0

BİZİ TAKİP EDİN

Bilgisayar İşletmeni Ne Kadar Maaş Alır?

Çalışma yaşamında iş profesyonelleri için en kritik konu maaştır. Nitekim maaş tatmininin yaşam tatminini doğrudan etkilediği yönünde araştırmalar mevcuttur. Maaşı en çok merak edilen mesleklerden biri de bilgisayar işletmenidir. Bilgisayar işletmeni maaşları birçok faktör doğrultusunda kamu ve özel sektörde değişkenlik gösterir. Bu nedenle bilgisayar işletmeni ne kadar maaş alır sorusunu detaylıca yanıtlamalıyız.

Bilgisayar İşletmeni Maaşını Etkileyen Faktörler

Bilgisayar işletmeni maaşları diğer tüm mesleklerde olduğu gibi değişkenlik gösterir. Maaşı etkileyen birçok unsur vardır. Bu unsurları şöyle sıralayabiliriz:

Sektör

Kamu sektöründe çalışanların farklı statüsü vardır. Maaş sistemindeki düzenlemeler statüye göre yapılır. Örneğin, derecesi ¼ olan bir bilgisayar işletmeni ile derecesi 8/1 olan bir bilgisayar işletmeninin maaşı aynı değildir. Kamu sektöründeki bilgisayar işletmeni maaşını etkileyen unsurları şöyle sıralayabiliriz:

· Aylıklar: Taban aylığı, gösterge aylığı, kıdem aylığı, kıdem aylığı, ek gösterge aylığı, vekalet ve ikinci görev aylıkları.

· Sosyal yardımlar: Aile yardımı, çocuk yardımı, doğum yardımı.

· Tazminatlar: Yabancı dil, yan ödeme aylığı ve özel hizmet tazminatı, makam görev ve temsil tazminatları.

· Ödenekler: Eğitim öğretim ödeneği, geliştirme ödeneği, idari görev ödeneği.

Özel sektörde maaşlar kurum politikalarına göre değişir. Kamu sektörüne göre maaş aralığı daha geniştir. Büyük ölçekli işletmede çalışan deneyimli bir bilgisayar işletmeni yüksek maaş alır.

Eğitim Düzeyi

Eğitim düzeyi hem istihdam sürecinde hem de maaş üzerinde önemli ölçüde belirleyicidir. Nitekim eğitimle kazanılan nitelikler farklıdır. Eğitim durumu, kamu personelinin derece ve kademe ilerletmesini sağlar. Lise mezunu bilgisayar işletmeni maaşı ile ön lisans veya lisans mezunu bilgisayar işletmeni maaşı farklılık gösterir. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) atamalarında kullanılan nitelik kodlarına göre bilgisayar işletmeni ataması yapılan bölümler şöyledir:

· 4099: Bilgi ve Belge Yönetimi, Arşivcilik veya Kütüphanecilik, Dokümantasyon ve Enformasyon.

· 4179: İlahiyat.

· 4237: Grafik, Grafik Sanatlar, Fotoğraf ve Grafik Sanatlar (Grafik), Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Grafik Resimleme ve Baskı.

· 4275: Gazetecilik, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler.

· 4421: İktisat, Ekonomi.

· 4426: İşletme, Ekonomi.

· 4427: Ekonometri, Finansal Ekonometri.

· 4429: Çalışma Ekonomisi, Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi.

· 4431: İşletme, İşletmecilik.

· 4437: İşletme Bilgi Yönetimi.

· 4443: İşletme, Muhasebe ve Ticaret Öğretmenliği.

· 4445: Ticaret – İş Eğitimi Öğretmenliği.

· 4453: Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi.

· 4459: Maliye, Muhasebe ve Maliye.

· 4477: Uluslararası Finans.

· 4478: Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik veya Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret.

· 4502: İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan Kaynakları.

· 4503: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi.

· 4507: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler.

· 4524: İstatistik, Bilgisayar Bilimleri.

· 4525: İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri.

· 4529: Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri.

· 4535: Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Kontrol. Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri.

· 4688: Jeodezi.

  • 6225: MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası.

6225 KPSS nitelik kodu, bilgisayarla ilişkili bölümlerde okumayanlar için alternatif niteliğindedir.

Tecrübe

Bilgisayar işletmenliğinde tecrübe önem taşır. Kamuda da özel sektörde de deneyim maaş üzerinde önemli ölçüde etkilidir.

