2025’in En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları ile Üretkenliğinizi Artırın 🤖

2025’in En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları ile Üretkenliğinizi Artırın 🤖

2025’in En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları ile Üretkenliğinizi Artırın 🤖

HP’nin yapay zekâ konulu araştırmasında katılımcıların yüzde 73’ü yapay zekanın işleri kolaylaştırdığına inandığı anlaşılmış. TÜİK’in Girişimlerde Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması da 250 ve üzeri çalışanı olan girişimlerin yüzde 22,3'ünün yapay zekâ kullandığını ortaya koymuştur. Yapay zekâ iş hayatında birçok alanda bu denli yoğun kullanılırken en iyi yapay zekâ uygulamaları da merak konusu oldu. Sizler için birçok alanda üretkenliğinizi artırıp sizi destekleyecek iyi yapay zekâ araçlarını derledik. Hazırsanız başlayalım.

En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları Nelerdir?

İş hayatında aktifseniz sektör ve mesleki ünvandan bağımsız olarak yapay zekâ uygulaması kullanmış olmanız oldukça muhtemel. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça uygulamaların çeşitliliği de artış gösterdi. İşte, öne çıkan yapay zekâ uygulamaları 👇

En Popüler Yapay Zekâ Uygulaması: ChatGPT

En iyi yapay zekâ uygulamaları derlememize OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT ile başlamamız sizi şaşırtmadı değil mi. Günümüzde hemen hemen tüm iş profesyonellerinin deneme amaçlı da olsa ChatGPT’yi kullandığını tahmin edebiliyoruz. Nitekim uygulamayı geliştiren OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre haftada 400 milyonu aşkın kişi ChatGPT’yi aktif olarak kullanıyor. ChatGPT’nin GPT-3,5 ve GPT-4 olmak üzere iki farklı versiyonu vardır. ChatGPT, ücretsiz olarak kullanılsa da en iyi sonuçlar PRO üyelikte alınır. Akıllı sohbet robotu ChatGPT, metin oluşturmadan kod yazmaya birçok konuda üretkenliği artıran bir yapay zekâ aracıdır.

Çok Yönlü Yapay Zekâ Asistanı: Gemini

Gemini ya da eski adıyla Bard, ChatGPT gibi bir sohbet robotudur. İşlevlerinin aynı olması nedeniyle sıklıkla ChatGPT ile kıyaslama yapılır. ChatGPT alternatifi olarak ifade edilen Gemini, 40'tan fazla dilde kullanılır. Google'ın LaMDA dil ailesini kullanan Gemini, Google arama motoru ile entegredir. Gemini, video ve sesle etkileşimde ön plandadır.

Bulut Tabanlı Aisitan: Grammarly

Grammarly, gramer hatalarını düzeltmek için geliştirilmiş bir yazılımdır. Ton algılama, çok kelimeli metin tahmini, akıllı otomatik düzeltme ve hatta emoji tahmini, arama çubuğu gibi işlevleri vardır. Grammarly, Chrome’a ​​ücretsiz olarak eklenebildiği gibi Premium olarak da kullanabilir.

Metinden Görsel Üretimi: DALL·E

DALL-E, OpenAI’ın bir diğer yapay zekâ uygulamasıdır. Metinleri görsele çevirir. GPT-3 modelinin 12 milyar parametreden oluşan sürümünü kullanması sayesinde görüntüleri kusursuz şekilde oluşturabilir. Dall-E 2’nin mevcut görselleri düzenleyebilme özelliği de vardır. Uygulama özellikle de tasarım ve fotoğrafçılık alanlarında zaman ve iş gücü tasarrufu sağlar.

Görselleştirmenin En İyi Yolu: Midjourney

En iyi yapay zekâ uygulamaları içeriğimize Midjourney ile devam ediyoruz. Midjourney, 40 gün ücretsiz kullanılır. Yapay zekâ görüntü oluşturma araçları arasında oldukça popülerdir. 1.792 x 1.024 piksele kadar çözünürlük sunar. 25 adede kadar ücretsiz görsel oluşturma imkânı sağlar.

