0

BİZİ TAKİP EDİN

Kampüsü En Güzel Üniversiteler

Kampüsü en güzel üniversiteler birçok üniversite adayı için merak konusu. Nitekim öğrenciliği unutulmaz kılan en önemli özelliklerden biri de kampüsün güzelliğidir. Siz de hangi kampüs daha güzel, kampüslerde nasıl olanaklar var merak ediyorsanız doğru sayfadasınız. Keyifli okumalar!

Bir Kampüste Neler Olmalı?

En güzel üniversite kampüslerini sıraladığımız listemize geçmeden önce bir öğrencinin üniversite kampüsünden beklentilerine değinelim. Kampüs, “üniversitenin genellikle kent dışında derslik, öğrenci yurdu gibi her türlü yapı ve etkinlik alanlarıyla toplu bir biçimde bulunduğu yer” olarak tanımlanır. Bu tanıma göre bir kampüste öğrencilerin her türlü ihtiyacının karşılanması gerekir. Kampüslerde sunulması gereken olanakları şöyle sıralayabiliriz:

  • Kütüphane,
  • Spor tesisleri,
  • Laboratuvarlar,
  • Yurtlar,
  • Kafeteryalar,
  • 24 saat açık sağlık merkezi,
  • Market ve büfeler,
  • Eczane,
  • Kargo.

Bu imkanlara ek olarak üniversitenin çevresinin temiz ve bakımlı olması, ağaçlandırılmış olması da önemlidir. Nitekim sürdürülebilir kampüs ve yeşil kampüs kavramlarıyla içeriğimizde de sıklıkla karışılacaksınız. Yaptığımız araştırmalar

Kampüsü En İyi Üniversiteler

Türkiye, dünyada en çok yükseköğretim kurumuna sahip 25. ülkedir. Ocak 2024 itibarıyla 208 yükseköğretim kurumunun olduğu ülkemizde, coğrafi koşulların da etkisiyle en iyi olarak öne çıkan birçok kampüs var. İşte, kampüsü en iyi üniversiteler :

İTÜ

İstanbul’da 57 adet üniversite vardır. Bu üniversitelerden en iyi kampüse sahip olanlardan biri İstanbul Teknik Üniversitesidir. İTÜ’nün özellikle de Tuzla kampüsü dikkat çeker. Tuzla kampüsünün en önemli özelliği denize sıfır olmasıdır. Nitekim 16.5 hektarlık alana sahip olan kampüste denizcilik fakültesi vardır. Denizcilik fakültesi, modern ekipmanlarla donatılmış eğitim havuzuna da sahiptir.

Mimar Sinan Üniversitesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fındıklı sahil yolundadır. İstanbul Havalimanı’ na 44 km mesafededir. Kampüs, özel bir arazide inşa edilmiştir. Her noktasıyla otantik bir kampüsü bulunan üniversite, dinlence alanlarıyla cazibe merkezidir.

ODTÜ

Kampüsü en güzel üniversiteler listemize ODTÜ ile devam ediyoruz. ODTÜ kampüsünün en dikkat çeken özelliği, Eymir Gölünün de kampüs sınırlarının içinde olmasıdır. Öyle ki ODTÜ'nün su ihtiyacı da gölün etrafındaki kaynaklardan karşılanır. ODTÜ Yerleşkesinde çarşı olarak ifade edilen alışveriş merkezi de vardır. Öğrencilerin çimlere yayılıp spor yapabileceği Devrim stadyumu, kampüsün en güzel detaylarından biridir.

Yeditepe Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi, Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN) ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN) üyesidir. Üniversite, dünyanın en yeşil üniversitelerini belirleyen UI GreenMetric’in (Yeşil Ölçüm) 2018 değerlendirmesinde birinci olmuştur. En yeşil kampüs unvanına sahip olan kampüs, çevresel farkındalık ve sürdürülebilirlik alanlarında liderdir. Kampüsün sunduğu en iyi ve en dikkat çeken olanaklardan biri 7/24 sağlık hizmeti sunulmasıdır.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesinin beşi Avrupa Yakası'nda ve ikisi Anadolu Yakası'nda olmak üzere toplam yedi kampüsü vardır. En dikkat çeken kampüs ise Güney Kampüsüdür. Boğaziçi ve Rumelihisarüstü tarihi kalesi bulunan Güney kampüsünde, konserlerin de bulunduğu 487 kişilik toplantı salonu vardır. Öğrenci Faaliyetleri Binasında spor salonu ve tiyatro vardır.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi de en güzel kampüsü olan üniversiteler listemizde yer almayı hak eden kampüse sahip. HKÜ kampüsü, üniversitelerin;

  • Çevreye duyarlılık,
  • Enerji,
  • Atık,
  • Ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendirildiği UI GreenMetric platformunun sıralamasında 77 basamak birden yükselmiştir.

Dünyanın en yeşil kampüslerinden biri olan HKÜ kampüsü; kütüphane, sosyal ve kültürel etkinlikler, öğrenci toplulukları gibi olanaklar da sunar. Kampüsün dikkat çekici olan bir diğer özelliği Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından kurulmuş olan H-QUICK LOUNGE kahve dükkanına sahip olmasıdır.

Galatasaray Üniversitesi

Denizi içinize çekebileceğiniz kampüsü olan bir üniversitede eğitim almak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri de Galatasaray Üniversitesi. Tek kampüslü bu üniversite, Beşiktaş’tadır. İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki kampüste, spor salonlarından kütüphaneye bir kampüste olması gereken tüm olanaklar vardır.

Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi de kampüsü güzel üniversitelerden biridir. Ana kampüs boğazın kenarındadır. Üniversiteye ulaşmak için yapacağınız yolculuk bile rahatlatıcı olacaktır. Üniversite etkinlik bakımından zengin bir üniversite. Muhteşem kampüsleri bulunan Bahçeşehir Üniversitesinde, üniversitenin yaptığı iş birlikleri kapsamında dünyanın farklı noktalarında eğitim almak mümkün.

Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi, ana kampüsü olan Rumelifeneri Kampüsü ile en iyi kampüse sahip üniversiteler arasında ilk 10’da yer alıyor. 230 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen kampüs, öğrencilerin yaşam kalitesini yükseltebilecek nitelikte alanlara sahiptir. Üniversite, mimarisiyle Türk kültürünü de yansıtır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi

KTÜ ile kampüsü güzel olan üniversiteler rehberimize devam ediyoruz. Üniversitenin ana kampüsü, sosyal etkinliklerin de daha çok yapıldığı Kanuni Yerleşkesidir. Hem denizi hem de havuzu olan kampüste öğrencilik şüphesiz ki başka güzeldir. Kampüste öğrencilerin denize karşı çay içebilecekleri birçok tesis de vardır. Dolayısıyla üniversite, kapsamlı kampüs olanakları barındırır.

Kampüsü En Güzel Üniversiteler Hakkında SSS

Türkiye’nin En Büyük Kampüsü Hangi Üniversitede?

Yüzölçümü bakımından en büyük üniversite Van 100.yıl Üniversitesidir. Üniversite, 85km² kampüs alanına sahiptir. En büyük kampüse sahip olan ikinci üniversite ise 76 km² kampüse sahip olan ODTÜ’dür.

En Kaliteli Üniversiteler Hangisi?

Türkiye’de kalitesiyle üniversite eğitiminde dünyanın en iyileri listesine giren üç üniversite vardır: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi. ODTÜ, Quacquarelli Symonds (QS) Dünya Üniversite Sıralaması 2025 sıralamasında dünyanın en iyi 285. Üniversitesi olmuştur. Listeye giren tek özel üniversite olan Koç Üniversitesi, sıralamada 401. olmuştur.

Öğrenci Şehri Neresi?

Türkiye’nin öğrenci şehri Eskişehir’dir. Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi olmak üzere üç üniversite vardır. Yabancı uyruklu öğrencilere de ev sahipliği yapan şehirde ekonomik koşulların iyi olmasının yanı sıra sosyal olanaklar de cezbedicidir.

Sonuç olarak;

Siz değerli okuyucularımız ve kursiyerlerimiz için kampüsü en güzel üniversiteler hakkında yazdık. Bu kampüslerde öğrenciliğin hayalini kuranların hayaline kavuşmasını dileriz. Çeşitli nedenlerle öğrencilik sizin için uzak bir hayalse uzaktan eğitim sertifika programlarına katılarak dilediğiniz kampüsü kendiniz oluşturabilir, zaman ve mekân bağımsız eğitim alabilirsiniz.

Kategoriler

Popüler Bloglar