Geleceğinize Yatırım Yapın: En İyi Kişisel Gelişim Kursları

Geleceğinize Yatırım Yapın: En İyi Kişisel Gelişim Kursları

Geleceğinize Yatırım Yapın: En İyi Kişisel Gelişim Kursları

‘Hangisi en iyi yazı’ dizimizde zaman zaman üniversite bölümlerini zaman zaman meslekleri konu edinmiştik. Atlamamak gereken nokta ise okuduğunuz bölüm veya icra ettiğiniz ya da kariyer planınıza dahil ettiğiniz meslek ne olursa olsun kendinizi geliştirmiyorsanız her şey anlamsızlaşır. Tam da bu noktada kişisel gelişim kursları devreye girer. Peki, en iyi kişisel gelişim kursları hangileri? Gelin sizin için en çok fayda sağlayabilecek kurs programını seçelim.

Kişisel Gelişim Kursları Nelerdir?

Kişisel gelişim adıyla düzenlenen onlarca kurs programı vardır. Hangisinin daha iyi olduğunu belirleyen, diğer kişisel gelişim kurslarından daha faydalı olması veya daha popüler olması değil; amacınıza ulaşmanızı sağlayabilmesidir. Öncelikle şuna karar vermelisiniz: Sosyalleşmek ve hobi edinmek mi istiyorsanız yoksa öğrencilik ya da mesleki yaşamınıza katkısı olabilecek yeni beceriler edinmek mi istiyorsunuz. Bu soruya yanıt bulduğunuzda kendinize bir liste oluşturup planlama yapın. Belirli bir süre sonra potansiyelinize siz bile şaşırabilirsiniz.

Hayatınızı Değiştirebilecek En İyi Kişisel Gelişim Eğitimleri

Genel kanıya göre en fazla alanda katkı sağlayan en iyi kişisel gelişim kursları şunlardır:

Diksiyon

Güzel konuşmak hem iş yaşamında hem gündelik yaşamda ihtiyaç duyulan bir yetenektir. Diksiyon kursunda bu yeteneği kazandırmak üzere; diyafram egzersizleri, artikülasyon bozukluğu, anlatım bozuklukları, etkili sunum teknikleri gibi konulardan oluşan dersler vardır. Diksiyon kursu özellikle de insan kaynakları, öğretmenlik gibi sunum yapan mesleklerde kişisel gelişim için önemlidir.

Zaman Yönetimi

Zamanı verimli kullanmak için birtakım teknikleri uygulamak gerekir. Zaman yönetimi kursunda bu teknikler detaylandırılır. Zaman yönetimi sınava hazırlık sürecindekiler ve iş profesyonelleri için önemli bir kişisel gelişim eğitimidir.

Hızlı Okuma

Sınava hazırlık sürecindekiler ve iş profesyonelleri için kritik öneme sahip olan bir başka kişisel gelişim eğitim ise hızlı okuma eğitimidir. Hızlı okuma , göz kaslarını eğiterek hızlı ve anlayarak okumaya dayanan okuma tekniğidir. Kurs sürecinde; dikkat testleri, göz ve nefes egzersizleri, görsel hafıza geliştirme teknikleri üzerinde durulur.

Beden Dili

En iyi kişisel gelişim kursları listemize beden dili eğitimi ile devam ediyoruz. Beden dili eğitimi, özellikle de insan kaynakları departmanı çalışanları ve ruh sağlığı uzmanları için fayda sağlar. Kurs programında beden dili ve temel dinamikleri gibi konular işlenir.

Liderlik

Online olarak da düzenlenen liderlik kursu, girişimcilere ve insan kaynakları yöneticilerine hitap eder. Kursun müfredatında liderlik modelleri, liderle yöneticinin farkları gibi dersler vardır. Liderlik sertifikasına sahip olmak iş dünyasında yükselmek açısından avantaj sağlar.

Zarafet

Zarafet, kişisel gelişimde en önemli detaylardan biridir. Amaç, etkili iletişim ve doğru davranış becerileri kazandırmaktır. Eğitim tüm iş profesyonelleri için fayda sağlar.

