En İyi Hemşirelik Fakülteleri

En İyi Hemşirelik Fakülteleri

En İyi Hemşirelik Fakülteleri

Toplumun sağlık düzeyinin yükselmesinde katkısı bulunan mesleklerden biri de hemşireliktir. Özveriyle manevi hazzın doğru orantılı olduğu bu meslekte ben de varım diyebilmek istiyorsanız ve hemşirelik mesleğinde kararlıysanız iyi bir hemşirelik eğitimi almalısınız. En iyi hemşirelik fakülteleri arasından tercih yapmadığınızda binlerce mezun arasında istihdam şansınız düşecektir.

Türkiye’nin En İyi Hemşirelik Fakülteleri

Türkiye’de 100’ü aşkın üniversitede hemşirelik fakültesi mevcut. Bu durum hemşirelik eğitiminde birtakım sorunları beraberinde getirmiştir. Hemşirelik için üniversite seçimi yaparken şu sorulara mümkün olabildiğince yanıt bulmanızı öneririz:

  • Akademik personel kadrosu güçlü mü? Öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı nedir?
  • Hemşirelik temel eğitim laboratuvarına ek olarak pediatri hemşireliği uygulama laboratuvarı, kadın sağlığı hemşireliği laboratuvarı gibi uygulama alanları var mı?
  • Hastane kliniklerinde uygulama olanakları var mı?
  • Sınıflar kaç kişilik?
  • Hemşirelikteki yeterlilikleri ölçen bir sistem var mı?
  • Uluslararası olanaklar nasıl?
  • Mezunları yönlendiren işe alım ekibi/kariyer danışmanı var mı?
  • Kütüphanede basılı kaynaklar dışında nasıl imkanlar sunuluyor?

İtibarı güçlü bir meslek olan hemşirelikte iyi bir eğitim almış olmak kazanç ve mesleki gelişim bakımından önem taşır.

En İyi Hemşirelik Üniversiteleri

Hemşirelik eğitimindeki standartlara göre en iyi hemşirelik fakülteleri sıralaması yapan bir araştırma kuruluşu ne yazık ki yoktur. Bununla birlikte birçok üniversite gerek simülasyon laboratuvarı gerek güçlü kadrosuyla hemşirelik eğitiminde rüştünü ispat etmiştir. Hemşirelik taban puanları da bunun göstergesi olarak bazı üniversiteleri öne çıkarmıştır. 2023 taban puanı ve başarı sıralamasına göre hemşirelikte en iyi üniversiteler 👇(ilk 10’daki üniversiteler)

Üniversite

Taban Puanı

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

437,11299

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi

433,48640

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

433,09752

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

431,05156

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

425,11473

Ankara Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

419,66053

Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

406,03328

Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi

404,27973

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

402,03223

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

401,57628

 

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Taban puanına göre en iyi hemşirelik fakültesi vakıf üniversitesi statüsündeki Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesidir. Fakülte, Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın akreditasyon kuruluşlarından biri olan Accreditation Commission for Education in Nursing (ACEN) tarafından akredite edilen Türkiye’deki ilk ve tek fakültedir. Klinik eğitim ve saha eğitimi olanağı sunması fakültenin başarısında önemli etkendir. Son teknolojilerle donatılmış laboratuvarlarına ek olarak Sağlık Bilimleri Kütüphanesi de fakültenin öne çıkan özellikleridir.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi

Hemşirelikte en iyi üniversiteler listemize Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi ile devam ediyoruz. Fakülte, hemşirelik uygulamalarının bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimini sağlayan laboratuvarlara sahiptir. Simülasyon ve beceriye dayalı çalışmalar yapılan fakültede akademik kadro da güçlüdür. Türkiye'nin ilk hemşirelik fakültesi özelliğine sahip olan Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilmiştir. Hemşirelik lisans programı %100 İngilizcedir.

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, en iyi hemşirelik fakülteleri devlet üniversiteleri arasında ilk sıradadır. Fakültenin Türkiye'de hemşirelik eğitiminde lider konumunda olmasının birçok sebebi vardır. Güncel teknolojik donanıma ve deneyimli kadroya sahip olan fakülte, 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik sıralamasında (ARWU) hemşirelik alanında ilk 201-300'de yer almıştır.

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, vakıf üniversiteleri arasında hemşirelik eğitiminde en iyilerden biridir. Fakültede gerçek klinik ortama hazırlayan hemşirelik laboratuvarına ek olarak tıbbi laboratuvarlardaki cihazların nasıl kullanılacağı konusunda eğitimler verilen tıbbi laboratuvar teknikleri laboratuvarı da vardır.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek amacıyla kurulmuştur. Üniversitenin hemşirelik için en iyi üniversiteler arasında olmasının en önemli nedeni bünyesindeki uygulama alanlarıdır. Fakültede, “dünyanın en kapsamlı medikal eğitim merkezi” Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi–CASE, klinik simülasyon eğitim merkezi ve araştırma laboratuvarları bulunur.

Hemşirelik Fakülteleri Hakkında SSS

Hemşirelik İçin En Az Kaç Puan?

Hemşirelik kazanmak için sayısal derslerin ortalamanın üstünde olması gerekir. En düşük puanıyla hemşirelik fakültesine öğrenci alımı yapılan devlet üniversitesinde taban puan 334,54369 olmuştur. Bu aralıkta puan için TYT alanında 60’dan fazla net yapmak gerekir.

Hemşire Ne Kadar Maaş Alır 2024?

Hemşirelikte farklı birçok dal vardır. Maaşlar hem hemşirelik dallarına hem çalışılan kuruma hem de deneyime göre farklılık gösterir. Kariyer.net verilerine göre özel sektörde yeni işe başlayan hemşireler ortalama 27.500 TL alırken; başhemşireler ortalama 45.600 alır. Kamu sektöründe en yüksek maaşı araştırma hastanelerinde çalışan uzman hemşireler alır.

Hemşirelik İş İmkânı Var Mı?

Hemşirelik bölümü daha çok iş imkânı için tercih edilen bir bölümdür. Mezunlar kamu ve özel hastaneler ile özel dal polikliniklerinde çalışabilirler. Hemşirelikte yara bakım hemşiresi, yaşlı bakım hemşiresi, diyabet hemşiresi, aile sağlığı hemşiresi, okul sağlığı hemşiresi gibi birçok uzmanlık dalı vardır. Dolayısıyla çalışma alanı geniştir. Hemşireler, sağlık eğitimi ve danışmanlığı veren şirketler ile ilaç endüstrisi alanında da çalışabilirler.

Hemşireler Haftada Kaç Gün Çalışıyor?

Hemşire çalışma saatleri özel sektörde ve kamuda farklıdır. Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun uyarınca hemşirelerin haftalık çalışma saati 45 saattir. Özel sektörde kuruma göre değişmekle birlikte çalışma saatleri kamu ile aynıdır. Ek çalışma saatleri mesai ücreti olarak yansıtılır.

Sonuç olarak;

Hemşirelik için hangi üniversite daha iyi merak edenler için en iyi hemşirelik fakülteleri konusuna açıklık getirdik. Sağlık hizmetlerinde önemli rolü olan bu çok yönlü mesleği seçmeden önce gece nöbetleri ve uzun çalışma saatleri gibi olumsuzlukları göz ardı etmeyin. Hemşirelik mesleğinde kendinizi geliştirmek için kişisel gelişim kurslarına da katılmanızı öneririz. Meslekte kararsız kalan erkekler için Hemşirelik Yasası (2007) itibarıyla binlerce erkek öğrencinin de hemşirelik mezunu olduğunu hatırlatalım.

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı