Para Kazandıran Halk Eğitim Kursları 2024

Para Kazandıran Halk Eğitim Kursları 2024

Para Kazandıran Halk Eğitim Kursları 2024

Para Kazandıran Halk Eğitim Kursları 2024

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı halk eğitim merkezlerinin geçmişinin 1956 yılında dayandığını biliyor muydunuz? Başlangıçta "halk eğitimi" adıyla etkinlik düzenleyen bu kurumlar, günümüzde "yaygın eğitim" veren ve ülke çapına yayılan bir eğitim kurumu oldu. Para kazandıran halk eğitim kursları, halk eğitim merkezlerinin popülerleşmesine katkıda bulundu. Nitekim bugün 900'den fazla halk eğitim merkezi var.

Halk Eğitimde Hangi Kurslar Var?

Köklü geçmişe sahip olan halk eğitim merkezlerinde binlerce branşta kurs düzenlenir. Halk eğitim kursları; okuma-yazma, mesleki-teknik, sosyal-kültürel olarak üç farklı alanda açılır. Çok sayıda kurs açılması nedeniyle her birini tek tek sıralamamız mümkün olmayacaktır. En çok açılan halk eğitim kursları şunlardır:

• Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi

• Trabzon Kazaziye Takı Yapımı

• Cilt Bakımı ve Temel Makyaj

• Manikürist

• Çocuk Bakım Elemanı

• Lefkara İşi

• Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

• Kırsal Turizm Etkinlikleri

• Klavye Teknikleri

• Yabancılar İçin Türkçe

• İngilizce

• Almanca

• Rusça

• Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)

• Grafik ve Animasyon Tabanlı Web Sayfası Hazırlama

• Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)

• Sporcu Eğitimi ve Gelişim

• Türk Bayrağı Dikimi

• Hafızlık Hazırlık Eğitimi

• Ütücü

• Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi

• Satranç

Halk eğitim merkezlerinin her ilinde veya ilçesinde aynı kurslar açılmaz; çünkü kursun açılması için en az 12 kişilik katılımın tamamlanması gerekir. Yeterli talep olmaması durumunda kurs açılmaz. Bu nedenle katılmak istediğiniz eğitim programı için bölgenizdeki tüm halk eğitim merkezi şubeleriyle görüşmeniz gerekir.

Halk Eğitimde En Çok Para Kazandıran Kurslar

Para kazandıran halk eğitim kursları ifadesi esasında çok doğru bir ifade değildir. Herhangi bir kurumdan alınan sertifikanın doğrudan para kazandırması mümkün değildir. İşe alımlarda çok farklı kriterler söz konusu olur. Bununla birlikte halk eğitimden alınabilecek sertifikalar istihdamı destekleyici nitelik de taşır.

Halk eğitim kurslarının çok yoğun talep görmesinin nedeni para kazandırmasından ziyade ücretsiz olmasıdır. Peki, yoğun talebe ve ücretsiz olmasına rağmen neden ücrete tabi özel kurs merkezleri tercih ediliyor? Bu noktada altını çizmeliyiz ki halk eğitim merkezinde bir kursun açılması da sertifika kazanmak da belirli şartlara bağlıdır.

Halk eğitim merkezinde bir kurs programının açılabilmesi için en az 12 kursiyere ihtiyaç vardır. Derse geç kalanlar devamsızlık yapmış sayılır. Kurs süresinin 1/5'i kadar devamsızlık gösteren kursiyerlerin kaydı silinir ve kesinlikle sertifika verilmez.

Kategori bazında kârlı halk eğitim kursları şöyle sıralayabiliriz:

• El sanatları kursları (takı tasarım vb.)

• Güzellik kursları (cilt bakımı teknikleri, kuaförlük vb.)

• Bilgisayar kursları (web tasarım vb.)

• Aşçılık ve pastacılık kursları (butik çikolata yapımı, pastacılık vb.)

Halk eğitim para veren kurslar birkaç örnekle şöyle detaylandırılabilir👇

Bilgisayar İşletmenliği Kursu

Para kazandıran halk eğitim kursları örneklerimize bilgisayar işletmenliği kursuyla başlayalım. Halk eğitim merkezinde bilgisayar işletmenliği kursuna katılanlar, bilgisayarı orta seviyede kullanma yeterliliğine sahip olur. Bilişim alanında en çok talep gösterilen kurs bilgisayar işletmenliği kursudur. Kurs sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerler, 163 saatlik bilgisayar işletmenliği sertifikası kazanır. Sertifika hem özel sektörde hem kamu sektöründe fayda sağlar.

