Aile Danışmanı Atamaları İçin Çalışmalar Başladı!

Aile Danışmanı Atamaları İçin Çalışmalar Başladı!

Aile Danışmanı Atamaları İçin Çalışmalar Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre her haneye bir aile danışmanı atanacak! Bakanlık aile danışmanı atamaları için hazırlıklara başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğurganlık oranının artırılmasına yönelik Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kurdu. Başkanlığın yeni çalışmalarından biri de aile danışmanı atamaları yapılmasına yönelik. Yayımlanan duyuruya göre her haneye bir aile danışmanı atanacak.

Aile danışmanı ataması kararının ardından bakanlık mahalle mahalle çalışarak sosyal risk haritası oluşturmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye Bakanlıklarından destek alınarak yürütülen bu çalışmalar aile danışmanlığı eğitimlerine olan talebi büyük ölçüde etkiledi.

Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliğine göre aile danışmanlığı hizmetlerini yürütebilecek kişilerin eğitim alması gerekir. Yönetmeliğin 14. Maddesine göre aile danışmanlığı sertifikasını yalnızca sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans mezunları alabilir.

Henüz mezun olmayan veya dört yıllık lisans eğitimi olmayanlar sertifika almış olsa bile sertifikaları geçersiz sayılacaktır. Şartları karşılamayan veya ruhsatsız eğitim kurumundan sertifika alan kişiler mağduriyet yaşayacaktır. Yönetmeliğin 14 maddesine göre en az 30 saati süpervizyon olmak üzere toplam 150 saat uygulama dersleri alınmalıdır.

Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre yurt dışında bulunan akreditasyon veya eğitim kuruluşları aracılığıyla verilen aile danışmanlığı sertifikaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geçerli kabul edilir. Aile danışmanlığının kamuda doğrudan ataması yoktur; fakat yapılan açıklamaya göre Eylül ayı içerisinde yeni bir atama yapılacak.

Popüler Bloglar Blog

Aile Danışmanlığı Eğitimi
İndirimli!
Aile Danışmanlığı Eğitimi
Tıklayınız
Whatsapp Hattı