0

BİZİ TAKİP EDİN

Devlette Aile Danışmanlığı Maaşı 2024

Aile danışmanlığı son yıllarda gündem maddelerinin başında yer alan bir konudur. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık, sosyal devlet yaklaşımının gereği olarak aile danışmanlığı hizmetine verdiği önemi çalışmalarıyla ortaya koymuştur. Bu durum ilgili alanlarda eğitim alan ve aile danışmanı unvanıyla topluma katkıda bulunmak isteyenlerin ilgisini çekmiştir. En önemli merak konusu ise aile danışmanlığı maaşıdır. Özel sektörde ve devlette aile danışmanlığı maaşı hakkındaki detayları sizler için yazdık.

Aile Danışmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Aile danışmanlığı bir uzmanlık alanıdır. Kendi aile danışmanlığı merkezini kuran uzmanlar ücreti kendileri belirleyebilir. Ancak kamuda veya özelde bir kuruma bağlı olarak aile danışmanlığı hizmeti verenler için aynı durum söz konusu değildir. Diğer tüm uzmanlık alanlarında ve mesleklerde olduğu gibi maaş üzerinde belirleyici birçok etmen vardır.

Devlette aile danışmanlığı maaşı; çalışma saatleri, mesai düzenlemeleri, ek ödeme politikaları, sertifikalar, mezun olunan bölüm gibi unsurlara göre değişir. Örneğin, belediyede çalışan bir aile danışmanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hizmet veren bir aile danışmanının maaşı aynı değildir. Maaşta en önemli unsur aile danışmanının mezuniyet alanıdır. Nitekim söz konusu maaş aile danışmanlığı uzmanlık alanı için değil, mezun olunan bölüme göre verilen hizmet için ödenir.

Kamu sektöründe ilgi servislerde aile danışmanlığı hizmeti verebilmek için Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde belirtilen bölümlerden mezun olmak gerekir. Aile danışmanı görevlendirmeleri proje kapsamında yapılır.

Yalnızca Psikoloji, PDR, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, çocuk gelişimi, hemşirelik ve tıp fakültesi mezunları devlette aile danışmanlığı yapabilir. En kritik bir başka unsur sertifikadır. Devlet kurumları, aile danışmanı olarak eğitim görmüş ve MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası bulunan kişileri aile danışmanı olarak

Kariyer danışmanlık sitelerinde yayımlanan verilere göre aile danışmanı aylık ortalama maaşı 27-31 bin civarındadır. Maaş konusundaki en doğru bilgiyi veren, yönetmelikte belirtilen bölümlerden KPSS puanıyla kamuya atanan kişilerin aldıkları maaştır. Örneğin, devlette psikolog maaşı yeni başlayan bir psikolog için 35 bin civarındadır. 8/1 kademesindeki bir psikolog 38 bin 650 TL maaş alır.

Devlette Aile Danışmanı Nerede Çalışır?

Aile danışmanlarının en çok tercih ettiği çalışma alanı özel aile danışmanlığı merkezleridir. Bu merkezlerde çalışmak için KPSS puanı gerekmez. Kamuda aile danışmanı olmak için KPSS puanı gerekir. Kamuda direkt olarak aile danışmanı ataması yoktur; fakat ilgili bölümlerdekiler aile destek ve sosyal hizmetler birimlerinde görevlendirildiklerinde ailelere sosyal destek verebilir.

Devlete bağlı aile danışmanlığı yapılan kurumlar; Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bünyesindeki kurum ve kuruluşlardır.

Devlet hastanelerinde çalışan aile danışmanları, aile danışmanlığı sertifikası varsa aile danışmanlığı hizmeti verebilir. Aile danışmanlığı hizmeti de veren psikologların hastaneler dışındaki çalışma alanlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Hayat Merkezleri
  • Sağlık Bakanlığı Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri
  • Belediyelere Bağlı Psikolojik Danışmanlık Merkezleri ile Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi

KPSS ile kamu kadrolarına atanamayan ve MEB aile danışmanlığı sertifikası olanlar aile danışmanlığı merkezlerinde çalışabilir veya kendi aile danışmanlığı merkezlerini kurabilirler.

Devlette Aile Danışmanlığı Maaşı Hakkında SSS

Devlet Memuru Aile Danışmanlığı Yapabilir Mi?

Devlet memuru aile danışmanlığı yapabilir. Ancak herhangi bir bölümden mezun olan devlet memurları değil, Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde belirtilen lisans programlarından mezun olan devlet memurları aile danışmanlığı yapabilir. İlgili birimlere yapılan aile danışmanı atamalarında MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikasıolanlar görevlendirilir.

Aile Danışmanı Ne Kadar Maaş Alıyor?

Kamuda KPSS ile alım yapılan aile danışmanı pozisyonu yoktur; fakat sosyal devlet anlayışı kapsamında aile destek hizmeti vermek üzere aile danışmanı görevlendirmesi yapılır. Bu göreve atanan kişiler Psikoloji, PDR, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi mezunlarıdır. Dolayısıyla maaş bölüme ve memurun çalıştığı kadroya göre değişir.

Aile Danışmanlığı Seans Ücreti Ne Kadar?

Aile terapisi seans ücretleri şehir ve deneyim gibi unsurlar doğrultusunda değişkenlik gösterir. Ortalama olarak başlangıç için 800 TL, deneyimli aile danışmanı seans ücreti ise 5 bin TL’dir. Buna göre kendi özel aile danışmanlığı merkezi olanların kazançları da belirlenebilir.

Aile Danışmanı Ofis Açabilir Mi?

Psikoloji, PDR, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, sosyoloji, hemşirelik ve tıp fakültesi mezunu olup MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası olanlar aile danışmanlığı merkezi açabilir. Klinik psikolog unvanına sahip olanlar doğrudan kendi ofisini açabilir. Devlette aile danışmanı olmak istemeyenler özel aile danışmanlığı merkezlerinde hizmet verebilirler.

Sonuç olarak;

Aile danışmanlığı yapmak isteyen ve devlette aile danışmanlığı maaşı hakkında araştırma yapanlar için konuya açıklık. Elbette maaş iş dünyasında hangi alanda olursa olsun en önemli motivasyon kaynağıdır. Ancak aile danışmanlığında topluma fayda sağlamanın verdiği manevi hazzın en önemli kazanç olduğunu belirtmeliyiz. Siz de Psikoloji, PDR, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, sosyoloji, hemşirelik ve tıp fakültesi mezunuysanız ve aile danışmanı olmak istiyorsanız aile danışmanlığı eğitimine katılmanızı ve MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası almanızı öneririz.

Kategoriler

Popüler Bloglar

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80