılabilir; fakat eğitimin amacı aile danışmanı sertifikası kazandırmak ve aile danışmanı yetiştirmektir. Sertifika alabilecek kişiler yönetmelikle belirlendiği için aile danışmanlığı eğitimi veren kurumları araştırdığınızda katılım koşulları konusunda çok fazla detay görürsünüz. Şu bölümlerden mezun değilseniz veya mezun olmanız söz konusu değilse eğitime katılsanız bile sertifika sınavına katılma hakkınız olmayacaktır:

  • Psikoloji
  • PDR
  • Sosyoloji
  • Sosyal Hizmetler
  • Çocuk Gelişimi
  • Hemşirelik
  • Tıp

Yönetmelikte belirtilen en önemli detay aile danışmanlığı eğitiminin süresi ve yapılma biçimidir. İşte, ücretlerin ikinci planda kalması gerekliliğinin en önemli nedenlerinden biri budur. Aile danışmanlığı eğitimi veren birçok kurum “yönetmeliğe uygun” ibaresiyle eğitim satışı yapar; fakat süpervizyon eğitimi yoktur veya eğitim süresi yeterli değildir. Oysa yönetmeliğe göre eğitim süresi en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik olmalıdır. Aile danışmanlığı canlı ve uygulamalı derslerden oluşan hibrit eğitim modelinde düzenlenmiş olmalıdır. Uzaktan Eğitim’de minimum 100 saat uygulamalı canlı ders ve süpervizyon eğitimi dahil 464 saatlik aile danışmanlığı eğitimi verilir.

Aile danışmanlığı eğitimi ücretleri üzerinde belirleyici olan bir başka unsur eğitmendir. Yönetmeliğe göre eğitmenin en az 5 yıl aile danışmanlığı yapmış olması veya aile danışmanlığı lisansüstü eğitim programında eğiticilik yapmış olması gerekir. Eğitmenin popüler bir yerde çalışmış olması veya ünlü olması değil, 5 yıllık aile danışmanlığı tecrübesinin olması önemlidir. Uzaktan Eğitim’de aile danışmanlığı eğitimi alanda uzman klinik psikologlar Sibel Cesur Akyunak ve Şenay Ölmez tarafından verilir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ücretleri

Aile danışmanlığı eğitimi ücretleri konusunda araştırma yaparken sertifikasyon süreciyle ilgili bazı noktaları atlamamalısınız. Bazı kurumlar, eğitime katılmanız gerekmeden veya sertifika sınavı olmadan aile danışmanlığı sertifikası alabileceğinizi vadedebilir. Ancak bu şekilde alınan sertifikalar geçersiz sayılır. Nitekim MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası ancak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavla alınabilir.

Aile danışmanlığı sertifikası ücretleri esasında eğitim ücretidir. Eğitme katılan kişilerin sertifika için ekstra ücret ödemesi gerekli değildir. Ancak ilk sınava girmeyen veya ilk sınavda başarılı sonuç almayıp tekrar sınava katılmak isteyenlerin sınav harcı ödemesi gerekir. Eğitimde hediye olarak sunulan eğitimlerin sertifikasını almak da mümkündür; fakat bunun için de ücret ödemeniz gerekir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Ücretleri Hakkında SSS

Aile Danışmanlığı Eğitimi Ne Kadar?

Aile danışmanı unvanı kazanmak üzere sertifika almak için katılmanız gereken aile danışmanlığı eğitiminde ücret, eğitimi veren kurumlar arasında farklılık gösterir. Eğitim, uzmanlık kazandıran psikoloji eğitimi olduğu için diğer birçok eğitimden farklı fiyata sahiptir. Aile danışmanlığı eğitim sayfamızı inceleyerek ücreti öğrenebilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Kaç Ay Sürer?

Aile danışmanlığı eğitimi, yönetmeliğe göre toplam dört yüz elli saatten oluşması gereken bir eğitimdir. Uzaktan Eğitim, 464 saatlik eğitim ile Türkiye’nin en kapsamlı aile danışmanlığı eğitimini verir. Uygulamalı canlı derslerle kursiyerlere seans becerileri kazandırılır.

MEB Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikası Ücretsiz Alınabilir mi?

MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası ücretsiz alınamaz. Nitekim sertifika aile danışmanlığı merkezi açmak ve kamu kuruluşlarında aile danışmanlığı hizmeti vermek gibi avantajlar sağlar. Ücret ise doğrudan sertifika için değil, eğitim programı için ödenir. Aile danışmanlığı eğitimi ücreti , kazanılan sertifikanın MEB onaylı mı üniversite onaylı mı olduğuna göre değişir.

Aile Danışmanlığı Ücreti Ne Kadar?

Aile danışmanlığı ücreti de eğitim ücretinde olduğu gibi kuruma göre değişkenlik gösterir. Terapistin deneyimi ve merkezin bulunduğu bölge de ücretler üzerinde etkilidir. Özel aile danışmanlığı merkezlerinde aile danışmanlığı seans ücretleri ortalama 5 bin lirayı bulabilir.

Sonuç olarak;

Aile danışmanı adayları için eğitim ücretlerine ilişkin mini rehber minvalinde içerik hazırladık. Aile danışmanlığı eğitimi ücretleri, sertifikanın MEB onaylı olup olmadığına göre değişir. Ücret üzerinde belirleyici olan birçok farklı etmen de vardır. Eğitim sayfamızı inceleyerek veya eğitim danışmanlarımızla detaylı görüşme gerçekleştirerek aile danışmanlığı eğitimi fiyatları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği”ni de okumanızı öneririz.

Popüler Bloglar Blog

Aile Danışmanlığı Eğitimi
İndirimli!
Aile Danışmanlığı Eğitimi
Tıklayınız
Whatsapp Hattı