2024 Bilgisayar İşletmeni Maaşı Ne Kadar?

İçeriğimizin bu aşamasına kadar maaş üzerinde belirleyici olan unsurları sıraladık. Gelelim bilgisayar işletmeni ne kadar maaş alır sorusunun yanıtına. Kariyer danışmanlık siteleri Kariyer.net ve eleman.net konuya açıklık getirmek üzere kendi verilerini kullanarak araştırma yapmıştır. Eleman.net verilerine göre aylık bilgisayar işletmeni maaşı ortalama 28.200 TL, Kariyer.net verilerine göre ise 31.600 TL’dir. Maaş kurum ve görev tanımı doğrultusunda değişkenlik gösterir.

Bilgisayar işletmeninin görevleri maaş üzerinde etkilidir. Bir üniversite, bilgisayar işletmeni alımı ilanında şu görev tanımlamasını yapmıştır:

  • “Tüm evrakların yazılması ve dağıtılması,
  • Mevzuata ve amirlerin talimatlarına göre yazışma işlemleri yapılması,
  • Kurum içi ve kurum dışı yazı ve belgeleri dosyalamak
  • Yazışmaları “standart dosya planı” çerçevesinde yürütmek,
  • Görev alanı ile ilgili mevzuatı düzenli olarak takip etmek,
  • Kurum içi ve kurum dışı yazışmaları hazırlamak ve takip etmek,
  • Olur, yazı, takip, arşiv işlemlerini yürütmek,
  • Kurum dışına giden belgelere "belgenin aslı elektronik imzalıdır" kaşesini basmak ve imzalamak,
  • Bilgisayarda yapılan işleri belirtilen zamanlamaya göre yapmak.”
Bilgisayar İşletmeni Maaşları Hakkında SSS

Bilgisayar İşletmeni Kaç Para Maaş Alır?

Bilgisayar işletmeni maaşı çalışılan sektör ve kurum doğrultusunda değişkenlik gösterir. Genel olarak yeni başlayan bilgisayar işletmeni maaşı asgari ücret veya asgari ücretin biraz üstündedir. Deneyimli bilgisayar işletmenleri 30 bini aşkın maaş alır.

Bilgisayar İşletmeni Ne Mezunu?

Bilgisayar işletmeni üniversitelerin bilgisayar programcılığı bölümünden mezundur. Özel kurs merkezleri, halk eğitim merkezleri veya sürekli eğitim merkezlerinden bilgisayar işletmenliği sertifikası alanlar da bilgisayar işletmeni unvanıyla çalışabilir. Bilgisayarla doğrudan bağlantılı tüm bölümlerden mezun olanlar bilgisayar işletmeni olarak çalışma fırsatına sahip olur.

Bilgisayar İşletmeni Devlette Ne Yapar?

Bilgisayar işletmeni devlette bilgisayar ve teknik ekipmanın bakım ve onarımından sorumludur. Bu nedenle zaman zaman büro personeli unvanıyla da anılır. Bilgisayar işletmeni görev tanımı kuruma göre değişir. Genel olarak bilgisayar ve diğer donanımın verimli çalışmasını sağlamakla yükümlüdür.

2 Yıllık Bilgisayar Operatörü Ne İş Yapar?

2 yıllık bilgisayar operatörü; bilgi güvenliği, veri arşivleme, bakım ve onarım işleri yapmakla sorumludur. Bilgisayar operatörleri bilgisayar sistemi kullanılan her yerde çalışabilir. Devlet kadrolarında bilgisayar operatörlüğü kalemi de vardır.

VHKİ Ne Kadar Maaş Alır 2024?

Bilgisayar işletmenleri VHKİ yani, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna da atanabilir. Yapılan iş temel olarak bilgisayar işletmenliğiyle aynıdır. VHKİ ortalama 27 bin maaş alır.

Sonuç olarak;

Bilgisayar işletmeni ne kadar maaş alır merak edenler için konuya açıklık getirdik. Bilgisayar işletmeni maaşı deneyim kazandığınızda sizin için tatmin edici olacaktır. Siz de bilgisayar işletmeni olmak istiyorsanız eğitim sayfamızdaki ön kayıt formunu doldurabilir; eğitim ve sertifikasyon süreçlerine ilişkin ücretsiz bilgi edinebilirsiniz.

Kategoriler

Popüler Bloglar

Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Programı

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80