Aşçılık Kursu

Aşçılık kursu en çok talep gösterilen halk eğitim kurslarından biridir. Kurs sürecinde hem Türk mutfağı hem dünya mutfağı üzerine eğitim verilir. Süreç sonunda 2000 saatlik aşçılık sertifikası verilir. Sertifika profesyonel aşçı olmak için yasal temeli oluşturur.

Bilgisayarlı Muhasebe Kursu

Bilişim alanında en fayda sağlayan eğitimlerden biri de bilgisayarlı muhasebe kursudur. Kurs, 559 saatlik bilgisayarlı muhasebe sertifikası kazandırır. Sertifikalı muhasebecilerin çalışma alanı geniştir.

İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kursu

İtfaiye elemanı yetiştirme kursu belediyelerin itfaiye dairesi başkanlığı tarafından düzenlenir. Kurs programının sonunda 120 saatlik itfaiye elemanı sertifikası verilir. Böylece itfaiye ekibine nitelikli itfaiyeci kazandırılmış olur.

Emlak Danışmanlığı Kursu

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik gereği emlak danışmanlığı yapmak ve emlak sektöründe çalışabilmek için emlakçılık eğitimi almak zorunludur. Halk eğitim merkezlerinde düzenlenen emlak danışmanlığı kursu, bu gerekliliği karşılar ve 100 saatlik emlak danışmanlığı sertifikası kazandırır.

Uzaktan Eğitim'de emlakçılık kursu kapsamında verilen eğitime ve sertifika sınavına katılarak 120 saat emlak danışmanlığı sertifikası alabilirsiniz. Kontenjan veya devam zorunluluğu yoktur. Emlakçılık belgesi ise MEB onaylıdır.

Para Kazandıran Halk Eğitim Kursları Hakkında SSS

Halk Eğitim Kursları Ne Kadar Para Veriyor?

Halk eğitim kursları kursiyerlerine para vermez. Kursiyerler de halk eğitim merkezine para ödemez; çünkü halk eğitim merkezleri, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaygın eğitim vermekle yükümlü bir kurumdur. Para veren kurslar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kuruluşu İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) tarafınca düzenlenir.

Halk Eğitim Kurs Hocaları Ne Kadar Maaş Alıyor 2024?

2024 yılında usta öğretici olarak halk eğitim merkezinde görev yapan eğitmenlerin maaşlarında artış olmuştur. 1/4 usta öğretici maaşı 85,363,84 TL olarak belirlenmiştir. Yeni başlayan usta öğretici maaşları,31,484,37 TL olarak güncellenmiştir.

Hangi Sertifikalar Para Kazandırır?

Sertifikalar işe girmek ve para kazanmak için tek başına yeterli değildir. Farklı mesleki niteliklere ve kişilik özelliklerine de sahip olmak gerekir. Bununla birlikte halk eğitimde düzenlenen ve en çok para kazandıran kurslar bilgisayar ve teknoloji kurslarıdır.

Halk Eğitim Merkezlerinden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

Halk eğitim merkezlerinde düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere sürecin sonunda sertifika verilir. Sertifikada, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü onayı vardır. Sertifikanın amacı, bireyin eğitim aldığını belgelemektir. Güçlü özgeçmiş oluşturmak ve işverenlerde olumlu iznlenim uyandırmak için kullanılabilir.

Halk Eğitim Kursları Yaş Sınırı Var mı?

Halk eğitim kurslarında yaş sınırı yoktur. 18 yaşından küçükler de kursa katılabilir. Küçüklerin kursa katılması için velilerinin yazılı onay vermesi gerekir.

Sonuç olarak;

Para kazandıran halk eğitim kursları listesi oluşturduk ve halk eğitim kurslarına dair önemli noktalara değindik. Her kursun her halk eğitim merkezinde açılmadığının ve yüz yüze derse devamsızlık yapmadan katılmanın zorunlu olduğunun altını çizelim. Uzaktan Eğitim'de kişisel ve mesleki gelişiminize katkı sağlayabilecek 100'lerce eğitim bulabilirsiniz. Eğitime istediğiniz zaman katılabilir, sertifika sınavına katılarak e-Devlet onaylı sertifikanızı alabilirsiniz. Eğitim sayfalarımızdaki ön kayıt formunu doldurarak eğitimler ve sertifikasyon süreci hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
İndirimli!
Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Tıklayınız
Whatsapp Hattı