Popüler Yapay Zekâ Araçları

İş dünyasında verimlilik sağlayan birçok yapay zekâ uygulaması, aracı vardır. Elbette tüm bu uygulamaları en iyi olarak nitelendirmek görecelidir. Nitekim kullanıcı deneyimi amaca göre farklılaşabilir. İçeriğimizin bu aşamasına kadar tüm sektörlerde öne çıkan yapay zekâ uygulamalarını forum sitelerinde yer alan yorumlara dayanarak sıraladık. İş hayatında verimliliğinizi ve başarınızı artırmak için şu yapay zekâ araçlarını da kullanmanızı öneririz:

  • Pictory
  • Focus Buddy
  • NotebookLM
  • Jasper
  • Trello + Butler
  • Crystal
  • Zoom.ai
  • HubSpot AI
  • Otter.ai
  • ChainGPT
  • Cascadeur
  • Mage
  • Venturefy.ai

İletişim ve Yazım: Grammarly, Jasper, Crystal

İş Takibi: Trello + Butler, Focus Buddy

Görsel Üretim: DALL·E, Midjourney, Nightcafe

Otomasyon ve Asistan: ChatGPT, Gemini, Otter.ai

Sıraladığımız yapay zekâ araçları/siteleri ile aslında güncel yapay zekâ uygulamaları nelerdir sorusunu da yanıtlamış olduk. Kullanıcı deneyimi değil de kullanım oranı bakımından en iyi yapay zekâ uygulamaları ise World Bank Group'un (Dünya Bankası Grubu) "Who on earth is using generative AI?" (Dünyada üretken yapay zekayı kim kullanıyor?) raporunda (2024) ortaya çıkmıştır. Buna göre en popüler yapay zekâ araçları ve web sitesi ziyaretleri şöyledir:

Sıralama

Yapay Zekâ

Kullanıcı Sayısı

1

ChatGPT

2,3 milyar

2

Google Gemini

133 milyon

3

POE

43 milyon

4

Perplexity

40,2 milyon

5

Claude

32,3 milyon

6

DeepAI

31,1 milyon

7

Copilot

26,2 milyon

8

Midjourney

24,7 milyon

9

Prezi

18 milyon

10

Nightcafe

13,9 milyon

 

Tabloya göre ChatGPT en iyi ücretsiz yapay zekâ siteleri arasında açık ara zirvededir.

2025 En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları Hakkında SSS

Yapay Zekanın IQ’su Kaç?

2024 yılında duyurulan o1 (OpenAI o1) Norveç Mensa IQ testinde 120 IQ puanı almıştır. Yapay zekâ, Norveç Mensa testinde 35 sorunun 25'ini doğru yanıtlamıştır. OpenAI tarafından geliştirilen IQ testinde ChatGPT 1. Seviyede yer almıştır. Albert Einstein IQ'su 160, Newton’un IQ'su 190’dır.

Yapay Zekâ İçin Hangi Program?

Yapay zekâ konusunda kendini geliştirmek isteyenlerin programlama dillerini öğrenmesi gerekir. Bu alanda özellikle de Python, Java, R, C++, JavaScript, Scala öğrenmek fayda sağlar. Google, IBM, Netflix gibi büyük teknoloji şirketleri Python kullanmıştır.

Elon Musk Yapay Zekâsı Hangisi?

Elon Reeve Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve roket şirketi SpaceX'in CEO'sudur. Teknoloji girişimcisi Musk, Grok isimli yapay zekayı geliştirmiştir. Grok, çok yönlü bir yapay zekâ aracıdır.

ChatGPT Kime Aittir?

ChatGPT, ABD merkezli yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilmiştir. OpenAI'ın CEO'su Amerikalı girişimci Sam Altman’dır. OpenAI, 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü Silikon Vadisi'nde kurulmuştur.

Gemini Mi Daha İyi ChatGPT Mi?

ChatGPT diyalog temelli bir dil kullanır. Karmaşık dil yapılarını kavraması için özel olarak tasarlandığı için edebi yönü güçlü içerikler üretebilir. Gemini ise bilgiyi hızlı ve doğru şekilde işlemek üzere tasarlanmış odluğu için özellikle de bilimsel ve teknik kullanımda fayda sağlar.

Sonuç olarak;

ChatGPT gibi yapay zekâ uygulamaları nelerdir yaşadığımız çağın merak konusu. Buna dayanarak en iyi yapay zekâ uygulamaları hakkında yazdık. Yapay zekâ konusunda uzmanlık seviyesinde bilgi edinmeye ihtiyaç duyuyorsanız yapay zekâ uzmanlığı eğitimi almanızı öneririz. Ön kayıt formunu doldurarak eğitim içeriği ve sertifikasyona ilişkin bilgi edinebilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Yapay Zekâ Uzmanlığı Eğitimi
İndirimli!
Yapay Zekâ Uzmanlığı Eğitimi
Tıklayınız
Whatsapp Hattı