Sosyalleşmek İçin Kurslar

Kişisel gelişimde amacınız sosyalleşmek ve hobi kazanmaksa tercih edebileceğiniz birçok seçenek var. Sosyalleşmeyi sağlayan ve hobi kazandıran en iyi kişisel gelişim kursları ise şunlar:

Resim

Resim kursları en çok talep gösterilen hobi kurslarından biridir. Resim kursunda güzel sanatlar fakültesi mezunlar eğitim verir. Resim kursu sayesinde yaratıcılığınızı ortaya çıkarabilir ve çizim ve boyama kabiliyeti kazanabilirsiniz.

Oyunculuk

Oyunculuk kursu esasında mesleki bir eğitimdir; fakat hobi olarak da katılım sağlanır. Genellikle yüz yüze eğitim olarak düzenlenir. Eğlenceli geçen dersler sayesinde meslek edinebileceğiniz gibi sosyalleşebilirsiniz.

Dans

Türkiye’de eğitimi verilen onlarca dans çeşidi vardır. Hem dans figürleri öğrenmek hem sosyalleşmek istiyorsanız dans kurslarına katılabilirsiniz. Dans kurslarında öğrendikleriniz sayesinde profesyonel dansçılık yaparak farklı bir kariyer de yapabilirsiniz.

Enstrüman Kursları

Enstrüman kursları sayesinde farklı müzik aletlerini çalmayı öğrenebilirsiniz. Enstrüman çalmayı hobinin ötesine taşıyarak meslek haline getirebilirsiniz. En popüler enstrüman kursları gitar, keman, piyano ve bağlama kurslarıdır.

Fotoğrafçılık Kursları

Hem hobi hem meslek kazandıran en iyi kişisel gelişim kurslarından biri de fotoğrafçılık kurslarıdır. Fotoğrafçılık kurslarında doğum fotoğrafçılığı, yenidoğan fotoğrafçılığı, ürün fotoğrafçılığı gibi alt dallar vardır. Fotoğrafçılık kurslarında sosyalleşme fırsatı da bulabilirsiniz.

En İyi Kişisel Gelişim Kursları Hakkında SSS

Kişisel Gelişim Kurslarında Hangi Dersler Var?

Kişisel gelişim kurslarının konusuna göre dersler işlenir. Kişisel gelişim kurslarında konu genellikle stres yönetimi, öfke kontrolü, motivasyon gibi konulardır. En popüler kişisel gelişim kursları ise diksiyon ve zaman yönetimi kurslarıdır.

Kişisel Gelişim İçin Nereden Başlamalı?

Kişisel gelişim için ilk adım kişisel gelişim kurslarına katılarak eğitim almaktır. Kötü alışkanlıklardan kurtulmak istiyorsanız profesyonel yardım almanızı öneririz. Sosyal medya kullanımını azaltarak dijital detoks yapmak, erken uyanmak, kitap okuma alışkanlığı edinmek de kişisel gelişim için önemlidir.

Kişisel Gelişim İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Kişisel gelişimi uzmanlık alanı olarak seçmeyi planlıyorsanız psikolojik danışmanlık ve rehberlik ya da psikoloji bölümlerini okumanızı öneririz. Üniversitede bu bölümleri okumak şu an için olası görünmüyorsa şu kurslara katılabilirsiniz: Yaşam koçluğu, evlilik ve ilişki danışmanlığı, manevi rehberlik, öğrenci koçluğu.

Sonuç olarak;

Kişisel gelişim kursu öneri arayışındakiler için en iyi kişisel gelişim kursları listesi oluşturduk ve konuya ilişkin merak edilenlere açıklık getirdik. Ayrıca sosyalleşmek için kurslar listesi de oluşturduk. Kişisel gelişiminize yatırım yaptıktan sonra her mesleki gelişim için düzenlenen kurs programlarına da katılmanızı öneririz.

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı