0

BİZİ TAKİP EDİN

Emlakçılar İçin: Emlak Kitapları

Emlak sektöründe nasıl başarılı olunur? İnternette küçük bir araştırma yaptığınızda bizim de katkıda bulunduğumuz birçok rehber içerik bulabilir, emlak sektöründe başarının püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Ancak en değerli bilgi kaynağı sektörde deneyimli, uzman yazarlar tarafından kaleme alınmış kitaplardır. Emlak kitapları sayesinde emlak danışmanlarının nasıl uzmanlaştığını ve nasıl yüksek kazanç sağladığını öğrenmek istiyorsanız, sizler için derlediğimiz kitapları okuma listenize ekleyebilirsiniz. 👇

Emlakçıların Okuması Gereken Kitaplar

Her sektörde ve meslekte başucu kitabı olarak görülmesi önerilen bir kitap vardır. Elbette emlak sektörü çalışanları için de faydalı olabilecek kitaplar kaleme alınmıştır. İşte, emlakçıların okuması gereken kitaplar :

Dev Gibi Yürü Çılgın Gibi Sat – Ralph R. Roberts

Emlak ile ilgili kitaplar arayışındakilere önerebileceğimiz kitaplardan biri de “Dev Gibi Yürü Çılgın Gibi Sat”. Kitabın en dikkat çeken özelliği, yazarının 1 yıllık süreçte 600’den fazla konut satışı yapabilmiş olmasıdır. Böylesi bir grafik elde etmek için uygulayabileceğiniz taktikleri bu kitapta bulabilirsiniz.

Çekilin Ben Doktor Değilim – Gökhan Taş

Çekilin Ben Doktor Değilim”, okuması keyifli emlak satış kitapları arasında gösterebileceğimiz bir kitap. Emlak sektöründe olmayanların da “ufkumu açan bir eser” olarak ifade etmesi kitabın ne kadar faydalı olabileceğinin göstergesi. Nitekim kitabın yazarı, “gayrimenkul danışmanlığının duayeni” olarak bilinen Dr. Gökhan Taş. Aslında tıp eğitimi almış olan Taş, iki defa dünya ciro şampiyonu olmuştur.

Tüm Boyutlarıyla Emlak Danışmanlığı – Prof. Dr. Elif Karakurt Tosun

Emlak kitapları önerilerimize “Tüm Boyutlarıyla Emlak Danışmanlığı” kitabıyla devam ediyoruz. Kitabın yazarı Bursa Uludağ Üniversitesi Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Karakurt Tosun. Yazar; kentleşme, yerel yönetimler, çevre bilimleri ve imar mevzuatı konularında uzmandır. Eserinde hem tapu işlemlerine hem de emlak danışmanlığı mesleğine değinmiştir.

Gayrimenkul Ansiklopedisi- Prof. Dr. Elif Karakurt Tosun

Prof. Dr. Elif Karakurt Tosun’un imzasını taşıyan bir başka kitap da “Gayrimenkul Ansiklopedisi”. Mesleğe adım atmadan önce sektörel terimleri anlamanız için bu kitabı okumanızı öneririz. Yazar, kitabında gayrimenkul terimlerini detaylandırarak kitabı rehber minvalinde hazırlamıştır.

Milyoner Gayrimenkul Danışmanı – Dave Jenks, Gary Keller, Jay Papasan

Emlakçılıkla ilgili kitaplar arasında en çok okunan kitaplardan biri “Milyoner Gayrimenkul Danışmanı”. Kitabın dikkat çeken özelliği, ABD’deki başarılı emlak danışmanlarının yaşadığı olayların incelenmesidir. Bu eserde bütçe ve müşteri potansiyeli yaratma modelleri gibi konularda da ipuçları bulabilirsiniz.

Emlakçının El Kitabı Gayrimenkul Terimler Sözlüğü- Erinç Orkun

Emlak danışmanlığı kursunun kursiyerlerine önerilen emlak yönetimi kitaplarından biri de “Emlakçının El Kitabı Gayrimenkul Terimler Sözlüğü”. Kitap kapsamlı hazırlanmış. Kitapta sektörle ilgili birçok değerli bilgiyi bulabilirsiniz.

Emlak Danışmanının 365 Günü- Kürşat Tuncel

Emlak Danışmanının 365 Günü” isimli eser, Türkiye’nin en etkili 25 pazarlama yöneticisi arasında gösterilen Kürşat Tuncel tarafından kaleme alınmıştır. Yazar, eserinde mesleğin tüm uygulama adımlarını aktarmıştır. Kitapta pazarlama ve ilişki geliştirme aktiviteleri gibi konulara yer verilmesi emlak danışmanlığına yeni başlayacak kişiler için cezbedicidir.

Emlakçıların Okuması Gereken Kitaplar Hakkında SSS

Emlakçı Olmak İçin Ne Okumalı?

Emlak danışmanı olmak için herhangi bir bölüm şartı yoktur; fakat en az 100 saatlik emlakçılık belgesi zorunluluğunu karşılamak için emlakçılık eğitimine katılmak zorunludur. MYK belgesi muafiyeti kazanmak isteyenlerin emlak yönetimi gibi sektörle ilgili bölümlerden mezun olması gerekir.

Emlakçılık İşinde Para Var Mı?

Bağımsız emlak danışmanlarının net kazancı yoktur. Emlak ofislerinde çalışanların asgari ücrete ek olarak prim kazandığı bir sistem vardır. Nitekim emlakçılık kazancı komisyona dayanan bir meslektir.

Seviye 5 Emlak Belgesi Kaç Yıl Geçerlidir?

Seviye 5 emlak belgesi 5 yıl geçerlidir. Sürenin sonunda yeniden seviye 5 belgesi sınavına katılmak gerekir. İlgili alanda son 6 ay boyunca çalışmış olmak veya alanda 2 yıllık deneyime sahip olduğunu belgelemek muafiyet sağlar. Yenilenen belge yine 5 yıl geçerliliğe sahip olur.

Sonuç olarak;

Emlak kitapları tavsiye arayışındakiler için emlakçıların okuması gereken kitapları derledik. Elbette başarı için en iyi yöntem deneyip yanılarak öğrenmektir. Ancak yanılmanız emlak sektöründe ciddi kayıplar anlamına gelir. Bu nedenle uzman kişiler tarafından yazılan bu kitapları okumanızı öneririz. Emlak sektörüne adım atmak ve emlak danışmanı olarak bu kitaplardan öğrendiğiniz teorik bilgileri pratiğe aktarmak için emlakçılık belgesine sahip olmalısınız. Eğitim sayfamızı incelerek eğitim ve sertifikasyon süreçlerine ilişkin detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kategoriler

Popüler Bloglar

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Buraya tıklayarak hemen başvur indirim ve hediye eğitimleri kaçırma.


Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız :
444 0 822 | 0312 945 70 80